طبع، خواص، مضرات و مُصلح هویج در ویکی آنا
هویج از جمله سبزیجات مفید است که ۸۷ درصد آن را آب تشکیل میدهد.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اولین بار هویج نه به خاطر ریشهاش بلکه به خاطر برگهای معطر و دانههایش کاشته شد. دانههای هویج در سوئیس و آلمان جنوبی یافته شدهاند که به ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ قبل از میلاد مربوط میشوند.
هویج یا به فارسی دری گَزَر گیاهی خوراکی و دوساله از خانواده چتریان است.
هویج معمولاً به رنگ نارنجی یا سفید، یا مخلوطی از قرمز و سفید است و تازهٔ آن بافتی خشک و ترد دارد. نوع زرد آن را هویج قمی مینامند.
خواص و مضرات هویج
- هویج سبب تلطیف مواد غلیظ در بدن میشود زیرا ملطف است.
- از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است.
- هویج با داشتن آنتی اکسیدان لوتئین که آنتی اکسیدانی قوی بوده نقش مراقبت از شبکیه چشم را دارد. هویج دور بینی و آب مروارید را نیز در مردان برطرف میکند.
- به خاطر قدرت تفتیحی که دارد، سد کبدی را باز میکند.
- مقاومت بدن را در برابر بیماریهای عفونی افزایش میدهد و به طور کلی سموم را از بدن دفع میکند.
- میتوان از هویج برای تسکین درد رحم و همچنین در هنگام شروع قاعدگی از آن استفاده کرد.
- آب هویج نوعی سد دفاعی از بدن در مقابل بیماری ها و انواع التهاب ها ایجاد می کند و به این ترتیب از تشکیل سلول های سرطان سینه جلوگیری می کند.
- سلامت پوست، ناخن و مو از طریق سم زدایی که هویج انجام میدهد امکان پذیر است. همچنین هویج باعث بهبود ساخته شدن سلولهای جدید در بدن میشود.
- افزایش سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است.
- منبع غنی از بتا کاروتن (ویتامین A) است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد. همچنین سرشار از ویتامین C است که تاثیر آنتی اکسیدانی آن به پاک سازی ریه ها کمک کرده و مانع از کار افتادگی آنها می شود.
- تخم هویج مدر است و از آن براى معالجه استسقا استفاده میشود.
- از روغن دانه آن برای درمان اسهال شدید (دیسانتری) استفاده میشود.
- هویج تأثیر بسیار زیادی در کاهش خطرات برخى از شدیدترین و غیرقابل درمانترین انواع سرطان به خصوص سرطان ریه و سرطان لوزالمعده دارد.
- تحقیقات زیادى نشان داده است که حتى خوردن مقدار مختصرى هویج و بهخصوص خوردن ماده بتاکاروتن موجود در هویج، در کاهش سرعت رشد سرطان و در برخى موارد حتى در از هم گسیختن مکانیسمى که منشأ شروع بدخیم شدن سلولها است تأثیر محسوسى دارد.
- سبب تقویت استخوان ها می شود.
- هویج از سبزیجات آهندار است و میتواند کمک خوبی برای تولید بیشتر گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی باشد.
- سبب تقویت سیستم ایمنی می شود
- کنترل کلسترول و قندخون را به همراه دارد.
- این سبزی نارنجی رنگ برای بیماریهای ادراری مثل سنگ کلیه مفید و درمان نقرس نیز مفید است.
- از طرفی با گذاشتن عصاره ریشه هویج روى سوختگىها میتوان اثر شفابخشی آن را مشاهده کرد!
- سلامت دهان و دندان از فواید آن است.
- یکی از راههای درمان کبد چرب استفاده از آب هویج، است.
- دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ می باشد که به کبد کمک می کند تا سموم مختلف از بدن انسان خارج شود.
- هنگام دندان درآوردن کودکان اگر یک هویج شسته شده را در اختیار آنان قرار دهند و یا والدین هویج را به آرامی روی لثه کودک ماساژ دهند به بیرون آمدن دندانها و کاهش خارش لثه کمک میکند.
- هویج دارای اثر قاطع بلغم است. بنابراین در بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای دستگاه تنفسی نظیر نزله، سرفه، آسم و گرفتگی میتوان آن را تجویز کرد.
- مصرف هویج، به صورت پخته بهتر است. هویج ها وقتی پخته می شوند بتاکاروتن را آزاد می کنند. بتاکاروتن استخوان ها، سیستم ایمنی و بینایی را تقویت می کند. ما با پختن هویج، بتاکاروتن آن ها را آزاد می کنیم و به این ترتیب بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند، به همین علت بهتر است آن را کمی بپزیم و بعد بخوریم.
- هویج پخته شده به صورت تنها یا موجود در غذاها یا سالادها بایستی در مدت ۲۴ ساعت مصرف گردند و بیشتر نمانند، زیرا در روند پخته شدن، نیتراتهای موجود در هویج به ترکیبات سمی و سرطان زا تبدیل میشوند.
- نکته قابل ذکر این است که در زنان باردار، شیرده، زنان مبتلا به سرطان سینه و کودکان استفاده از روغن هویج مناسب نیست و توصیه نمیگردد.
طبع هویج چیست؟
دارای مزاج گرم و تر است.
مصلح هویج چیست؟
انیسون و ادویه های گرم مصلح هویج، بر مبنای کتب طب سنتی اند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/