دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1399 - 13:50

کپسول فضایی ژاپنی‌ها با نمونه‌های جداشده از سیارک ریوگو به زمین بازگشت

کاوشگر سازمان فضایی ژاپن پس از نمونه‌برداری موفق از سطح سیارک ریوگو در استرالیا فرود آمد.
کد خبر : 546139
فضا 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، روز گذشته کاوشگر سازمان فضایی ژاپن(جاکسا) به همراه کپسولی که در آن نمونه‌هایی از سطح سیارک ریوگو(Ryugu) قرار داشت در شمال غربی پایتخت استرالیا فرود آمد.


ژاپنی‌ها در جریان مأموریت تحقیقاتی کاوشگر هایابوسا 2(Hayabusa2) نمونه‌هایی از سنگ و خاک سیارک ریوگو را جدا کرده و پس از قرارگیری در مخزنی خاص آن را به زمین ارسال کردند. مأموریت هایابوسا 2  به طور ویژه برای مطالعه سیارک‌ها از سال 2018 میلادی آغاز شده است. این دومین بار در جهان است که نمونه‌هایی از یک سیارک جدا شده و به زمین می‌رسد.



اولین با در سال 2010 کاوشگری ژاپنی موفق شد به سیارکی نزدیک شده و 1 میلی‌گرم از سطح آن را جدا کرده و به زمین بفرستد ولی در این مأموریت حدود 100 میلی‌گرم از سطح ریوگو برداشته شده و می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار دانشمندان قرار دهد. بررسی‌ها نشان داده است سیارک‌ها منابع غنی از مولکول‌های آب و ترکیب‌های آلی هستند و می‌توانند اطلاعات ارزشمندی در مورد تاریخچه شکل‌گیری جهان را در اختیار محققان قرار دهند.


برخی از دانشمندان معتقدند تحلیل و بررسی سیارک‌ها این فرصت را در اختیار انسان‌ها قرار می‌دهد که زمین، اقیانوس‌ها و مواد اولیه را که در به وجود آمدن حیات نقش داشتند، بهتر بشناسند. کاوشگر هایابوسا 2 وزنی برابر با 690 کیلوگرم دارد و در دسامبر سال 2014 به فضا پرتاب شد. با وجود اینکه کاوشگرهای هایابوسا 1 و 2 تاکنون مأموریت‌های موفقی در مورد کسب اطلاعات از سیارک‌ها داشته‌اند ولی به نظر می‌رسد مسئولان جاکسا قصد دارند نوع تحقیقات خود درباره سیارک‌ها را تغییر دهند.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب