دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1399 - 16:48

چین مریخ‌نورد خود را تا دو ماه دیگر به فضا پرتاب می‌کند

چینی‌ها قصد دارند تا دو ماه آینده کاوشگر جدید این کشور را به سمت مریخ پرتاب و فصلی بزرگ از تحقیقات فضایی در سیاره سرخ را آغاز کنند.
کد خبر : 492126
مریخ 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سازمان فضایی چین اعلام کرد جدیدترین کاوشگر این کشور در اوایل مرداد ماه به سمت سیاره مریخ پرتاب می‌شود. در این پروژه فضایی به همراه مریخ‌نورد چینی، مدارگرد و سفینه حمل کننده تجهیزات نیز به فضا ارسال می‌شوند.


چینی‌ها برای تامین انرژی مورد نیاز مریخ‌نورد این کشور از فناوری‌های بسیار پیشرفته‌ای استفاده و تا حد زیادی روی انرژی خورشیدی اتکا کرده‌اند. به نظر می‌رسد سازمان فضایی چین قصد دارد گام‌های بلندی در زمینه کشف رازهای سیاره سرخ برداشته و نام خود را بیش از گذشته در میان کشورهای صاحب نام در عرصه تحقیقات فضایی مطرح کند.


مریخ‌نورد سازمان فضایی چین نخستین کاوشگر مخصوص این کشور برای اکتشاف در سیاره سرخ است. کارشناسان فناوری معتقدند چینی‌ها در چند سال گذشته اقدامات قابل توجهی برای توسعه فناوری‌های فضایی خود انجام داده‌اند و قصد دارند در رقابت با ناسا قوی‌تر عمل کرده و حتی در مواردی این سازمان فضایی را پشت سر بگذارند.



هم‌ اکنون سازمان تحقیقات فضایی آمریکا(ناسا) تنها مرکز تحقیقاتی است که کاوشگری را در مریخ دارد و اگر چین نیز موفق به پرتاب مریخ‌نورد خود شود این کشور به موفقیتی بسیار بزرگ دست‌ پیدا کرده و به دوران سلطه آمریکایی‌ها بر مریخ پایان می‌دهد. هم‌زمان با تصمیم سازمان فضایی چین برای پرتاب مریخ‌نورد به فضا ناسا برای نشان دادن قدرت خود اعلام کرد به زوی محموله‌ای بزرگ از سنگ‌ها و خاک جمع‌آوری شده از سطح مریخ را به زمین منتقل می‌کند.


چین با میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در صنایع فضایی قصد دارد تا سال 2022 سکوی تحقیقاتی جدیدی را روی زمین و ایستگاه سیار فضایی را در خارج از مدار کره زمین راه‌اندازی کند. قطعا با راه‌اندازی چنین تجهیزاتی کاوشگرهای چینی می‌توانند ارتباط خود با مراکز تحقیقات زمین را بدون اختلال حفظ کنند.


یکی از مدیران ارشد ناسا گفت: "این سازمان فضایی قصد دارد تا چند ماه آینده سند جامعی برای همکاری‌های بین‌المللی فضایی تنظیم کرده و با استفاده از قوانین مشخصی از بروز هرگونه اختلال بین کشورها جلوگیری کند." البته به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به شدت از پیشرفت‌های سازمان فضایی چین ترسیده و از همین رو تصمیم گرفته‌اند با استفاده از همکاری‌های چندجانبه از برنامه‌های فضایی آن‌ها آگاه شوند.


انتهای پیام/4144/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب