به جای عوض کردن ساز، تکنیکهای نوازندگی را بهبود ببخشیم/ ادا و اطوار در موسیقی سنتی جایی ندارد! +صوت
به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، محمدعلی کیانینژاد موسیقیدان٬ آهنگساز و نوازنده ساز نی و از بنیانگذاران گروه موسیقی دستان بوده است.
این موسیقیدان 68ساله در سال ۱۳۵۱ به دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران راه یافت و نزد هنرمندانی نظیر: نورعلی برومند، داریوش صفوت، محمدتقی مسعودیه و هرمز فرهت به آموختن موسیقی پرداخت.
او از سال ۱۳۵۳ وارد مرکز حفظ و اشاعه موسیقی شد و همچنین توانست در اولین آزمون باربد، در رشته نینوازی به عنوان نخست دست یابد. وی در ادامه با هنرمندان سرشناسی همچون: شهرام ناظری، محمدرضا شجریان، حسین علیزاده، عطا جنگوک، پرویز مشکاتیان٬ ایرج بسطامی و علیرضا افتخاری همکاری نمود. او در سال ۱۳۷۳ در فستیوال جهانی تکنوازى و بداههنوازى سازهاى بادى در کشور سوئد به کسب مقام دست یافت.
کیانینژاد در سال ۱۳۶۷ کتاب آموزشی برای نی به عنوان شیوه نینوازی و شناخت سازهای بادی ایران و در سال ۱۳۷۹ کتاب ردیف موسیقی ایران برای ساز نی را منتشر کرد. در سال ۱۳۸۷ نشان درجهٔ یک هنری به وی اعطا شد.او همچنین عضو هیأت مدیرهٔ خانه موسیقی ایران بوده و سرپرستی «ارکستر موسیقی جوان» را بر عهده داشته است.
«سرو سیمین»، «پیرمغان» و «مندیر» از جمله آلبومهایی است که آهنگسازی آن به عهده کیانینژاد بوده است.
«یادگار دوست» با آهنگسازی کامبیز روشنروان و خوانندگی شهرام ناظری، «سوته دلان» با آهنگسازی کامبیز روشنروان و خوانندگی شهرام ناظری، «نهانخانه دل» با آهنگسازی کامبیز روشنروان و خوانندگی بیژن بیژنی، «مژده بهار» با آهنگسازی پرویز مشکاتیان و خوانندگی ایرج بسطامی، «بوی نوروز» با آهنگسازی حمید متبسم و خوانندگی ایرج بسطامی، «نجوا» با آهنگسازی حسن یوسفزمانی و خوانندگی شهرام ناظری و «گلریزان» تکنوازی نی٬ به خوانندگی امیر مهریار از جمله آلبومهایی است که کیانی نژاد در آنها به نوازندگی پرداخته است.
در ادامه بخش کوتاهی از صحبتهای او که در شب بزرگداشت ناصر فرهنگفر در تالار وحدت ایراد شده و در برنامه «نیستان» رادیو فرهنگ منعکس شد را از نظر میگذرانیم.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/