سلاح حزبالله؛ تهدید اصلی ابرقدرت اتمی جهان/ آمریکا با فرانسه بر سر مسائل لبنان اختلاف نظر دارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نشریه تحلیلی «العصر» در گزارشی نوشت: «مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به اظهارات امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که از جامعه جهانی خواسته بود وارد تقابل و درگیری با جریانهای سیاسی لبنان نشوند، واکنش نشان داد و با «تروریستی» خواندن حزبالله گفت این گروه همچنان تهدید بزرگی برای آمریکا و شرکای بینالمللی است.
وی افزود: آمریکا نمیتواند در سایه تهدیدات حزبالله لبنان و بدون تعهد به انجام اصلاحات بهطور شفاف مانند روال قبل با لبنان همکاری کند. با وجود این، آمریکا از نزدیک با فرانسه برای حمایت از لبنان همکاری میکند و باید اصلاحات مورد نظر لبنانیها اجرا شود.
بیشتر بخوانید:
فرانسه در حال ایفای نقش استعماری آمریکا در منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا که کشورش ابرقدرت اتمی جهان بهشمار میرود، بدون کمترین شرمی در اظهارات خود عنوان کرد: آمریکا در موضع علنی خود اعلام میکند حزبالله مورد حمایت ایران و تهدید بزرگی برای واشنگتن است.
طبق این گزارش، پاسخ آمریکاییها فقط خطاب به مکرون نبود، بلکه دشمنان عرب حزبالله بهویژه سعودیها، اماراتیها، بحرینیها و بهطور کلی صهیونیستمسلکان عرب را شامل میشد؛ کسانی که (هرچند اندک) معتقد هستند روابط پنهانی میان حزبالله و آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد و این در حالی است که حزبالله اگر ارتشهای عربی را بسیج کند، میتوانند آمریکا و رژیم صهیونیستی را شکست دهند.
مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا
العصر مینویسد: مکرون در اظهارات خود تأکید کرد تلاش نمیکند با حزبالله وارد تقابل شود و این در حالی است که آمریکا، رئیسجمهور فرانسه را بهدلیل اظهاراتش به حمایت از این جریان که از منظر واشنگتن «تشکیلات تروریستی» است، متهم میکند. رئیسجمهور فرانسه نیز در حالی بیروت را ترک کرد که دیدارهایی با مقامهای سیاسی لبنانی انجام داد.
بهنوشته این نشریه تحلیلی، اولویت ظاهری فرانسه در لبنان اصلاح اوضاع اقتصادی و مبارزه با فساد است و تلاش میکند در راه این هدف کمک مجامع جهانی را نیز جلب کند. هدف مکرون برای افکار عمومی منطقه و جهان باورپذیر نیست، زیرا فرانسه خود با مشکلات عدیده داخلی مواجه است.
اختلاف مواضع آمریکا و فرانسه
با وجود نزدیکی مواضع آمریکا با فرانسه در موضوعات مختلف، این دو کشور در موضوع اصلاحات، بحران اقتصادی، مالی و اداری و عملکرد دولت لبنان و مأموریت آن با چالش مواجه هستند. همچنین اختلاف اساسی میان این دو درباره حزبالله و نقش آن در منطقه و لبنان است. شروط آمریکا همچنان پابرجاست و «دیوید شنکر»، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در سفر به بیروت دیدارهایش را تنها با نمایندگان جامعه مدنی و نه سیاستمداران لبنانی محدود کرد.
امانوئل مکرون و دونالد ترامپ
واشنگتن بر مشارکت نکردن در کنفرانس بینالمللی لبنان که از سوی پاریس برگزار شد، تأکید و اعلام کرده بود تا قبل از تحقق شروط سیاسی مورد نظر خود، به تحقق اهداف فرانسه در لبنان کمک نخواهد کرد. احتمال میرود موضع آمریکا با عربستان سعودی هماهنگ شده باشد.
همراهی نکردن پاریس با موضع واشنگتن درباره خلع سلاح حزبالله بر اختلاف نظر دو کشور درباره اوضاع لبنان میافزاید.
آمریکا به تغییر موازنه مدیریت سیاسی در لبنان تمایل دارد، ولی رویکرد کلی کاخ سفید بر تحولات کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس و نیز عادیسازی روابط آنها با رژیم صهیونیستی است. به نظر میآید تمرکز آمریکا در موضوع لبنان بر تحریم است، چه اینکه وقتی از میشل عون، رئیسجمهور لبنان درباره آمادگی این کشور برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی پرسیده شد پاسخ داد، پروندههای مورد اختلاف زیادی هستند که باید حل شوند.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/