دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 شهريور 1399 - 02:30

طبع، خواص، مضرات و مُصلح هویج در ویکی آنا

هویج از جمله سبزیجات مفید است که ۸۷ درصد آن را آب تشکیل می‌دهد.
کد خبر : 516430
5d4935b3e65a2-1-585x300.png

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اولین بار هویج نه به خاطر ریشه‌اش بلکه به خاطر برگ‌های معطر و دانه‌هایش کاشته شد. دانه‌های هویج در سوئیس و آلمان جنوبی یافته شده‌اند که به ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ قبل از میلاد مربوط می‌شوند.


هویج یا به فارسی دری گَزَر  گیاهی خوراکی و دوساله از خانواده چتریان است.


هویج معمولاً به رنگ نارنجی یا سفید، یا مخلوطی از قرمز و سفید است و تازهٔ آن بافتی خشک و ترد دارد. نوع زرد آن را هویج قمی می‌نامند.



خواص و مضرات هویج



  • هویج سبب تلطیف مواد غلیظ در بدن می‌شود زیرا ملطف است.

  • از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شده‌اند، بسیار مناسب است.

  • هویج با داشتن آنتی اکسیدان لوتئین که آنتی اکسیدانی قوی بوده نقش مراقبت از شبکیه چشم را دارد. هویج دور بینی و آب مروارید را نیز در مردان برطرف می‌کند.

  • به خاطر قدرت تفتیحی که دارد، سد کبدی را باز می‌کند.

  • مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های عفونی افزایش می‌دهد و به طور کلی سموم را از بدن دفع می‌کند.




  • می‌توان از هویج برای تسکین درد رحم و همچنین در هنگام شروع قاعدگی از آن استفاده کرد.

  • آب هویج نوعی سد دفاعی از بدن در مقابل بیماری ها و انواع التهاب ها ایجاد می کند و به این ترتیب از تشکیل سلول های سرطان سینه جلوگیری می کند.

  • سلامت پوست، ناخن و مو از طریق سم زدایی که هویج انجام می‌دهد امکان پذیر است. همچنین هویج باعث بهبود ساخته شدن سلول‌های جدید در بدن می‌شود.

  • افزایش سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شده‌اند، بسیار مناسب است.

  • منبع غنی از بتا کاروتن (ویتامین A) است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد. همچنین سرشار از ویتامین C است که تاثیر آنتی اکسیدانی آن به پاک سازی ریه ها کمک کرده و مانع از کار افتادگی آنها می شود.

  • تخم هویج مدر است و از آن براى معالجه استسقا استفاده می‌شود.




  •  از روغن دانه آن برای درمان اسهال شدید (دیسانتری) استفاده می‌شود.

  • هویج تأثیر بسیار زیادی در کاهش خطرات‏ برخى از شدیدترین و غیرقابل ‏درمان‌ترین انواع سرطان به خصوص سرطان ریه و سرطان لوزالمعده دارد.

  • تحقیقات زیادى نشان داده است که حتى خوردن مقدار مختصرى هویج و به‌خصوص خوردن ماده بتاکاروتن موجود در هویج، در کاهش سرعت رشد سرطان و در برخى موارد حتى در از هم گسیختن مکانیسمى که منشأ شروع بدخیم شدن سلول‌ها است تأثیر محسوسى دارد.

  • سبب تقویت استخوان ها می شود.

  • هویج از سبزیجات آهن‌دار است و می‌تواند کمک خوبی برای تولید بیشتر گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی باشد.

  • سبب تقویت سیستم ایمنی می شود

  •  کنترل کلسترول و قندخون را به همراه دارد.

  • این سبزی نارنجی رنگ برای بیماری‌های ادراری مثل سنگ کلیه مفید و درمان نقرس نیز مفید است.

  • از طرفی با گذاشتن عصاره ریشه هویج روى سوختگى‌‏ها می‌توان اثر شفابخشی آن را مشاهده کرد!

  •  سلامت دهان و دندان از فواید آن است.

  • یکی از راه‌های درمان کبد چرب استفاده از آب هویج، است.

  • دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ می باشد که به کبد کمک می کند تا سموم مختلف از بدن انسان خارج شود.

  • هنگام دندان درآوردن کودکان اگر یک هویج شسته شده را در اختیار آنان قرار دهند و یا والدین هویج را به آرامی روی لثه کودک ماساژ دهند به بیرون آمدن دندان‌ها و کاهش خارش لثه کمک می‌کند.

  • هویج دارای اثر قاطع بلغم است. بنابراین در بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های دستگاه تنفسی نظیر نزله، سرفه، آسم و گرفتگی می‌توان آن را تجویز کرد.

  • مصرف هویج، به صورت پخته بهتر است. هویج ها وقتی پخته می شوند بتاکاروتن را آزاد می کنند. بتاکاروتن استخوان ها، سیستم ایمنی و بینایی را تقویت می کند. ما با پختن هویج، بتاکاروتن آن ها را آزاد می کنیم و به این ترتیب بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند، به همین علت بهتر است آن را کمی بپزیم و بعد بخوریم.




  • هویج پخته شده به صورت تنها یا موجود در غذا‌ها یا سالاد‌ها بایستی در مدت ۲۴ ساعت مصرف گردند و بیشتر نمانند، زیرا در روند پخته شدن، نیترات‌های موجود در هویج به ترکیبات سمی و سرطان زا تبدیل می‌شوند.

  • نکته قابل ذکر این است که در زنان باردار، شیرده، زنان مبتلا به سرطان سینه و کودکان استفاده از روغن هویج مناسب نیست و توصیه نمی‌گردد.


 


طبع هویج چیست؟


دارای مزاج گرم و تر است.



مصلح هویج چیست؟


انیسون و ادویه های گرم مصلح هویج، بر مبنای کتب طب سنتی اند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب