لزوم اقدام عاجل در برخورد با عاملان توهین به پیامبر اکرم(ص)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، در پی انتشار اهانت نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به پیامبر اکرم(ص) و مقدسات مسلمانان، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در اعلامیهای، دادخواهی علیه توهینکنندگان به مقدسات اسلامی را صادر کرد.
در متن اعلامیه آمده است: جسارت مجدد و مکثر نشریه فکاهی «شارلی ابدو» به مقدسات جهان اسلام بهویژه پیامبر اکرم اسلام (ص) و نیز قرآن کریم و سکوت معنادار مدعیان آزادی و حقوق ابنای بشر، بار دیگر دروغین بودن شعارهای توخالی آنان را بیش از پیش عیان و آشکار کرد.
در این اعلامیه تصریح شده است: این عمل وقیحانه -یعنی سکوت در برابر توهین به پیامبر عظیمالشأن اسلام و قرآن کریم- در حالی صورت میگیرد که جریانهای مستقل و حتی غیراسلامی در غرب اجازه کوچکترین نقدی به اعمال رژیم منحوس صهیونیستی اعم از نسلکشی، کوچ اجباری، تجاوز و غارت مسلمانان و مردم رنج کشیده فلسطین و نیز جرئت قلمفرسایی در مورد هولوکاست را نداشته و ندارند.
در این اعلامیه عنوان شده است: این عمل وقیحانه که در ظاهر از سوی نشریهای محلی و کوچک در فرانسه به نام «شارلی ابدو» صورت گرفته در واقع اقدامی کاملاً عامدانه و کوتهفکرانه برای تقدسزدایی، عادیسازی و بیتفاوتی آحاد دینداران به مجموعه ادیان بهویژه دین اسلام است که البته راه به جایی نخواهد برد.
محکومیت اهانت نشریه فرانسوی به پیامبر اکرم(ص)
در این اعلامیه بیان شده است: مقابله غیراستدلالی و ناشی از عصبانیت گروههای ضد دین در جامعه اروپا برای مقابله با جریان عظیم اسلامگرایی در اروپا و جهان جواب معکوس داده و امروزه شاهد هستیم که جریان اسلام در پیادهروها و خیابانهای اروپا و آمریکا به جریانی پررنگ تبدیل شده و کلام قرآن کریم و نام پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) هر روز بیش از پیش در جامعه اروپایی به گوش میرسد و بانک الله اکبر رساتر از گذشته از مساجد اروپا و آمریکا شنیده میشود.
در این اعلامیه مطرح شده است: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی به نمایندگی از سوی جامعه دانشگاهی به ویژه مردم و ملتهای اسلام این اهانت رذیلانه و هدفمند را تقبیح و محکوم میکند و از ملتهای آزادیخواه جهان و دولتهای اخلاقمدار میخواهد که با محکوم کردن توهین به مقدسات بهویژه ادیان اقدامات حقوقی مناسب در سطح ملی و بین المللی از خود نشان دهند.
در این اعلامیه تأکید شده است: اینگونه جسارتها موجب جریحهدار کردن احساسات عموم مسلمانان شده و به ترویج رفتارهای نژادپرستانه دامن میزند؛ از سوی دیگر مفهوم آزادی بیان بدون مسئولیتپذیری ابرازکنندگان را اشاعه میدهد و تعهدات دولتها درباره ماده 20 میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب 1966 مبنی بر ممنوعیت هرگونه تبلیغ برای جنگ، جلوگیری از ایجاد تنفرات ملی، مذهبی، نژادی و ... را زیر سؤال میبرد و اصول بنیادین اعلامیه 1978 مصوب یونسکو مبنی بر ممنوعیت اهانت گروهی، ممنوعیت نفرت مذهبی، ممنوعیت نفرت نژادی، ممنوعیت نفرت ملی و حمایت از هویتهای گروهی دینی و نژادی را هیچ انگاری میکند.
در این اعلامیه متذکر شده است: قطعنامه 1510 مجمع عمومی سازمان ملل مصوب 1960 تنفر مذهبی و دینی را محکوم کرده و کمیته تبعیض نژادی تفاوتهای مذهبی و دینی را یک فرصت دانسته است و نه یک خطر و اعلامیه اصول بینالمللی همکاریهای فرهنگی، همه فرهنگها و ادیان را محترم شمرده و آنها را جزء میراث مشترک بشری دانسته است و اعلامیه نابردباری مذهبی مصوب 1981 مجمع عمومی سازمان ملل و نیز اعلامیه مصوب 1995 این گونه رفتارهای توهین آمیز را قویا رد کرده است.
شورای اروپا توهین به ادیان را تهدیدی علیه صلح و دموکراسی دانسته است
در این اعلامیه تصریح شده است: شورای اروپا در سند به شماره 1202 خود در سال 1993 توصیه به بردباری مذهبی کرده و توهین به ادیان را تهدیدی علیه صلح و دموکراسی دانسته و آن را یک شوک به جامعه بشری قلمداد کرده است.
در این اعلامیه بیان شده است: از این رو امضاکنندگان این دادخواهی از دولتهای جهان و نیز سازمانهای بینالمللی به ویژه از مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت بهخصوص از نهادهای حقوق بشری اتحادیه اروپا مانند شورای وزیران و دادگاه اروپایی حقوق بشر و نیز دیوان کیفری بینالمللی میخواهد تا به جرمانگاری توهین به مقدسات در حقوق داخلی دولتها و حقوق بینالملل اقدام عملی و عاجل انجام شود و با توهین به مقدسات و ادیان از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان اخلال در روند صلح ارزیابی شده و با دولتهای خاطی برخورد قاطع صورت بگیرد.
کمیته صیانت از ادیان و حقوق و آزادیهای دینی در سازمان ملل متحد تشکیل شود
در این اعلامیه عنوان شده است: شورای امنیت سازمان ملل باید اشخاصی را که صلح و امنیت بینالمللی را با توهین به مقدسات و ادیان به خطر میاندازند به دیوان کیفری بینالمللی معرفی کند و قطعنامه ممنوعیت توهین به ادیان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قویاً پیگیری و تصویب شود و کشورهای جهان به ویژه کشورهای غربی و اروپایی به مقوله آزادی عقیده که از ارکان آزادی بیان است، احترام گذاشته و حمایت کیفری کنند.
در این اعلامیه تبیین شده است: باید کمیته صیانت از ادیان و حقوق و آزادیهای دینی در سازمان ملل متحد تشکیل شود و مجازات عاملان جنایت توهین به مقدسات اسلام مانند «ژرار بیار» سردبیر نشریه «شارلی ابدو» که احساسات مسلمانان جهان را جریحهدار کرده با ابتکار عمل سران کشورهای اسلامی و دستگاه دیپلماسی ایران از طریق دادگاههای داخلی و اروپایی حقوق بشر و دیوان کیفری بینالمللی پیگیری شود.
در این اعلامیه تشریح شده است: پیامبر اسلام(ص) برای همه بشریت بوده و قرآن کتاب صلح و احترام به ذات انسان است؛ بنابراین از دولتها و ملتهای جهان خواسته میشود تا در راستای پرهیز از خشونت و تعرض به حقوق و آزادیهای دینی و عقیدتی و حفظ صلح و امنیت بین المللی با عاملان این اعمال وقیحانه و رذیلانه بجد مقابله کنند.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/