واحد همدان؛ از بازگشایی موزه« آمادای» تا میزبانی دبیران هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی کشور
سعید جامهبزرگی درباره فعالیتهای یک سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی همدان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: این واحد دانشگاهی در بیست و هشتمین سال تأسیس با توجه خداوند متعال و همدلی و همیاری مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه و استادان، کارکنان و دانشجویان توانسته است موفقیتهای فراوانی را کسب کند. از جمله توفیقات این است که اکنون با فضای آموزشی افزون بر 140 هکتار و بیش از 14 هزار نفر دانشجو 240 عضو هیأت علمی، 300 کارمند، 166 رشته و با حدود 37 هزار نفر فارغالتحصیل با داشتن چهار دانشکده (علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، هنر و معماری) به همراه 5 مرکز آموزشی تحت پوشش در شهرستانهای استان همدان، تاسیس مرکز آزمونهای زبانیهای خارجی آیلتس و اخذ مجوز اولیه راهاندازی دانشکده پزشکی، در ردیف بزرگترین واحدهای دانشگاهی غرب کشور و از لحاظ رتبهبندی در جایگاه و رتبه جامع قرار گرفته است.
جامهبزرگی بیان کرد: واحد همدان با توجه به نیاز منطقه و با نگاه به طرح آمایش سرزمین در جامعه علمی استان و منطقه نقش مهمی را ایفا میکند که در همین راستا در یک سال گذشته تعداد رشته مقطعهای واحد همدان به میزان ۵۴ رشته مقطع افزایش یافته و از ۱۲۴ به ۱۷۸ رسیده که از این تعداد، ۱۷ رشته دکتری، ۳۶ رشته کارشناسی ارشد و یک رشته کارشناسی به رشتههای موجود دانشگاه آزاد اسلامی همدان اضافه شده است.
وی تاکید کرد: استانداردسازی کلاسهای آموزشی بر اساس کنترل حداکثر تعداد دانشجویان در کلاس، استفاده از استادان مجرب با مرتبه علمی بالا در تحصیلات تکمیلی، مکانیزه شدن فرایند کدگیری پایاننامهها و تخصیص گروه تخصصی مجزا برای مقطع دکتری با مدیرگروه اختصاصی از جمله فعالیتهای قابل توجه در حوزه تحصیلات تکمیلی واحد همدان است.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی همدان را از منظر فرهنگی در سطح بالایی ارزیابی کرد و افزود: این دانشگاه از نظر ارتباط فرهنگی با جامعه مخاطب توانسته است با برنامه و راهکارهای مناسب در جایگاه خوبی قرار گیرد.
یادمان شهدای گمنام واحد همدان
جامه بزرگی بیان کرد: برگزاری جشنواره قومیتهای فرهنگی با هدف ایجاد اتحاد و همبستگی و آشنایی با آداب و رسوم قومیتهای مختلف، حرکت دسته عزاداری در صحن دانشگاه، برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه کارکنان و مسابقه کتابخوانی خانوادگی از دیگر برنامهها در جلب مشارکت دانشجویان، استادان و کارکنان، در حوزه برنامههای فرهنگی است.
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: 114 مقاله ISI از ابتدای سال2014 میلادی در شورای پژوهشی واحد همدان تایید شده که این مبین رشد بسیار مطلوب تولیدات علمی پژوهشگران این واحد دانشگاهی است.
وی بیان کرد: دریافت مجوز تاسیس نخستین نشریه تخصصی بیومکانیک ورزشی کشور و چاپ بیست شماره از فصلنامه علمی پژوهشی عرفانیات در ادب فارسی و هشت شماره از فصلنامه مطالعات محیطی هفت حصار از دیگر فعالیتهای مهم صورتگرفته در حوزه پژوهشی دانشگاه است.
جامه بزرگی با توجه به گردش بیش از 40 هزار جلد کتاب و لوح فشرده در یک سال گذشته در بخش امانت کتابخانه مرکزی دانشگاه بیان کرد: با توجه به حجم بالای درخواست از کتابخانه و لزوم پربار بودن بخش منابع کتابخانه، واحد همدان اقدام به خرید نزدیک به 3000 جلد کتاب به ارزش تقریبی شصت میلیون تومان در یک سال گذشته کرد.
وی درباره کتابخانه دانشگاه اظهار کرد: این کتابخانه مجهز به 112 هزار جلد کتاب بوده و کتابهای مرجع و پایاننامهها نیز در این مکان نگهداری می شوند.
مرکز آزمون زبانهای خارجی آیلتس
جامه بزرگی زیرساختهای آزمایشگاهی این واحد را یادآور شد و به آنا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی همدان اکنون با دارا بودن ۳۲ آزمایشگاه، ۵۴ کارگاه آموزشی، ۱۹۸ کلاس و فضای آموزشی مجهز به دیتاپرژکتور و ۳۰ کارگاه کامپیوتر، از جمله بهروزترین دانشگاههای کشور به شمار میرود.
