ترامپ در برابر «تیکتاک» کوتاه آمد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از سی.ان.ان، دونالد ترامپ درست ساعاتی پیش از اجرایی شدن ممنوعیت اپلیکیشن پرمخاطب «تیکتاک» در آمریکا، با ادعای آنکه وی خرید این شبکه از سوی یک شرکت آمریکایی را مورد تأیید قرار داده است، در پی فشار بحرانهای متعدد داخلی در این کشور و با نزدیکتر شدن به زمان برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، از موضع خود عقب نشست.
«ویلبر راس»، وزیر بازرگانی آمریکا ۲۷ شهریور با انتشار بیانیهای اعلام کرد که از ۳۰ شهریور عرضه دو نفر افزار شبکه اجتماعی چینی در اپاستورهای آمریکایی ممنوع خواهد شد؛ فرمان اجرایی ۶ اوت (۶ مرداد) رئیسجمهوری آمریکا مبنای این تصمیم وزارت بازرگانی بود که بر اساس آن انجام هرگونه معامله شرکتهای آمریکایی با دو شرکت «تنسنت» مالک ویچت و «بایت دنس» (ByteDance)، مالک تیکتاک باید ظرف ۴۵ روز متوقف شود.
شبکه خبری سی.ان.ان امروز یکشنبه گزارش داد: وزارت بازرگانی آمریکا اکنون با ادعای ترامپ، با انتشار بیانیهای شب گذشته اعلام کرد که این ممنوعیت حداقل به مدت یک هفته در آمریکا به تعویق افتاده است.
بنابراین گزارش، یک منبع آگاه به این موضوع به سی.ان.ان گفت درحالیکه ترامپ خرید این نرمافزار توسط یک شرکت آمریکایی را مورد تأیید قرار داده است، بااینوجود بایتدنس همچنان بهعنوان مالک عمده تیکتاک باقی خواهد ماند.
سی ان ان گزارش داد: ترامپ دراینباره به خبرنگاران گفت من انجام این معامله را تأیید میکنم اگر این معامله صورت گیرد که چه عالی است.
این شبکه تلویزیونی آمریکایی افزود: قرار است شرکت اوراکل (Oracle- ORCL) اقدام به خرید بخشی از تیکتاک کند، اپلیکشینی که بیش از ۱۰۰ میلیون آمریکایی از آن استفاده میکنند و دو شرکت آمریکایی «اپل» (Apple) و «گوگل» (Google) نیز از آن بهرهمند هستند.
ترامپ ساعاتی پیش از به سر آمدن مهلت تعیینشده از موضع خود برای ممنوعیت این نرمافزار بازگشت که به گفته تحلیلگران، با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با بحرانهای متعدد داخلی در این کشور مواجه است.
مقر جهانی تیکتاک که در آمریکا واقع است، باعث ایجاد اشتغال برای ۲۵ هزار نفر در این کشور شده است.
سی ان ان گزارش داد: ترامپ گفته است تیکتاک میتواند در قالب شرکتی جدید در ایالت تگزاس به کار خود ادامه دهد.
«صفرا کاتز» (Safra Catz)، مدیرعامل شرکت اوراکل دراینباره با انتشار بیانیهای گفت: بهعنوان بخشی از این توافق، اوراکل سرمایهگذاری جزو در شبکه جهانی تیکتاک خواهد بود و این شرکت بهفوریت و در ابعادی وسیع مبادرت به انتقال سیستم تیکتاک به فضای اختصاصی «اوراکل کلود» (Oracle Cloud) خواهد کرد.
منع فعالیت دو نرمافزار تیکتاک و «وی چت» تازهترین تصمیم دولت ترامپ برای مقابله با افزایش قدرت چین به شمار میرفت.
دولت ترامپ از آغاز فعالیت خود به جنگ تجاری با چین روی آورده و تعرفههای سنگینی بر واردات کالا از آن کشور وضع کرده است. این اقدام، تازهترین تصمیم دولت ترامپ برای مقابله با افزایش قدرت چین است. ترامپ مالک تیکتاک را تحتفشار قرار داده تا فعالیت این نرمافزار در آمریکا را به یک شرکت آمریکایی بفروشد.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/