اقدامات ضدایرانی ترامپ بخشی از راهبرد انتخاباتی اوست
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، تارنمای پولیتیکو روز شنبه در مطلبی تحلیلی درخصوص تقلای دونالد ترامپ برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران و اجرای طرح موسوم به مکانیسم ماشه نوشت : به رغم جار و جنجالهای ترامپ در مورد توافقنامههای صلح میان امارات و بحرین با اسرائیل، هنوز بیشتر وعدههای بزرگ او در حوزه سیاست خارجی از جمله توافق هستهای با کرهشمالی، سرنگون کردن دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا و حصول یک توافق بهتر با ایران عملی نشده است و این درحالی است که تنها چند هفته دیگر به انتخابات آمریکا باقی مانده است.
در ادامه این مطلب پلتیکو آمده است: وندی شرمن که هدایت تیم مذاکرهکننده آمریکا در توافق هستهای با ایران را در سال ۲۰۱۵ برعهده داشت، اخیرا طی اظهارنظری گفت که واشنگتن توانایی حقوقی برای حرکت رو به جلو با تحریمها را ندارد چون ترامپ اعلام کرده آمریکا از برجام خارج شده است.
شرمن افزود: مقامات دولت ترامپ از بازگرداندن تحریمها علیه ایران سخن میگویند اما بیشتر کشورها نسبت به اقدامات دولت ترامپ در این زمینه بیتوجه هستند.
جو بایدن نامزد دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا نیز گفته است: به تهران پیشنهاد یک مسیر معتبر و قابل اعتماد برای بازگشت به سوی دیپلماسی خواهم داد. اگر ایران به پایبندی کامل و جدی نسبت به توافق هستهای بازگردد، آمریکا نیز بار دیگر به برجام می پیوندد.
"دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا در اردیبهشتماه ۱۳۹۷ کشورش را از برجام خارج کرد و به مشارکت واشنگتن در این توافق پایان داد. او سپس همه تحریمهای رفع شده به واسطه این توافق را علیه ملت ایران بازگرداند؛ اقدامی که خلاف قوانین بینالمللی و نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تأیید برجام بود.
در ماههای اخیر آمریکا تلاش کرد تا تحریم تسلیحاتی ایران را که ماه اکتبر به پایان میرسد، در شورای امنیت تمدید کند اما این تلاش با شکست مواجه شد. در همین حال، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مدعی است که واشنگتن، مکانیسم ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را با نامهای که ماه گذشته به این شورا داد، فعال کرده است. اما کشورهای اروپایی به همراه چین و روسیه و همچنین ریاست این شورا تأکید کردند که مکانیسم ماشه فعال نشده است؛ زیرا ایالات متحده دیگر مشارکتکننده برجام به شمار نمیرود.
برخی رسانههای غربی گزارش دادهاند که رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد فرمانی اجرایی صادر کند که بر اساس آن، وی میتواند مجازاتهایی را علیه هر کسی که تحریم تسلیحاتی متعارف علیه ایران را نقض کند، اعمال کند.
این در حالی است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمها فاقد «تأثیر قانونی» است و تعلیق تحریمها بعد از ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/