احتمال واکسیناسیون 60 درصدی جمعیت زمین تا سال 2021
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا رسول دیناروند در سومین نشست ترویج علم با موضوع بررسی آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا که پیش از ظهر امروز به صورت آنلاین برگزار شد، در پاسخ به این پرسش که برای ساخت واکسن به چه زیرساختهایی نیاز است، بیان کرد: در ساخت واکسن برای بیماریهای ویروسی از چند روش استفاده میشود که یکی از آنها استفاده از ویروسهای تضعیفشده است. دو شرکت چینی با استفاده از این روش در حال توسعه واکسن هستند.
وی افزود: واکسنهای نوین مبتنی بر DNA ویروس است که زیرساختهای تولید آن در ایران وجود ندارد. اگر زیرساختهای آن را همین حالا ایجاد کنیم، تنها میتوان در فاز تحقیقاتی فعالیت کرد. از سوی دیگر برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید 70 درصد از جمعیت زمین واکسیناسیون شوند تا همهگیری این ویروس به پایان برسد. ظرفیت تولید واکسنهای مبتنی بر DNA نهتنها بیشتر از واکسنهای تضعیفشده است بلکه روند تولید آنها نیز سریعتر است.
رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی(ص) با اشاره به توسعه واکسن کرونا در کشورهای دیگر گفت: در کشورهای پیشرو در توسعه واکسن کرونا، روند تولید با همکاری چند شرکت انجام میشود. برای مثال بخش پژوهشی واکسن برعهده شرکت بیو ان تک آلمان است اما تولید mRNA در ظرفیت صنعتی برعهده شرکتهای بزرگی چون فایزر آمریکا است.
دیناروند بیان کرد: دوره توسعه محصولات دارویی در کشورهای تنظیمکننده بازار بسیار طولانی است اما در خصوص کرونا استفاده از هرگونه استراتژی برای سرعت بخشیدن به روند توسعه مجاز است. درواقع نهادهای نظارتی همزمان با توسعه محصول کار خود را انجام میدهند و به همین دلیل احتمال تأیید یک واکسن تا پایان سال میلادی 2020 بالاست.
وی افزود: احتمال میرود تا پایان سال 2021 نزدیک به 60 درصد از جمعیت زمین واکسیناسیون کرونا را دریافت کنند. سازمان بهداشت جهانی دو میلیارد دوز واکسن برای کشورهای کمتوان در نظر گرفته که تا 2021 انجام میشود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/