طبع، خواص، مضرات و مُصلح گلابی در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خاستگاه این میوه زنگوله ای شکل در کشور ما طبق گفته برخی منابع کوههای البرز و شمال ایران است، بطوریکه انواع مختلفی از گونه وحشی درخت این میوه در جنگل های گیلان و مازندران وجود دارد، مردم بومی گیلان از درخت این میوه تحت عنوان "اربه خوج" و "سنگ خوج" و مردم بومی مازندران از آن به نام "سِتِکا" یاد می کنند.
البته اکنون در کشورمان شاهد رشد و برداشت بیش از 120 نوع گلابی هستیم. انواع گلابی به نام های گلابی درگزی، گلابی اسپادانا، گلابی وحشی، گلابی نطنز، گلابی شاه میوه و گلابی بیروتی در ایران وجود دارد.
انواع گلابی
حدودا ۳۰۰۰ نوع گلابی در جهان وجود دارد که براساس اندازه، شکل، شیرینی و سفتی دستهبندی میشوند.
خواص و مضرات گلابی
- گلابی با داشتن فیبر بالا و مقادیر بالای مس و ویتامینهای C ,K رشد سلولهای سرطانی را مهار کرده واز سرطان های نظیر روده بزرگ و سرطان سینه جلوگیری می نماید.
- ترکیبات غنی در میوه گلابی با کمترین آلرژی و حساسیت می باشد و از میوه هایی است که مصرف آن حتی برای نوزادن بلامانع است.
- مقادیر زیاد فیبر آن هم به صورت نامحلول در میوه گلابی موجب شده این خاصیت با افزایش حرکات روده ای هضم را بهبود داده و مانع از پولیپ روده شود.
- فایده دیگر گلابی قند بالا و طبیعی این میوه است و چون این قند زود جذب بدن می شود بنابراین بسیار انرژی زا و مقوی است.
- پاک کنندگی دستگاه گوارش و ملین
- مفید در کاهش پوکی استخوان
- کمک به دفع سنگ مجاری ادراری
- آرام بخش و تب بر
- مقوی بدن و دفع کننده سموم آن
- برطرف کننده تشنگی
- کاهش دهنده سوزش مثانه و مجرای ادراری
- عصاره میوه گلابی دارای ویتامین های C ,K و مس می باشد که در مبارزه با رادیکالهای آزاد مانع از تکثیر و رشد تومورها می شود.
- گلابی دارای اسیدفولیک، ویتامین C، فیبر و کربوهیدرات های مورد نیاز زنان باردار می باشد. فیبر و مقادیر آب موجود در گلابی از یبوست بارداری می کاهد.
- گلابی دارای فیبری به نام پکتین است و به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کولون ( روده بزرگ ) کمک میکند.
- پوست و میوه گلابی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ویتامین C ترکیبات غنی هستند که علاوه بر سلامت پوستی در کاهش چین و چروک پوست نیز موثرند.
- وجود ترکیب کوئرستین با خاصیت آنتی اکسیدان غنی در گلابی موجب درمان تنگی نفس و کاهش ابتلا به آسم می شود.
- میتوانید برگ این میوه را گرفته و خشک کرده و شبها به عنوان دمنوش استفاده کنید تا باعث آرامش تان شده و از اضطراب و دلشوره هایی که مختص فصل پائیز و یا شروع غلبه سودا است، جلوگیری گردد.
- اگر یبوست یا تنبلی روده دارید از گلابی بهره کافی را ببرید.
- فیبر بالای موجود در گلابی برای کنترل و کاهش وزن بسیار موثر است.
- اسید لاکتیک موجود در گلابی به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی بالا از خشکی و ترک لب جلوگیری کرده و باعث نرمی آن می شود.
- گلابی سیستم ایمنی بدن را بشدت بالا میبرد.
- ضد یبوست قوی است.
- در فصل پاییز استفاده از میوه گلابی باعث پاکسازی دستگاه گوارش از جرمهای غلیظ میشود. توصیه میشود روزانه به خصوص در میانه روز حداقل یک تا دو گلابی استفاده شود.
- اگر دچار دیابت هستید بیش از حد گلابی مصرف نکنید.
- اگر از گاز معده رنج می برید از مصرف بیش از حد گلابی اجتناب کنید و همچنین به یاد داشته باشید که میوه های که دارای فیبر سخت هستند، باعث ناراحتی های شکم و منجر به استفراغ یا اسهال میشوند.
- اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند موجب نفخ معده می شود و این گونه اشخاص باید آنرا با مربای زنجبیل بخورند.
- گلابی حاوی سوربیتول و فروکتوز است. این قندها میتوانند در افراد حساس باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل نفخ، باد معده، اسهال و دل درد شوند.
- هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.
- بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.
- بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.
طبع گلابی چیست؟
گلابیِ رسیده و شیرین و آبدار دارای طبع گرم و تر است. گلابی هایی که کمی سبز و سفت هستند دارای گرمای کمتر و حتی رو به سرد و قابض هستند.
مصلح گلابی چیست؟
افرادی که طبع سرد و خشکی دارند برای هماهنگ کردن طبیعت گلابی با طبع بدن خود باید این میوه را با عسل، هل، دارچین، زیره، زنجبیل و رازیانه میل کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/