دیدار کنفوسیوس با سعدی در تهران و پکن در بهار ۹۵
به گزارش گروه فرهنگی آنا، علیاصغر محمدخانی معاون فرهنگی شهر کتاب خبر داد: «مرکز فرهنگی شهر کتاب با همکاری مرکز سعدیشناسی برنامهی ده سالهای را از سال ۱۳۹۱ شمسی تا ۱۴۰۰ تدوین کرده است که به معرفی ادبیات کلاسیک فارسی و آثار سعدی به کشورهای مختلف و نیز شناخت شاعران و اندیشمندان دیگر کشورها و مقایسهی اندیشهها و آثار آنان با سعدی میپردازد. در سال ۱۳۹۵ آثار سعدی به ویژه اندیشههای اجتماعی او با آثار و اندیشههای کنفوسیوس تحلیل و بررسی میشود.»
ویگفت: «کنفوسیوس از مهمترین اندیشمندان چینی است که در قرن ششم قبل از میلاد در شرق دور زندگی میکرد و به هممیهنانش راه و رسم زندگی را تعلیم میداد. کتاب معروف به «مکالمات کنفوسیوس» که همهی سخنان و کلمات قصارش را در برمیگیرد پس از مرگ وی به همت شاگردانش تدوین شد. این اثر در طول تاریخ، شالودهی سبک زندگی اجتماعی مردم چین و دیدگاه بنیادی مذهبی و فلسفی اغلب روشنفکران سنتگرای چینی را تشکیل میداده است و اندرزهای فراوانی برای چگونه زیستن حاکمان و مردمان دارد.»
محمدخانی با اشاره به شباهتهای آثار و اندیشههای سعدی و کنفوسیوس گفت: «این دو از مهمترین اندرزنامهنویسان ایرانی و چینی هستند. سعدی مظهر زبان فارسی و کنفوسیوس مظهر زبان چینی است. سعدی در تاریخ اندیشه سیاسی به اعتبار گلستان اهمیت دارد. او در فصلهایی از این کتاب دیدگاههای خود را دربارهی اخلاق و سیاست آورده و آثارش به ویژه گلستان، چندین بار به چینی ترجمه و منتشر شده است.»
محمدخانی به محورهای همایش سعدی و کنفوسیوس اشاره کرد و گفت: «حکمت عملی کنفوسیوس و سعدی، مبانی مشترک حکمت نظری سعدی و کنفوسیوس، پیشینه و تحول آثار سعدی در چین، چین در شعر سعدی، مطالعات سعدیپژوهی و کنفوسیوسپژوهی در ایران و چین، آموزههای مشترک سعدی و کنفوسیوس برای انسان معاصر، شگردها و شیوههای روایت در گلستان سعدی و مکالمات کنفوسیوس، چین در فرهنگ و ادب فارسی، میزان آشنایی مردم چین با آثار و آموزههای سعدی، حکمت عامیانه در آثار سعدی و کنفوسیوس، از جمله محورهای این همایشاند که سعدیپژوهان و کنفوسیوسپژوهان ایرانی میتوانند تا ۱۵ اسفند عنوان و چکیدهی مقالهی خود را برای دبیرخانهی همایش به نشانی info@bookcity. org ارسال کنند.»
این همایش به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب، مرکز سعدیشناسی، دانشگاه مطالعات خارجی پکن و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۲۹ و ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ در تهران و در خرداد ماه در دانشگاه مطالعات خارجی پکن برگزار میشود.
انتهای پیام/