به بهانه اصرار آقای رئیس جمهور برای تشکیل وزارت بازرگانی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عباس علوی راد ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه در یادداشتی درباره سخنان تکراری رئیس جمهور درباره تشکیل وزارت بازرگانی نوشت:
هفته پیش رئیس جمهور روحانی ضمن اعتراف به بالا بودن قیمت کالاها، یکی از دلایل مهم آن را نبود وزیر مستقل بازرگانی مطرح نمودند و به نوعی توپ بالا بودن قیمت کالاها را در زمین مجلس انداختند !!
۲۰ سال پیش هنگامی که در دولت اول اصلاحات ادغام وزارتخانههای (جهاد سازندگی و کشاورزی) و ( صنایع و معادن) کلید خورد طی یک یاداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی نوشتم که ادغام، راه حل کاهش تصدی گری دولت و افزایش کارایی آن نیست.
با این همه سیاست ادغام وزارتخانهها برای پاک کردن صورت مسئله عدم کارایی دولت در زمان دو دولت احمدی نژاد ادامه یافت و از ادغام چهار وزارتخانه دو وزارتخانه (صنعت، معدن و تجارت) و (راه و شهرسازی) شکل گرفت.
دولت تدبیر و امید نیز با بررسی تمامی جوانب و بازخوردهای این ادغامها در طول این سالها به این نتیجه رسیده که ادغام وزارتخانهها نه تنها راه حال کاهش تصدی گری دولت و افزایش کارایی آن نیست که بعضا این ادغامها مشکلات زیادی برای ساماندهی آسیبهای اقتصادی نیز ایجاد کرده است.
پرسش اول: هزینههای آشکار و پنهان دو دهه آزمون و خطاها در ادغام وزارتخانههای دولتی را مد نظر قرار داده ایم؟
پرسش دوم: اگر دلیل اصلی عدم کارایی دولت ها در ایران ادغام وزارتخانه ها نیست چگونه می توان کارایی دولت را افزایش داد؟
به نظر نگارنده موارد سه گانه زیر جهت افزایش کارآیی وزارتخانه های دولتی قابل بررسی خواهد بود:
کنترل انعطاف پذیری بیش از حد حضور و دخالت دولت ها در اقتصاد ایران با تکیه بر ظرفیت های اسناد بالا دستی نظام بویژه قانون اساسی.
استقرار نظام جامع بهره وری در بخش عمومی کشور.
استقرار نظام شایسته سالاری واقعی در بخش عمومی کشور.
به نظر میرسد قبل از آسیب شناسی ادغام وزارتخانههای دولتی در دو دهه گذشته هر گونه شتابزدگی برای تفکیک وزارتخانههای دولتی از جمله وزارت صمت خسارت بار خواهد بود و بهتر است نمایندگان محترم مجلس همچنان با آن مقابله نمایند.
۲۹/شهریور/۹۹
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/