دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1399 - 00:15
حسین مقامی در گفتگو با آنا:

اگر تجهیزات هیئت‌ها به فدراسیون ربط ندارد چرا دخالت می‌کند؟!/ مجمع فدراسیون غیرقانونی بود

رئیس هیئت وزنه‌برداری استان قزوین گفت: در گزارش مالی فدراسیون وزنه‌برداری شفافیتی وجود نداشت و کسانی که به این گزارش رأی دادند باید پاسخگو باشند.
کد خبر : 516833
_MID0713.jpg

حسین مقامی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره مجمع فدراسیون وزنه‌برداری و ابهاماتی که در مجمع به وجود آمده بود، گفت: من در مجمع فدراسیون وزنه‌برداری حضور نداشتم به این خاطر که آن را غیرقانونی می‌دانم. به نظرم آقایان شیوع کرونا را بهانه‌ای کردند تا این مجمع را به صورت آنلاین و وبینار برگزار کنند. در حال حاضر در تهران تمامی جلسات به صورت حضوری برگزار می‌شود و حتی انتخاب هیئت استان تهران که یک ماه پیش بود به صورت حضوری انجام شد و رئیس فدراسیون هم در تمامی انتخابات استان‌ها حضور داشت. از طرفی از ابتدای سال حتی در زمانی که وضعیت شیوع کرونا در تهران قرمز بود حتی خیلی از مجامع فدراسیون‌های ورزشی برگزار شد. بنابراین من این موضوع را یک بهانه می‌دانم که فدراسیون وزنه‌برداری آن را به وجود آورد.


مجمع را آنلاین برگزار کردند تا جلوی اعتراض‌ها را بگیرند


وی گفت: من فکر می‌کنم آنها جلسه را به صورت آنلاین برگزار کردند که حق اعتراض وجود نداشته باشد چرا که اگر حضوری برگزار می‌شد، برخی از رؤسای هیئت‌ها به وضعیت فدراسیون و گزارش مالی که ارائه شده بود اعتراض می‌کردند اما وقتی قرار است به صورت آنلاین برگزار شود، خیلی راحت جلوی اعتراض‌ها را می‌گیرند و صدا را قطع می‌کنند. به همین خاطر من در مجمع شرکت نکردم و به نظرم برگزاری مجمع با این شیوه، غیرقانونی است. از طرفی فدراسیون موظف است حداقل 72 ساعت قبل از برگزاری مجمع، گزارش مالی فدراسیون را به اعضای مجمع بدهد تا اگر ابهامی وجود دارد آن را برطرف کنند اما با توجه به اطلاعاتی که من از سایر رؤسا گرفته‌ام، گزارش مالی فدراسیون صبح شنبه در اختیار آنها قرار گرفته است.


گزارش مالی در اختیار روسای هیئت‌ها قرار نگرفت


رئیس هیئت وزنه‌برداری استان قزوین اظهار کرد: دبیر فدراسیون در قالب یک برگه A4 گزارش مالی را در واتساپ برای رؤسای هیئت‌ها ارسال کرده است. مگر فضای مجازی مجرای قانونی است که دبیر فدراسیون گزارش مالی را از این طریق برای رؤسای هیئت‌ها ارسال می‌کند؟ قبل از برگزاری مجمع یک سی‌دی از طرف فدراسیون وزنه‌برداری به رؤسای هیئت‌ها ارسال شده در صورتی که گزارش مالی سال 98-97 در آن نبوده است. گزارش مالی که در مجمع فدراسیون ارائه شد باید تأییدیه اعضای مجمع را کسب می‌کرد. چطور وقتی این گزارش مالی از طریق فدراسیون در اختیار رؤسا قرار نگرفت، آنها آن را تأیید کرده‌اند. از طرف دیگر در گزارش مالی باید خیلی شفاف همه مسائل عنوان شود و حتی اگر برای برگزاری اردوها هزینه‌ای صورت گرفته باید به صورت جزء به جزء آن را قید کنند.


