دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 16:30
محققان اعلام کردند؛

دستیابی به اطلاعات مریخ به‌راحتی امکان‌پذیر نیست

تجهیزات فضایی برای تحقیق در سطح سیاره مریخ با مشکلات متعددی روبه‌رو بوده و باید برای دستیابی به اهداف مشخص چالش‌های زیادی را پشت سر بگذارند.
کد خبر : 515431
مریخ 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، در حالی که دانشمندان مشغول طراحی کاوشگرها و ماشین‌های تحقیقاتی جدیدی به منظور شناخت بیشتر مریخ هستند گروهی از محققان گزارشی از سختی‌های فعالیت کاوشگرها برای جمع‌آوری اطلاعات در این سیاره را تهیه کرده‌اند.


آب‌وهوا و شرایط اقلیمی سیاره سرخ در مقایسه با کره زمین بسیار متفاوت است و از همین رو سازمان‌های فضایی ماشین‌های تحقیقاتی را دقیقا مطابق شرایط جوی آن سیاره طراحی می‌کنند. باتوجه به فاصله بسیار زیاد مریخ تا کره زمین ارسال اطلاعاتی نظیر نمونه‌های خاک از این سیاره به زمین زمان زیادی می‌برد و چون نقاط متفاوت سیاره سرخ شرایط ساختاری گوناگونی دارد باید مدت بسیار زیادی را برای تحقیقات صرف کرد. 



مریخ‌نورد جدید سازمان فضایی ناسا که قرار است به زودی به فضا پرتاب شود تا سال 2022 به مقصد خود در سیاره مریخ رسیده و طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی قرار است تا سال 2030 تحقیقات گسترده‌ای را روی سطح این سیاره انجام داده و نمونه‌های زیادی را از خاک و سنگ‌های مریخ جمع‌آوری کرده و به زمین ارسال کند.  یکی از اهدافی که همواره سازمان‌های فضایی به دنبال آن هستند جمع‌آوری خاک رس برای تشخیص تاریخچه زندگی و حیات در این سیاره است.


سال‌ها تحقیق درباره مریخ نشان می‌دهد در مناطق قطبی این سیاره آب وجود دارد و این موضوع می‌تواند بیانگر سابقه حیات در این سیاره باشد. یعنی این احتمال وجود دارد که در گذشته‌های بسیار دور موجوداتی زنده روی مریخ سکونت داشته‌اند. میزان مواد معدنی موجود در خاک رس مریخ با آنچه در زمین وجود دارد متفاوت است. محققان تصور می‌کنند اگر اسید آمینه را به خاک رس موجود در مریخ اضافه کنیم شرایط زندگی تا حدودی مهیا می‌شود. کاوشگرها در شرایطی که خاک مریخ فاقد هرگونه مواد معدنی فراهم کننده شرایط حیات است باید به دنبال نشانه‌هایی از زندگی گشته و هر قسمت این سیاره را با دقت بررسی کنند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب