الزام دانشجویان و استادان به حضور در کلاسهای مجازی/ کلاس رفع اشکال دایر میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ از 30 بهمن سال 1398 که همهگیری ویروس کرونا بهطور رسمی در ایران تأیید شد، دانشگاه آزاد اسلامی در شیوه آموزش تغییرات جدی ایجاد کرد و شاید توفیق اجباری بود که آموزش از کانال «حضوری» به «مجازی» راه پیدا کرد.
طی سالهای گذشته زمزمههایی مبنی بر لزوم آموزش مجازی در دانشگاهها شنیده میشد و استناد نخبگان و فرهیختگان بر این بود که از این طریق میتوان به کاهش هزینههای آموزشی مبتنی بر یادگیری و آلودگی هوا کمک کرد.
آموزش مجازی از جذابیت بصری و شنیداری بیشتری نیز برخوردار بوده و از یکنواختی کتابهای قدیمی خبری نیست و این موضوع میتواند انرژی دانشجویان را برای آموزش افزایش دهد.
آموزش مجازی میتواند به عدالت آموزشی کمک فراوانی کند که کاهش هزینهها و برقرارشدن امکان استفاده از آموزش برای دانشجویان مناطق دوردست و محروم از این جمله است.
استادان در آموزش مجازی میتوانند در مکانهای مختلف به تدریس بپردازند و نیازی به حضور اجباری در دانشگاه نیست, مطالعه مجدد و چندباره از دیگر مزیتهای آموزش مجازی است.
استفاده از جدیدترین متدهای آموزش را میتوان یکی از مهمترین مزیتهای آموزش مجازی قلمداد کرد، علاوه بر این در آموزش الکترونیکی از بهروزترین روشهای آموزشی برای انتقال محتوا به مخاطب استفاده میشود، اما آموزش کلاسیک در اغلب مواقع در استفاده از روشهای جدید آموزش ناتوان نشان داده است.
خبرگزاری آنا پروندهای را با عنوان «دانشگاه برخط، آموزش الکترونیک» گشوده است و به محتوای آموزش مجازی و مزایای آن در واحدهای دانشگاهی میپردازد.
**بیشتر بخوانید:
اعضای هیئت علمی برای برگزاری کلاسهای برخط آمادهاند
آموزش مجازی در پساکرونا جایگزین حضور دانشگاهیان میشود؟
غیبت دانشجویان در «کلاسهای مجازی» جبران میشود؟
خبرنگار آنا در این شماره، آموزش مجازی با شیوع ویروس کرونا را در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی مورد بررسی و کنکاش قرار داده است.
گفتگوی آنا با عزیر جوانپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی را در زیر میخوانید:
آنا: زیرساختهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانشرقی را در حوزه آموزش مجازی چگونه ارزیابی میکنید؟
جوانپور: با شیوع ویروس کرونا آموزش مجازی را در رأس برنامههای خود قرار دادیم و با استفاده از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی این امر محقق شد.
بهدنبال آن آزمون پایان ترم و ترم تابستانی را بدون هیچ مشکلی با سیستم مجازی برگزار کردیم. در ترم جاری نیز زیرساختها و تمهیدات لازم برای انجام آموزش مجازی مهیا شده است.
دانشجویانی که واحد عملی داشتند هم به شکل تقسیمبندیهای گروههای کوچک در آزمایشگاهها و کارگاهها حضور یافتند و نمراتشان نیز ثبت شد.
عاقبت دانشجویان محروم از اینترنت
آموزش مجازی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانشرقی از 20 شهریور آغاز شده و تا اعلام ستاد ملی کرونا این آموزشها کماکان ادامه خواهد داشت و بعد از رفع خطر کرونا کلاسها حضوری خواهد شد.
دانشگاههای مستقر در مناطق قرمز قطعاً آموزش مجازی خواهند داشت و حتی چهار جلسه حضوری مصوب نیز برگزار نمیشود و فقط چند جلسه کلاس رفع اشکال با رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهند داشت.
آنا: برخی دانشجویان مستقر در مناطق محروم از نداشتن اینترنت گلایه میکنند و خواستار رسیدگی به این موضوع برای شرکت در آموزش مجازی هستند در این مورد برنامهای دارید؟
جوانپور: به هر صورت چارهای نیست؛ آمادهسازی زیرساختهای اینترنت با دولت است. خوشبختانه گزارشی از دسترسی نداشتن دانشجویان مناطق محروم به اینترنت به ما گزارش نشده و دانشجویان مستقر در روستاها میتوانند برای استفاده از آموزش مجازی به نزدیکترین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در استان آذربایجانشرقی مراجعه کنند.
آنا: بیشتر توضیح میدهید؟
جوانپور: بله. دانشجویانی بودهاند که در مراجعه به روستاهای دورافتاده مشکل اینترنت پیدا کرده بودند، اما در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی مشکل خاصی نداریم.
دانشجویان قطعاً امکانات را فراهم کردند و در ترمهای گذشته نیز با موفقیت کلاس و آزمون مجازی را پشتسر گذاشتند، اگر هم مشکلاتی بوده در ترم جاری برطرف شده است.
آنا: برنامهای برای برگزاری کلاس جبرانی دارید تا دانشجویان جامانده از آموزش مجازی بتوانند جبران مافات کرده و به سایر دانشجویان بپیوندند؟
جوانپور: کلاسی به نام «جبرانی» معنا ندارد، از این جهت که کل فایل تدریسی ضبط شده و دانشجویانی که موفق به حضور در کلاسها نشدهاند، میتوانند شبها مراجعه کرده و فایل بارگذاری شده را ذخیره کنند و آن فایل را دوباره گوش دهند.
آنا: از سامانه آموزشیار چه خبر، بارگذاری شده است؟
جوانپور: بله. در حال بارگذاری است و دوشنبه و سهشنبه هفته گذشته انتخاب واحد دانشجویان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی آغاز شده است و مطمئناً تا آن زمان مشکلی باشد، رفع خواهد شد.
آنا: پنلهای سامانه آموزشیار تکمیل شده است؟
جوانپور: در حال تکمیل و راهاندازی است تا دروس و شهریه نیز به مرور ثبت و ذخیره شوند.
آنا: با تجربیات اندوخته شده طی 7 ماه گذشته میتوانید آموزش مجازی را در ترم جاری نیز بدون هیچ مشکلی برگزار کنید؟
جوانپور: آموزش مجازی طی هفت ماه گذشته فتح بابی برای تداوم آن نه تنها در دنیا بلکه ایران شد. حداقل مزیت آموزش مجازی این بود که استادان و دانشجویان را با فضای مجازی بیشتر آشنا کرد و از سوی دیگر کیفیت آموزش بالاتر رفت.
وقتی صدای استاد ضبط میشود او سعی میکند با دقت تدریس کند تا امکان دوباره گوش کردن این فایلها برای دانشجویان مهیا شود.
دانشجویان غایب در کلاس مجازی حذف میشوند
کلاس رفع اشکال نیز برای دانشجویان در نظر گرفتهایم تا بتوانیم آموزشها را با استادان با کیفیت بالا برای تعداد بیشتری از دانشجویان برگزار کنیم.
آنا: اگر استاد یا دانشجویی در کلاس (مجازی یا حضوری) غیبت غیرموجه داشته باشد چه عاقبتی در انتظارش خواهد بود؟
جوانپور: حضور اختیاری معنا ندارد و استادان و دانشجویان باید حضور پیدا کنند. در ترم گذشته بهدلیل مشکلاتی که برای برخی دانشجویان رخ داد، نتوانستند در کلاس مجازی حضور یابند و ما نیز سخت نگرفتیم؛ اما امسال اگر دانشجویی سر کلاس مجازی حاضر نشود، غیبت خواهد خورد و استاد موظف است این دانشجو را از لیست کلاس حذف کند.
آنا: با این حساب حضور نیافتن دانشجو سر کلاس درس مجازی قابل پذیرش نیست؟
جوانپور: بله. با کسی تعارف نداریم، دانشجو برای چه هزینه میکند؟ او باید درس را فراگیرد و به فکر آیندهاش باشد و درصورتیکه استادی احساس کند دانشجو بهطورکامل درس را فرانگرفته او را از لیست حذف خواهد کرد.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/