تفاهم‌نامه وزارت ورزش حقایق را روشن می‌کند


وی ادامه داد: اما در گزارش مالی که ارائه شده بود به صورت کلی همه مسائل بیان شده بود. مسئولان فدراسیون باید ریز هزینه‌ها را به صورت شفاف توضیح می‌دادند تا اگر شک و شبهه‌ای هم برای اعضای مجمع به وجود آمده بود، طبق اسناد و مدارکی که ارائه می‌شد، برطرف شود. از طرف دیگر بودجه‌ای که از سوی وزارت ورزش در اختیار فدراسیون مربوطه گذاشته می‌شود، طبق تفاهم‌نامه است. به این معنی که وزارت ورزش عنوان می‌کند مبلغی را به فدراسیون مربوطه در ازای این برنامه‌ها پرداخت کرده‌ایم. در مجمع سالیانه فدراسیون باید این تفاهم‌نامه مطرح می‌شد و این بررسی صورت می‌گرفت که آیا فدراسیون بر اساس وعده‌های خود عمل کرده است یا خیر؟ تمام پولی که در اختیار فدراسیون‌ها گذاشته می‌شود، از بیت‌المال است که یا از طریق فروش نفت یا مالیات به دست آمده است. آیا رئیس فدراسیون از جیب خودش در فدراسیون هزینه کرده است؟ قطعاً نه! بنابراین باید گزارش مالی کامل و جامع ارائه می‌شد تا شبهات هم برطرف می‌شد.


ارقام میلیاردی برای کارمندان قانونی است؟!


مقامی در مورد ارقام میلیاردی فدراسیون وزنه‌برداری که برای حقوق کارمندان هزینه شده است، گفت: در گزارش مالی فدراسیون وزنه‌برداری مبلغ یک میلیارد و  500 هزار تومان برای حقوق کارکنان هزینه شده است و حالا این سؤال به وجود می‌آید که آیا آنها اجازه داشتند چنین هزینه‌ای را صرف کارمندان فدراسیون کنند؟ من فکر می‌کنم باید اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی را دوباره بررسی کنند و ماهیت و هدف آن برای برخی افراد مشخص شود و بعد، این قیاس صورت بگیرد که آیا فدراسیون وزنه‌برداری به وظیفه ذاتی خود که پرورش قهرمانان است عمل می‌کند یا خیر؟ و آیا اجازه داشته چنین هزینه‌ای را برای کادر اداری‌اش انجام دهد؟


فدراسیون حتی برای برگزاری اردوها هم برنامه ندارد


رئیس هیئت وزنه‌برداری استان قزوین اظهار کرد: در فدراسیون وزنه‌برداری 10 نفر کار انجام می‌دهند و حتی برخی از افراد در این فدراسیون زحمت زیادی می‌کشند و مسئولیت چند کمیته را برعهده دارند. این حقوق‌ها باید بررسی شود که به چه کسانی واریز شده است؟ در صورتی که بار اصلی فدراسیون بر عهده برخی افراد محدود است. ضمن اینکه مگر فدراسیون چه کارهایی دارد که باید این مقدار هزینه خرج کارمندان خود کند؟ موضوعی که حتی معاونت قهرمانی وزارت ورزش به آن ایراد گرفت. عمده فعالیت‌های وزنه‌برداری بر دوش هیئت‌هاست و آنها وزنه‌برداران را تربیت می‌کنند اما فدراسیون حتی برای برگزاری اردوهای تیم ملی برنامه‌ای ندارد و در شرایط فعلی مدام بحث کرونا را مطرح می‌کند، در صورتی که خیلی از رشته‌های ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است.


کرونا بهانه خوبی به دست برخی مدیران داده است


وی ادامه داد: زمانی که در سال 2006 در دوره ریاست مرادی تست 12 وزنه‌بردار ایران مثبت اعلام شد و آن فاجعه برای وزنه‌برداری ایران رخ داد، فکر می‌کنم یک یا دو سال از حضور در میدان‌ها محروم شدیم. همان زمان افشارزاده را در رأس فدراسیون قرار دادند تا وضعیت فدراسیون را سروسامان دهد. خاطرم هست که همان زمان با وجود اینکه ما از حضور در میادین محروم بودیم اما اردوها برگزار می‌شد ولی الان فدراسیون مدام یا بهانه کرونا را مطرح می‌کند یا اینکه مسئولان می‌گویند زمان برگزاری مسابقات مشخص نیست و به همین خاطر فعلاً برنامه‌ای برای وزنه‌برداران نداریم. متأسفانه این عملکرد نه‌تنها در فدراسیون وزنه‌برداری بلکه در هیچ فدراسیون دیگری کارساز نیست و دیر یا زود کار به مشکل خواهد خورد. من همیشه گفته‌ام این فدراسیون کار تیم‌داری انجام می‌دهد و عمده فعالیت‌هایش را معطوف به برگزاری مسابقات می‌داند. موضوع شیوع کرونا بهانه خیلی خوبی به دست برخی افراد داده است.


اگر تجهیزات هیئت‌ها به فدراسیون ربط ندارد چرا دخالت می‌کند؟!


مقامی در پاسخ به این سؤال که مرادی اعلام کرده که بحث تجهیزات و مسائل عمرانی هیئت‌ها به فدراسیون ارتباطی ندارد، گفت: اگر این مسائل به فدراسیون ارتباطی ندارد پس چرا زمانی که آقای مرادی به دنبال جمع کردن رأی بود تا بتواند در انتخابات رؤسای هیئت‌ها را با مجمع را با خود همسو کند، اعلام کرد من در 31 استان خانه وزنه‌برداری می‌سازم. اگر مسائل تجهیزات و عمرانی هیئت‌ها به رئیس فدراسیون ارتباط ندارد، چرا زمانی که دنبال رأی بود چنین ادعایی را مطرح کرد؟ در تفاهم‌نامه‌ای که وزارت ورزش با فدراسیون وزنه‌برداری برای بودجه منعقد کرده است، باید این موضوع بررسی شود که آیا تجهیزات هیئت‌ها به فدراسیون وزنه‌برداری ارتباط ندارد؟ اگر چنین باشد، ما هم اطاعت می‌کنیم و دیگر در این مورد صحبتی مطرح نمی‌کنیم.


چرا باید اختیار مجامع هیئت‌ها برعهده فدراسیون باشد


رئیس هیئت وزنه‌برداری استان قزوین تأکید کرد: اگر فدراسیون به راحتی مسئولیت در مورد تجهیزات و مسائل عمرانی هیئت‌ها را از خود سلب می‌کند، پس به اندازه وظیفه‌اش در امور هیئت‌ها دخالت کند. چطور یک سال یک هیئت بلاتکلیف می‌ماند و برای آن رئیس انتخاب نمی‌شود تا شرایط برای حضور نیروی مد نظر فدراسیون فراهم شود، از طرف دیگر تمام اعتبارات و امکانات هیئت‌ها از طریق اداره کل ورزش و جوانان هر استان تأمین می‌شود و وزارت ورزش نماینده آنهاست. چه لزومی دارد که اختیار مجمع بر عهده فدراسیون مورد نظر باشد؟ من بارها گفته‌ام که وظیفه اصلی هیئت‌ها نظارت بر امور فدراسیون است و اگر در همین مجمع عمومی، اعضا که متشکل از رؤسای هیئت‌ها هستند، گزارش مالی را تأیید نکنند، مجمع غیررسمی خواهد بود. در مجمع سالیانه مدعی شده که حسابرس همه گزارش مالی را بررسی کرده است، در صورتی که همه ما به خوبی می‌دانیم که کار حسابرس مطابقت فاکتورها با هزینه و بدهی‌های فدراسیون است و غیر از این، مورد دیگری را بررسی نمی‌کند. حسابرس چگونگی انجام هزینه‌ها را بررسی می‌کند اما بحث اصلی بر سر چرایی انجام هزینه‌هاست.


