دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1399 - 23:20

نخستین فضاپیمای قابل استفاده مجدد چین پس از دو روز پرواز فرود آمد

چین اعلام کرد نخستین فضاپیمای قابل استفاده مجدد ساخت این کشور پس از دو روز پرواز و گردش در مدار، روز یکشنبه به زمین بازگشت.
کد خبر : 512996
1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دولت چین اعلام کرد نخستین فضاپیمای قابل استفاده مجدد ساخت این کشور پس از دو روز پرواز و گردش در مدار، روز یکشنبه ۶ سپتامبر (۱۶ شهریور) به زمین بازگشت.


این فضاپیما که احتمالاً از این پس راه را برای سفرهای ارزان‌قیمت به فضا هموار می‌کند، در روز جمعه با یک فروند موشک چینی «لانگ مارچ اف ۲» از بیابانی در شمال غربی چین به فضا پرتاب شد. به گزارش شینهوا، خبرگزاری رسمی چین، این پرنده فضایی مطابق برنامه در منطقه جیوکوان فرود آمد.


رسانه‌های چین اطلاعات چندانی درباره این فضاپیما و عملیات پرتاب و پرواز آنکه مسئولان نظامی آن را مدیریت می‌کنند، منتشر نکرده‌اند و اندازه و شکل فضاپیما نیز فاش نشده است. خبرگزاری دولتی چین انجام این عملیات را «پیشرفت پژوهشی مهمی در زمینه فضاپیماهای قابل استفاده مجدد» خوانده است.


چین نخستین فضانورد خود را در سال ۲۰۰۳ به فضا فرستاد و در همان سال ایستگاه فضایی خود را ایجاد کرد. سال گذشته چین بدل به نخستین کشوری شد که یک ربات سطح‌نورد را در سمت پنهان ماه می‌نشاند. این کشور فضاپیمای دیگری را نیز که حامل سطح‌نورد است، به مریخ فرستاده است.


پیش از این آمریکا و شوروی سابق فضاپیماهای قابل استفاده مجدد را به فضا فرستاده بودند. از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۱ فضانورد شاتل آمریکا ۱۳۴ بار به فضا پرواز کرد. پس از آن نظامیان این کشور یک ربات گلایدر به نام ایکس ۳۷ ساختند که در ماه مه گذشته ششمین سفر فضایی خود را انجام داد. شوروی نیز در سال ۱۹۸۸ فضاپیمای بی‌سرنشین «بوران» را دو بار بر فراز زمین در مدار قرار داد.


منبع: یورونیوز


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب