دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 شهريور 1399 - 15:47
عزیزی مطرح کرد؛

ایران، منشا کشت زعفران به جای مواد مخدر در افغانستان

رئیس گروه پلیس پیشگیری دانشگاه نیروی انتظامی امین، ایران را منشا کشت زعفران به جای مواد مخدر در افغانستان معرفی کرد.
کد خبر : 514526
61451528.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی عزیزی رئیس گروه پلیس پیشگیری دانشگاه نیروی انتظامی امین صبح امروز به‌عنوان داور در نشست مجازی بررسی برنامه علمی نیروی انتظامی اظهار کرد: در حوزه مواد مخدر سه بخش تولید، ترانزیت و توزیع حائز اهمیت است.


وی افزود: در بخش تولید عوامل مؤثری هم چون اشتغال وجود دارد. اکنون برادران افغانستانی  به‌جای مواد مخدر، زعفران کشت می‌کنند که منشأ این امر از ایران بوده و برادران افغانستانی که در ایران بودند زعفران را به کشور خود بردند.


عزیزی با تأکید بر اینکه در حوزه تولید مواد مخدر باید افزایش عوامل بازدارندگی موردتوجه قرار گیرد؛ گفت: مبنای بازدارندگی هزینه فایده است. هم‌چنین در حوزه بین‌الملل نیز باید برنامه‌ریزی‌های لازم صورت بگیرد. بخشی از مواد مخدر از داخل کشور ما ترانزیت و به کشورهای همسایه به‌ویژه ترکیه و اروپا ارسال می‌شود و بخشی از توزیع مواد مخدر در کشور ما منطقه‌ای است و از طریق دریا به برخی از کشورهای همسایه توزیع می‌شود.


رئیس گروه پلیس پیشگیری دانشگاه نیروی انتظامی امین عنوان کرد: در بخش بین‌المللی باید برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت بگیرد یکی از کلیدواژه‌های مهم این بخش ائتلاف‌سازی پلیس‌ها و قوه قضاییه کشورها با یکدیگر است. هم‌چنین در این حوزه پلیس اینترپل می‌تواند به‌خوبی نقش ایفا کند.


 عزیزی ادامه داد: در حوزه توزیع مواد مخدر نیز فرهنگ‌سازی، مردم محور کردن تقبیح مواد مخدر و ایجاد بسترهای لازم برای نشاط و سلامت روانی سالم و مؤثر در جوامع فقیر و غنی نقش بسزایی دارد. هم‌چنین در این حوزه باید اقدامات سلبی صورت گیرد که این بخش مربوط به‌تصریح قوانین بازدارنده و اقدامات پلیسی است.


تبدیل تهدیدات مواد مخدر به فرصت


وی با اشاره به تبدیل تهدیدات مرزی در حوزه مواد مخدر به فرصت افزود: دریکی از اسناد بالادستی ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا پیشنهاد شده است که از متریال اولیه مواد مخدر، دارو تولید شود. این مواد بدون واسطه و سریع از مرز کشور به کارخانه‌های تولید دارو منتقل شوند. این امر منجر به اشتغال‌زایی و جلوگیری از ابتلای افراد جامعه به مواد مخدر می‌شود.


 مردم محور شدن قبح مواد مخدر


رئیس گروه پلیس پیشگیری دانشگاه نیروی انتظامی امین یکی دیگر از راهبردهای کنترل مواد مخدر را مردم محور شدن قبح آن دانست و بیان کرد: در همین راستا باید سازمان‌های مردم‌نهاد باید این موضوع را پیگیری کنند به‌ویژه در مقاطع تحصیلی دبستان، راهنمایی و دبیرستان که هرکدام از آن‌ها می‌توانند اقدام‌های تأثیرگذاری انجام دهند.


عزیزی در پایان خاطرنشان کرد: سرقت و آسیب‌های اجتماعی از پیامدهای اعتیاد است. همه سازمان‌ها و ارگان‌ها می‌بایست برای حل معضلات اجتماعی اقدام کنند تا به یک جامعه امن و خالی از معضلات اجتماعی دست پیدا کنیم.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

برچسب ها: پایش
ارسال نظر
هلدینگ شایسته