وی افزود: فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و اقتصادی در دانشگاه به منظور تجاریسازی ایدهها و ارائه امکانات و خدمات به صنعت و سازمانها، ایجاد و تشکیل مرکز تولید ایدههای تجاری در واحد و شناسایی نیازهای اصلی صنعت و تعامل موثر با آنان، اعلام توانمندیهای علمی و تجهیزاتی دانشگاه به مراکز بروندانشگاهی و حمایت از ابداعات و اختراعات، توسعه فعالیتهای پژوهشی با رویکرد تجاریسازی طرحهای پژوهشی و افزایش بازدیدهای علمی از مراکز معتبر صنعتی و اجرای طرحهای بروندانشگاهی جزیی از اهداف کلی حوزه پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی است.
رئیس واحد همدان با بیان بخش دیگری از فعالیتهای انجامشده در یک سال اخیر اظهار کرد: هفت میلیارد ریال تسهیلات بلندمدت با جذب بودجه وزارت علوم و بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب وامهای کوتاهمدت، کمکهزینه ازدواج، مسکن و ضروری به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همدان پرداخت شده است.
وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۳ بیش از ۳۲ میلیارد ریال تسهیلات در قالب وامهای ضروری، صندوق پسانداز، خرید و رهن مسکن و... به اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه پرداخت شده است.
جامهبزرگی با تأکید بر اهمیت ایجاد امنیت شغلی و تقویت روحیه پرسنل، از تعیین تکلیف نیروهای ساعتی و تبدیل وضعیت همکاری 21 نفر از این نیروها به قرارداد کار معین و همچنین تبدیل وضعیت 44 نیروی قراردادی به رسمی در سال گذشته خبر داد.
وی با توجه به میزبانی همایش دبیران رفاهی سراسر کشور دانشگاه آزاد اسلامی و پنجمین شورای فوقالعاده اداری و مالی دانشگاه در سطح سه استان همدان، مرکزی و لرستان، افزود: پتانسیلهای بالای واحد همدان در چنین میزبانیهایی مورد تایید شرکتکنندگان در این مراسم بوده است
جامهبزرگی گفت: تکمیل پروژه ساختمان فرهیختگان به مساحت 5800 متر مربع زیربنا، احداث جاده دسترسی به این ساختمان به طول 500 متر و عرض 20 متر که این ساختمان را به سایت اصلی دانشگاه متصل میکند، اجرای پست برق و اخذ مجوز انشعاب گاز و برق مختص این ساختمان گامهایی بوده که معاونت عمرانی واحد به منظور آغاز بهرهبرداری و افتتاح این ساختمان آموزشی در سال 93 برداشته است.
وی گفت: اجرای نمای ساختمان آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه با ظرفیت 950 نفر با پیشرفت فیزیکی 50 درصد و اجرای سازههای ورودی و خروجی این سالن کمنظیر ، اجرای آسفالت و احداث 960 متر مربع پارکینگ مسقف، محوطهسازی و روشنایی معابر و جاده دسترسی به ساختمان آموزشی جدید دانشگاه از دیگر فعالیتهای انجامشده در حوزه معاونت عمرانی واحد همدان در یک سال اخیر است.
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان از دیگر اقدامات ماندگار در تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی همدان را حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مهر امسال و افتتاح ساختمان فرهیختگان با زیربنای 5 هزار و 700 مترمربع، افتتاح موزه منحصربهفرد آمادای و مرکز آزمون زبانهای خارجی آیلتس برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: همزمان با این سفر کلنگ شهرک شفا توسط دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مهندس محسن هاشمی معاون عمرانی و دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی به زمین زده شد.
جامهبزرگی اظهار کرد: موزه آمادای که در این سفر توسط رییس دانشگاه آزاد اسلامی و هیات همراه افتتاح شد بسیار منحصربهفرد است. وسایل زندگی مردم از دوره صفویه تا دوره معاصر، آداب و رسوم قومیتهای مختلف، یک بخش از حیات وحش، حیوانات، حشرات و پروانههای تاکسی درمی شده، کلکسیونی از فسیلها و سنگهای قیمتی و زینتی موجود در کشور در این موزه جمع شده و نگهداری میشود.
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان تاکید کرد: برگزاری چهارمین نشست هماهنگی و پایش استانها با حضور دکتر میرزاده، معاونان و روسای مراکز استانهای دانشگاه آزاد اسلامی دوشنبه 13 مهر در همدان از دیگر اقدامات ماندگار در تاریخ این دانشگاه خواهد بود.
جامهبزرگی ابراز امیدواری کرد با توکل به خداوند متعال و در پرتو حمایتهای مستمر مسئولان فرهیخته، در امتداد آرمانهای مدبرانه مقام عظمای ولایت، این دانشگاه بتواند در راستای کیفیسازی دانشگاه آزاد اسلامی یعنی حرکت به سوی «دانشگاهی کار آفرین و موثر در رشد و توسعه اقتصادی کشور»، «برتر در ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به اقشار مختلف جامعه»، «پیشتاز در تولید علم، نظریه و اندیشه»، «مجهز به مراکز پژوهشی پیشرفته بر اساس استانداردهای بینالمللی»، «پاسخگو به انتظارات جدید جامعه» و «شناختهشده در مجامع معتبر بینالمللی که فارغالتحصیلان آن جامعه انسانی آینده را خواهند ساخت»، گام های موثرتری را بردارد.
انتهای پیام/