افزایش ۳ برابری هزینه قیمت تمام شده کتاب
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، محمود آموزگار در گفتگو با برنامه «تقاطع فرهنگ» رادیو گفتگو درباره گمانهزنیهایی مبنی بر تخصیص نیافتن ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کاغذ در آینده نزدیک گفت: کاغذی که مورد مصرف ناشران بود حداکثر با ارز ۴۲۰۰ تومان طی سالهای گذشته وارد میشد و حتی قبل از تحریم و کرونا این رویه وجود داشت.
وی با اشاره به اینکه کاغذ کماکان به صورت یارانهای و با ارز ۴۲۰۰ تومانی بین ناشران توزیع میشود، گفت: در سال گذشته با توجه به اینکه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران دخالتهایی از حیث تخصیص کاغذ به ناشران داشت و از حیث مصرف و توزیع، در کنار وزارت ارشاد وارد میدان شد، روند کار بهبود یافت.
آموزگار این رویه را موجب کاستن از قیمتهای نجومی در بازار آزادِ کاغذ دانست و افزود: در این راستا عموم ناشران توانستند کاغذ مورد نیاز خود را از طریق سامانه ایجاد شده، دریافت کنند.
مدیر «انتشارات آمه» با اشاره به قیمت کتاب در بازار، به ارائه آمار و ارقام متوسط قیمتی در سالهای مختلف پرداخت و گفت: در سال ۱۳۹۴ متوسط قیمت کتاب، ۱۴۰۰۰ تومان بود ولی در سال ۹۹ به قیمت ۴۲ هزار تومان رسیدیم.
آموزگار خاطرنشان کرد: این اختلاف قیمتی نشان میدهد با وجود اینکه ناشران کماکان کاغذ را با قیمت یارانهای دریافت کردهاند، اما دیگر هزینههای تهیه کتاب افزایش پیدا کرده و تقریبا به سه برابر رسیده است.
وی با اعلام اینکه قیمت کاغذ نقش بسیار کوچکی در قیمتگذاری نهایی کتاب دارد، تصریح کرد: هزینه ویراستار و صفحهبند به صورت جدی افزایش پیدا کرده است و حتی کاغذ با دو برابر قیمت در بازار آزاد به فروش میرسد.
آموزگار قیمت کاغذ دولتی را حدود ۱۶۰ هزار تومان تخمین زد و افزود: هزینه کاغذ ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت تمام شده کتاب را در بر میگیرد؛ خاصه اینکه کاغذ کماکان به صورت یارانهای بدست مصرف کننده میرسد، اما سایر اقلام هزینهای برای تولید کتاب، بر اساس قیمت آزاد است.
نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از تخصیص ارز نیمایی به کاغذ اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: کاغذ یکی از اقلام مهم و اساسی در کشور است و تصور میکنم به زودی هر آنچه در راستای گرانی بر سر سایر ملزومات رفته است، درباره کاغذ هم پیش آید.
آموزگار همچنین پیشبینی کرد قیمت کتاب در آینده نزدیک افزایش یابد و افزود: هم اینک ناشران به دلیل نرخ تورم و زمان طولانی که به اصلِ هزینههای خود میرسند (که بیش از ۹ ماه پس از فروش کتاب تخمین زده میشود) سود و خواب سرمایه را از دست میدهند. به همین دلیل در صنف تلاش داریم گردش پول و نقدینگی ناشران را سرعت ببخشیم.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/