دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 01:19

طبع، خواص، مضرات و مُصلح نارنگی در ویکی آنا

نارنگی برای سرماخوردگی همانند یک داروی فوق‌العاده عمل کره و به دلیل داشتن ویتامین ث فراوان، به پیشگیری و بهبود سریع‌تر شما کمک می‌کند.
کد خبر : 512873
images.jpeg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نارنگی یکی از میوه‌های پاییزی و از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچک‌تر بوده، و طعم ترش و شیرینی دارد.
خواص نارنگی برای سرماخوردگی به حدی قابل توجه است که در طب سنتی از آن با نام اکسپکتورانت طبیعی یاد می‌شود.


 


خواص و مضرات نارنگی



  • مفرح بوده و برای قلب مفيد است.

  • حالت خفقان در سينه و تنگی نفس را برطرف مي كند از اينرو در افراد دچار سرماخوردگی نيز توصيه می شود.

  • نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در استخوان‌بندی افراد موثر است.

  • کاهش تب یکی دیگر از خواص نارنگی برای سرماخوردگی است.

  • نارنگی دارای ویتامین‌های A و B1 و B2 و C و پروتئین، چربی، قند و حاوی مقدار زیادی فسفر و کلسیم است. به ‌خاطر داشتن فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است. همچنین با داشتن مقدار زیادی ویتامین C و A برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان بسیار مفید است.

  • نارنگی به علت داشتن فسفر فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود. همچنین برای رفع بی‌اشتهایی و رفع گرمای بیش از حد بدن بسیار موثر است.

  • اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب راحت داشته‌ باشید، متخصصین تغذیه به شما توصیه می‌کنند که یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید. چرا که بوی آن باعث از بین رفتن استرس و ایجاد آرامش می‌شود.




  • نارنگی دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی اثر مثبت می‌گذارد.

  • نارنگی كم كننده تيزی و شدت ماده صفرا در خون است.

  • فقر ویتامین ‌‌B6 باعث ایجاد افسردگی و تهوع می‌شود که این مشکل می‌تواند با خوردن مداوم نارنگی برطرف شود.

  • حرارت زائد کبد و معده را کم کرده وگرگرفتگی دوران يائسگی كه عمدتا بدليل خشكی نامحسوس پوست وانسداد منافذ پوستی است را بهبود نسبی می بخشد.

  • مركبات و نارنگی عمدتا باعث افزايش ادرار می شوند لذا برای پاكسازی سيستم كليوی وكمك به دفع شن ريزه های كوچك مفيد است.

  • باعث برطرف شدن سوزشهاي ناحيه تناسلی مخصوصا در خانمها كه ممكن است به غلط تشخيص عفونت بر آنها گذاشته شود مفيد است.

  • وجود ماده‌ای به اسم نوبیلتین در آن به اثبات رسیده که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی ‌می‌شود، بلکه ضد دیابت نوع ۲ و حتی ضد گرفتگی شریان‌های بدن است. همچنین این ماده از رسوب چربی در کبد، با ترکیب ژن‌هایی که درگیر سوزاندن چربی اضافی هستند جلوگیری می‌کند و مانع از فعالیت ژن‌های مسئول تولید چربی می‌شود.

  • یکی دیگر از خواص نارنگی، جلوگیری از ایجاد فشار خون است.

  • این میوه قند بالایی ندارد ولی به علت داشتن فیبر زیاد، به انجام صحیح فرآیند گوارش بسیار کمک می‌کند.




  • یکی از خواص نارنگی و به طور کلی مرکبات آلرژیک بودن آن‌ها است. نارنگی ممکن است در افراد حساس، ایجاد آلرژی کند که این آلرژی به‌صورت بثورات پوستی، خارش بینی و سرفه ظاهر می‌شود.

  • زیاده‌روی در خوردن نارنگی در افرادی که ورم معده دارند باعث ایجاد نفخ و ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

  • به علت این‌که پوست نارنگی به راحتی از آن جدا می‌شود، معمولا افراد در مصرف آن زیاده‌روی می‌کنند که این امر باعث ایجاد اسهال و اختلال در کارکرد روده می‌شود.

  •  یکی دیگر از خواص نارنگی ترشی و اسیدی بودن آن است که مصرف زیاد آن باعث ایجاد آفت و زخم در دهان و زبان می‌شود.

  • خوردن بیش از حد نارنگی و همچنین بی‌کیفیت بودن آن باعث ایجاد بیماری‌هایی نظیر گاستریت، زخم، کولیت و انتتریت می‌شود.

  • نارنگی را به هیچ عنوان به همراه شیر گاو مصرف نکنید، زیرا باعث ایجاد دل درد می‌شود.

  • افرادی که بیماری دیابت دارند و از انسولین استفاده می‌کنند، حتما باید برای زمان و میزان مصرف نارنگی در طول روز با پزشک متخصص خود مشاوره داشته باشند.

  • خانم‌هایی که بیماری‌هایی نظیر هپاتیت، ورم معده و اختلال روده دارند، بهتر است در دوران بارداری از نارنگی استفاده نکنند.


 


طبع نارنگی چیست؟
اگر ترش باشد مزاج آن سرد وخشك است ولی معمولا طبع آن سرد وتر بوده گاهی در مواردی كه خيلي شيرين باشد مختصری بسمت حرارت مي رود كه البته در بدن خودش را نشان نمي دهد بنابراين نارنگی هم رطوبت بخش خوبی به بدن است، غذاييت كمی دارد و در رژيم های لاغری با مزاج گرم خوب است.



مصلح نارنگی چیست؟


در منابع طب سنتی، مصلحی که برای اغلب میوه‌ها مناسب دانسته شده، عسل بوده و نارنگی هم از این قاعده مستثنا نیست. علاوه بر عسل، گل‎انگبین نیز مصلح نارنگی معرفی شده است. کسانی که طبع بدن آن‌ها سرد و خصوصا سرد و تر است، بهتر است که در مصرف نارنگی زیاده‌روی نکنند و حتما پس از مصرف این میوه مصلح آن را نیز مصرف کنند تا دچار مشکلاتی مثل سوزش معده و ترش کردن معده و افت فشار خون نشوند.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
قدرت سینا
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
۰
سلام تشکر .بسیار عالی بود و اموزنده
قالیشویی ادیب