آن‌هایی گزارش مالی را تأیید کردند باید پاسخگو باشند


مقامی در مورد رأی برخی رؤسای هیئت‌ها که به تازگی روی کار آمده‌اند و گزارش مالی فدراسیون را تأیید کرده‌اند، گفت: باید از این آقایان بپرسیم چطور گزارش مالی فدراسیونی که به تازگی به آن پیوسته‌اید را تأیید می‌کنید؟ هر فردی که در مجمع حضور پیدا می‌کند در واقع یک شخصیت حقوقی است که از طرف یک استان در جلسه حاضر می‌شود و هر رأی موافق و مخالفی هم که می‌دهد، در واقع نظر استان مربوطه را اعلام می‌کند. با تمام احترامی که برای رؤسای هیئت‌ها قائل هستم اما به نظرم کسانی که به تازگی انتخاب شده‌اند، نباید گزارش مالی را در مجمع تأیید می‌کردند و باید رأی ممتنع می‌داند به این خاطر که گزارش مالی ارائه شده مربوط به زمانی است که آنها حضور نداشتند. به هر حال برای هر رأیی باید پاسخگو بود و این مسائل شوخی‌بردار نیست.


ضعف اصلی فدراسیون‌های ورزشی نبود ذی‌حساب است


رئیس هیئت وزنه‌برداری استان قزوین در مورد هزینه برای اعتبارات بین‌المللی گفت: احتمالاً برای سفرهای بین‌المللی که صورت گرفته این سرفصل تعیین شده است. در سیستم‌های اداری، اعتبارات بر اساس فصل‌بندی هزینه می‌شود و اگر می‌بینیم که گاهی اوقات سازمان بازرسی کل کشور برخی مدیران را توبیخ می‌کند یا رد مال صادر می‌کند، به این خاطر است که آن اعتبار در سرفصل مربوطه هزینه نشده است. متأسفانه ما در فدراسیون‌ها ذی‌حساب نداریم، به این صورت که از یک دستگاه دیگر برای بازرسی بیایند، به گونه‌ای که هر چکی که امضا می‌شود، اول تأییدیه آن را بگیرند اما به نظرم تفاهم‌نامه وزارت ورزش همان حکم را دارد. مگر در تفاهم‌نامه هزینه بین‌المللی مطرح شده است که حالا در گزارش مالی فدراسیون عنوان آن را می‌بینیم؟


مجمع به دلیل عدم شفافیت و آنلاین غیرقانونی است


مقامی تأکید کرد: در سال 97 زمانی که آقای مرادی برای حضور در انتخابات فدراسیون جهانی خیز برداشته بود، در رادیو اعلام کرد که من طلاهای همسرم را فروختم تا بتوانم در انتخابات فدراسیون جهانی رأی بگیرم. سؤال من از رئیس فدراسیون این است که آیا در تفاهم‌نامه، هزینه‌های بین‌المللی قید شده و اگر بوده، چه کارهایی انجام داده‌اید؟ همان‌طور که گفتم به نظرم مجمع سالیانه فدراسیون وزنه‌برداری به خاطر عدم شفاف‌سازی و همچنین عدم حضور رؤسای هیئت‌ها غیرقانونی بوده است. برخی می‌گویند برگزاری مجمع بر عهده وزارت ورزش است، در صورتی که صفر تا 100 برگزاری مجمع بر عهده فدراسیون وزنه‌برداری بوده است. به نظرم با این شرایط این فدراسیون تعطیل است و امیدوارم که نهادهای نظارتی و وزارت ورزش به آن ورود کنند.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب