دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 16:00

طبع، خواص، مضرات و مُصلح تخمه آفتابگردان در ویکی آنا

تخمه آفتابگردان یکی از آجیل‌های پرطرفدار و پرخاصیت است که در رنگ‌های مختلف مانند سیاه، خاکستری و سبزتیره در دسترس است. 
کد خبر : 513701
index.jpeg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین، مواد معدنی و پروتئین است و خواص بی شماری دارد. اما پیش از اضافه کردن آن به رژیم غذایی بهتر است از طبع تخمه آفتابگردان مطلع شوید تا در صورت لزوم آن را همراه با مصلح مصرف کنید و از عوارض احتمالی آن در امان بمانید.


توصیه می‌شود که تخمه آفتابگردان را بصورت خام استفاده کنید، چون بو داده و نمک زده آن دارای خواص ذکر شده نیست.



خواص و مضرات تخمه آفتابگردان



  • از آنجا که دارای مقادیر بالای ویتامین e است با رادیکال های آزاد پوست مبارزه کرده و چین و چروک را از بین برده و در جوانسازی صورت نقش موثری دارد.

  • تخمه افتابگردان تقویت کننده اعصاب است و سر گیجه نمی آورد.

  • از تخمه آفتابگردان علاوه بر تقویت کننده مو، به عنوان یک نرم کننده طبیعی نیز نام برده می شود.

  • کسانی که یرقان دارند از روغن آفتابگردان برای طبخ غذاهایشان استفاده نمایند.

  • تخمه آفتابگردان اثرات منفی سندروم پیش از قاعدگی را تسکین می‌دهد.

  • از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می‌کند و به بدن کمک می‌کند تا با عفونت‌ها و بیماری‌ها مقابله کند.

  • تخمه‌ی آفتاب‌گردان برای رشد کودکان بسیار مفید است.




  • سلنیم موجود در آن دی ان ای آسیب دیده را ترمیم می کند.

  • علاوه بر آن عمل سم زدایی بدن را انجام می دهد.

  • مقدار فولیک اسید موجود در تخمه آفتابگردان از اسفناج نیز بیشتر است.

  • با توجه به مقادیر بالای فولات موجود در تخمه آفتابگردان، به حفظ سلامت جنین و زنان باردار کمک می کند و در دوران شیردهی نیز نقش موثری دارد.

  • تخمه‌ آفتابگردان باعث تسکین آلرژی و برخی از مشکلات التهابی می‌شود.

  • تخمه‌ی آفتاب‌گردان منبع خوب ویتامین E محسوب می‌شود.

  • مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.

  • کاهش فشارخون به دلیل دارا بودن منیزیم و اسید‌های چرب اشباع نشده به ویژه اسید لینولئیک

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی با کاهش کلسترول بد خون و تنظیم فشارخون

  • رفع لاغری با مصرف روزانه تخمه آفتابگردان

  • دارای خاصیت ضدالتهابی و موثر در درمان آرتریت روماتوئید، التهاب مفصل و استخوان

  • تامین ریزمغذی‌های دوران بارداری مانند ویتامین ای، روی، سلنیوم و اسید فولیک

  • درمان یبوست با بهبود حرکات روده (یک قاشق از این آجیل را له کرده و با آب مخلوط کنید، سپس آن را صاف کنید. مصرف این ترکیب به مدت دو هفته به درمان یبوست کمک می‌کند.)

  • افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو با افزایش گردش خون در پوست سر

  • تقویت اعصاب با مصرف روزانه ۲۰ گرم تخمه آفتابگردان کمی بوداده

  • تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین D و A و املاح معدنی فراوانی است که به سلامت کبد کمک کرده و با افزایش سم زدایی کبد به درمان کبد چرب کمک می کند.

  • علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌ کنند.

  • برخلاف باور عموم، تخمه آفتابگردان به بهبود سرماخوردگی کمک می کند و سیستم ایمنی بدن شما را بالا می برد.




  • فیبر موجود در آن حرکات روده را بهبود می بخشد و در رفع یبوست موثر عمل می کند.

  • البته مثل تمام انواع آجیل، بایستی از مصرف تخمه آفتابگردان شور، آلوده یا کهنه خودداری شود.

  • در شرایط عادی از زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان به دلیل افزایش بیش از حد عنصر سمی کادمیوم در خون، خودداری کنید.

  • زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان باعث بروز جوش در برخی افراد میشود.

  • همچنین مصرف زیاد تخم آفتابگردان میتواند باعث چاقی در افراد مستعد شود.

  • به خاطر داشته باشید هنگامی که خیلی گرسنه هستید تخم آفتابگردان استفاده نکنید چون معده را خسته می‎کند.


 


طبع تخمه آفتابگردان چیست؟
طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک میباشد.


مصلح تخمه آفتابگردان چیست؟
تخمه آفتابگردان صفرازا است و زیاده‌روی در مصرف آن در افراد صفراوی (طبع گرم و خشک) و افراد سوداوی (سرد و خشک) باعث بروز مشکل می‌شود. بروز جوش، خارش، احساس عطش برخی از عوارض این دانه‌های خوشمزه هستند که در اثر گرمی آن به وجود می‌آیند. برای جلوگیری از این عوارض افراد باید این مغزیجات را همراه با مصلح مصرف کنید. آبغوره، آب انار و سرکه از مصلحات تخمه آفتابگردان هستند، همه این مواد غذایی طبع سردی دارند و به تعادل طبع تخمه آفتابگردان کمک می‌کنند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب