افزایش و تجهیز کلاسهای آموزشی در کرمانشاه/ دانشجویان به نزدیکترین واحد دانشگاهی مراجعه کنند
گروه استانهای خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ آموزش مجازی یادگیری برنامهریزی شدهای است که در آن معمولاً آموزش در محیطهای جدا از هم صورت میگیرد و به همین دلیل به تکنولوژیهای ارتباطی و نهادی برای طراحی و برنامهریزی آموزش نیازمند است.
این نوع آموزش تا زمان شیوع کرونا در جهان مورد توجه واقع نشده بود؛ اما چند ماه گذشته برای جلوگیری از شیوع کرونا، آموزشها غیرحضوری شده و همه مراکز آموزشی به آموزش مجازی و برخط روی آوردهاند.
بیشتر بخوانید:
لزوم زمانبندی دانشگاهها در آموزش برخط دانشجویان
ترکیب 3 روش آموزشی برای دسترسی دانشجویان به محتوای درسی و استادان
الزام دانشجویان و استادان به حضور در کلاسهای مجازی
دانشگاه آزاد اسلامی یکی از نخستین نهادهای آموزش بود که با آغاز شیوع کرونا از آموزش مجازی استفاده و در این زمینه موفقیتهای بزرگی را تجربه کرد. هرچند با توجه به تصمیم ناگهانی برای اجرای آموزش مجازی واحدهای دانشگاهی با یک سری مشکلات مواجه شدند؛ اما با همت سازمان مرکزی بسیاری از این مشکلات حل شده و آموزش برخط در دسترس عموم دانشجویان قرار گرفته است.
خبرنگار خبرگزاری آنا برای بررسی روند آموزش مجازی در هفت ماه گذشته در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با فرهاد گلمحمدی، رئیس این دانشگاه گفتگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: با توجه به آموزش مجازی در 7 ماه گذشته و مشکلات دانشجویان بهویژه در مناطق محروم به دلیل دسترسی نداشتن به اینترنت، چه تمهیداتی در ترم جدید آموزشی در این راستا انجام شده است؟
گلمحمدی: اکنون سیستم دانشگاه آزاد اسلامی یکپارچه شده است و مسئولیت این کار به عهده واحد الکترونیک سازمان مرکزی دانشگاه بوده و هیچ واحد دانشگاهی یا استانی بهصورت مستقل نمیتواند در امر آموزش دخالت کند؛ اگر این یکپارچهسازی استانی بود با توجه به زیرساختهایی که داشتیم، راحتتر آن را اجرا میکردیم و شاهد مشکلات کمتری بودیم.
آنا: با توجه به حضور نداشتن دانشجویان در کلاسهای حضوری و مجازی با توجه به شیوع کرونا، در ترم جدید چه تمهیداتی اندیشیده شده تا زمانهای از دست رفته جبران شود؟
گلمحمدی: سعی کردهایم با توجه به گفته دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه حداقل چهار جلسه را بهصورت حضوری و 12 جلسه هم بهصورت غیرحضوری داشته باشیم. اگر ستاد کرونا هم اجازه دهد و وضعیت استانها سفید باشد، بیشتر مشتاقیم که بهصورت حضوری برگزار کنیم.
اکنون وضعیت استان کرمانشاه زرد است. عقیده داریم زندگی باید کمکم و با رعایت پروتکلهای بهداشتی به روال عادی بازگردد؛ میتوانیم با مدیریت حداقل نصف کلاسها یعنی هشت جلسه را بهصورت حضوری برگزار کنیم.
آنا: در مدتی که کلاسها بهصورت مجازی برگزار شد، مشکلاتی وجود داشت، آیا تمهیدات ویژهای ازنظر فیزیکی برای مناطق محروم در نظر گرفتهاید؟
گلمحمدی: در ترم گذشته در مراکز و در واحدهای دانشگاهی، چند کلاس را تجهیز کردیم و سیستم در اختیار دانشجویان و استادان قرار دادیم و کسانی هم که لپتاپ یا موبایل نداشتند، میتوانستند از این امکانات استفاده کنند؛ اما استقبال آنچنانی نشد بهدلیل اینکه بیشتر دانشجویان و استادان امکانات داشتند بهجز چند نفری که در دانشگاه حضور یافتند.
در ترم جدید تعداد کلاسها را بیشتر و تجهیز کردهایم و دانشجویانی که دسترسی به سیستم مناسب یا اینترنت ندارند، میتوانند به نزدیکترین مرکز یا واحد دانشگاهی مراجعه کنند.
البته در آغاز کار ترم جدید مشکلاتی در سامانه آموزشیار رخ داده که نارضایتیهایی بهدنبال داشته است و تلاش میکنیم با درایت سازمان مرکزی مشکلات حل شود بهدلیل اینکه روی جذب دانشجو اثر منفی میگذارد.
آنا: خواسته شما از دانشگاهیان و مسئولان بالادستی در بحث آموزش مجازی برای ترم جدید چیست؟
گلمحمدی: خواسته ما این بود که اجرای آموزش مجازی را به خود استانها واگذار کنند که با این تقاضا موافقت نشد. برای نمونه استان کرمانشاه دارای زیرساختهای مناسبی بود و میتوانستیم بهراحتی آموزش مجازی را اجرا کرده و مشکلات را کنترل کنیم همانطور که امتحانات را در این دانشگاه بدون هیچ مشکلی برگزار کردیم.
بهدلیل کشوری شدن سامانه آموزشیار، ترافیک سنگینی برای استفاده از آن بهوجود میآید و در این صورت حجم کار بالایی پیش روی واحد الکترونیک برای ارائه خدمات در کل کشور خواهد بود. در صورتی که استانها جداگانه با سرورهای خود میتوانند بهراحتی آموزش مجازی را اجرا کنند و جوابگوی مشکلات باشند.
سامانه آموزشیار سیستم جدیدی است و بالطبع مشکلاتی هم دارد. وقتی سیستم جدیدی راهاندازی میشود زمان لازم داریم تا با برطرف کردن مشکلات، سیستمی بینقص داشته باشیم. این سیستم باید در کنار همان سیستم اصلی استانها ارتقا پیدا میکرد.
اکنون زمان مناسبی برای اجرای سیستم آموزشیار نبود. باید همراستا با سیستمهای سیدا طراحی میشد و از 15 مهر یا اواخر مهر به بعد که دیگر مراجعات آنچنانی به سیستمها نداریم، همه اطلاعات را به سیستم آموزشیار انتقال میدادند تا مشکلی ایجاد نشود.
آنا: وضعیت استادان و حضور در کلاسها چگونه خواهد بود؟
گلمحمدی: مانند همه دانشگاههای دیگر، هیئت علمی تماموقت باید در کلاس حضور داشته باشد. استادان مشکلی ندارند و اگر دانشگاه به این نتیجه برسد و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کند که آموزش حضوری باشد، حتماً حضور پیدا میکنند و کسی مخالفتی ندارد. استادان برای حضور در دانشگاه مشکلی ندارند، همانگونه که همه کارمندان دانشگاه هر روز سر کار خود حاضر هستند و اتفاقی هم نیفتاده است.
انتهای پیام/4121/4062/پ
انتهای پیام/