مخالفان حزبالله سلاح مقاومت را مدافع امنیت ملی لبنان میدانند/ رئیسجمهور فرانسه یک صهیونیست معتقد است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا -مجتبی اسماعیلی، علیرضا هاشمی، «مصطفی ادیب»، نخستوزیر مکلف لبنان روز گذشته با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: لبنان در بحبوحه بحرانهای بیسابقهای که از نظر مالی، پولی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی تجربه میکند، فرصتی برای اتلاف وقت ندارد.
وی افزود: برطرف کردن درد و مشقت لبنانیها مستلزم همکاری تمامی طرفها برای تسهیل تشکیل دولتی مهم و دارای برنامههای مشخص است. پیش از این طرفهای مختلف متعهد به حمایت از دولتی متشکل از افراد متخصص شدند که قادر به بیرون کشیدن کشور از بحران و بازگرداندن اعتماد به مردم باشد.
نخستوزیر لبنان تصریح کرد برای تحقق این هدف با همکاری میشل عون، رئیسجمهور لبنان از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد و از همه خواست برای اجرای موفقیت آمیز و فوری ابتکار عمل فرانسه تلاش کنند، زیرا این ابتکار عمل راه نجات را در مقابل لبنان قرار می دهد.
تشکیل دولت لبنان، موضوع مداخله فرانسه در امور داخلی این کشور و انفجار بیروت دستمایه گفتگو با سیدرضا صدرالحسینی بود تا موشکافانه به بررسی اوضاع پیرامونی این کشور بپردازیم. تاکنون دو بخش از مصاحبه تفصیلی با این برجسته کشورمان منتشر شده است. در ادامه، بخش سوم از مصاحبه مشروح با صدرالحسینی تقدیم میشود.
بیشتر بخوانید:
عربستان در آینده نزدیک وارد روند آشکارسازی روابط نمیشود
آنا: با توجه به پیشینه استعماری فرانسه در لبنان، امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور بهدنبال توسعه نفوذ خود در منطقه و بهویژه لبنان است و در عمل در امور داخلی این کشور مداخله میکند. مکرون حتی در آخرین سفر خود به بیروت ضربالاجل تعیین کرد که در مدت دو هفته باید کابینه تشکیل شود. این مداخله را چگونه ارزیابی میکنید؟
صدرالحسینی: وقتی رئیسجمهور کشوری همچون فرانسه به جایی سفر میکند که حدود یک قرن پیش در آنجا حضور داشتند و لایههایی از اجتماع، سیاستمداران قدیمی، بخشی از قشر متمول و افرادی که بخشی از اقتصاد لبنان را در دست خود دارند، با کشورش در تعامل هستند، طبیعی است بخواهند در امور داخلی لبنان مداخله کنند؛ نمیخواهم با این مقدمه برای آنها حقی قائل شوم، ولی خودم را جای مکرون میگذارم و بر این مبنا میتوان گفت مطالبی که رئیسجمهور فرانسه میگوید بیشتر جنبه سیاسی دارد و میخواهد پیام آمریکاییها را منتقل کند. همه میدانیم مکرون پادوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکاست، بنابراین نباید روی حرفهایش حساب باز کرد.
چندی پیش عدهای در حدود 58 هزار نفر طومار امضا کردند که لبنان به قیمومیت فرانسه بازگردد! این نشان میدهد چنین تفکری همچنان در این کشور وجود دارد و شاید زوال آن نیم قرن و بیشتر طول بکشد؛ البته تصور مکرون و کسانی که این طرح را مطرح کردند، این بود که جمعیت قابل توجهی از آن حمایت میکنند تا زمینههای افزایش مداخله پاریس در بیروت فراهم شود؛ حتی درباره جابجایی افراد و شخصیتها که چه کسی مسئولیت داشته باشد یا نداشته باشد و چه کسی نخستوزیر بشود یا نشود. کاهش افرادی که این طومار را امضا کردند، علاوه بر شکست طرح مذکور باعث شد دخالتهای مکرون نیز کاهش یابد.
آنا: تأثیرگذاری خاندان یهودی «روتشیلد» را بر مکرون تا چه حد میدانید؟ آیا میتواند بر نفوذ آنها در امور داخلی لبنان تأثیر بگذارد؟
صدرالحسینی: حتماً! من مکرون را یک صهیونیست معتقد میدانم، ولی تندرو نیست. رئیسجمهور فرانسه در حوزه سیاسی کاملاً تابع ترامپ است و در حوزه فکری و اعتقادی جزو صهیونیستها بهشمار میرود؛ گرچه ممکن است بروز و ظهور رسمی نداشته باشد. تحولات داخلی لبنان که زمینههای آن در سال گذشته فراهم شده و در تظاهرات خیابانی بیروت مشهود بوده است، بیارتباط با رژیم صهیونیستی نیست. صهیونیستها بهدلیل بنبستها، شکنندگیها و مشکلات داخلی خواستند کشور خط مقدم جبهه مقاومت را دچار آشوب کنند.
آنا: غرب فشار زیادی به بدنه دولت لبنان وارد میکند که بخواهند خلع سلاح حزبالله لبنان انجام شود، ولی شاهد بودیم میشل عون، رئیسجمهور لبنان در سخنرانی رسمی گفت: «اگر خطر اسرائیل از سر ما برداشته شد، ما هم خلع سلاح را پیگیری میکنیم». آیا بیروت زیر بار چنین موضوعی خواهد رفت؟
صدرالحسینی: مردم لبنان با وجود اینکه کشورشان سالها به «عروس خاورمیانه» معروف بود، بسیار مقاوم و باتجربه هستند. بعد از سال 2000 میلادی مردم این کشور، گروهها و جریانهای مؤثر بر لبنان با ظهور و بروز مقاومت وضعیت ویژهای پیدا کردند. امروز نمیتوانیم تحولات سیاسی و اجتماعی لبنان را بدون درنظر گرفتن مقاومت تحلیل همهجانبه و جامع کنیم. اتفاقاتی که بعد از سال 2006 میلادی یعنی بعد از جنگ تموز یا جنگ 33 روزه رخ داد، وضعیت لبنان را به مرحله بلوغ کامل رساند و حضور همهجانبه مقاومت در همه اجزای سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی لبنان بروز و ظهور جدیدی پیدا کرد.
مقاومت در لبنان مانند کوه یخی در درون دریا، بیش از 80 درصدش زیر آب است و بیشتر رسانههای منطقهای و بینالمللی بههیچ عنوان بخش زیرین مقاومت را که بخش عمده توانمندی و نفوذ لایههای اجتماعی لبنان را داراست، بیان نمیکند و هرچه بیان میشود، 20 درصد سطح آب است.
سفر مکرون به بیروت و اقرار به نفوذ حزبالله نشاندهنده همان 80 درصد از قدرت و ظرفیت پنهان مقاومت لبنان است. حتی رئیسجمهور فرانسه میداند حزبالله چه قدرت و جایگاهی دارد. آنها خیلی بیشتر از دیگران این موضوع را میدانند؛ چه اینکه 30 ماه در لبنان رئیسجمهور وجود نداشت و کشور اداره میشد، چندین ماه پس از استعفای سعد حریری در این کشور نخستوزیر نبود و کشور اداره شد. بنابراین نحوه اداره لبنان با اداره کشورهای دیگر بسیار متفاوت است.
اینکه آیا آنها میتوانند درباره سلاح مقاومت صحبت کنند یا خیر، حرفهایی است که با آن میخواهند سطور روزنامهها را پر کند. امروز حتی مخالفان حزبالله در لبنان میگویند سلاح حزبالله مدافع امنیت ملی کشورشان است. در بالاترین سطوح مقامهای لبنان، فرماندهان ارتش این کشور و ... استقامت و توان ارتش لبنان را با تکیه بر حزبالله میدانند و این را به شیوههای مختلف بیان میکنند.
همه میدانند اقتدار کشورها بهوسیله مقامات عالیرتبه حفظ میشود و نباید ارتش لبنان تضعیف شود، اما فرماندهان ارتش هم به این موضوع واقفند که تکیهگاه اصلی ارتش، مقاومت و سلاح حزبالله است.
بعد از جنگ 33 روزه اسلحه مقاومت در لبنان بهعنوان مهمترین ستون امنیتی و نظامی ملت لبنان مطرح شد، بنابراین اگر میخواهیم لبنان را از صحنه روزگار حذف کنیم، میتوانیم سلاح حزبالله را از آنها بگیریم. این اتفاق میتواند بهوسیله رئیسجمهور آمریکا یا گروهها و جریانهای سیاسی مخالف حزبالله در کف خیابانهای بیروت رخ دهد.
آنا: بعد از انفجار بیروت حمله شدید رسانهای علیه حزبالله انجام شد و میخواستند مقاومت لبنان را مقصر جلوه دهند. ریشه مشکلات سریالی لبنان به حزبالله یا به دوره استعمار فرانسه در میانه سالهای 1923 تا 1946 بازمیگردد؟
صدرالحسینی: یکی از شیوههای نوین استعمار، ایجاد فساد در لایههای مختلف کشورهایی است که در آن نفوذ میکنند. سؤال مطرح میشود که آیا فساد در عراق به بعد از سال 2011 و سرنگونی حکومت صدام مربوط است؟ خیر! غربیها چندین طرح و نقشه پیادهسازی میکنند تا لایههای فساد ایجاد شود و کشوری مطیع شود، تحت سلطه قرار بگیرد و مانند گاو شیرده باشد و اگر طرحها بیاثر شد و کشوری در مقابل آمریکا مقاومت کرد، آن را تحریم میکنند.
این جزو شیوههای نوین استعمار است که علاوه بر فساد، مشکلات اقتصادی ایجاد میکنند تا مردم بهدلیل فساد حاکم در طبقات سیاسی و اجتماعی و نیز مشکلات اقتصادی به خیابانها بریزند. در لبنان همین وضعیت حاکم است. مثلث غربی-عبری- عربی، برای خلع سلاح حزبالله مهمترین نیروی خودشان در لبنان یعنی رفیق حریری را در سال 2005 ترور و تلاش کردند از این موضوع مستمسک حقوقی برای خلع سلاح حزبالله درست کنند. آنها وقتی حاضرند مهمترین، مؤثرترین و بانفوذترین نیروی خودشان را اینچنین از بین ببرند و با ترور از صحنه سیاسی حذف کنند، حتماً اقدامات دیگری را نیز انجام خواهند داد.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/