سرطانزای دوستداشتنی را بشناسید+اینفوگرافی
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شاید یکی از لذتبخشترین نوشیدنیهای مردم دنیا مصرف نوشابه باشد که معمولا روزانه به همراه غذا مورد مصرف قرار میگیرد؛ اگرچه بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه مضرات زیادی برای آن شمردهاند اما باز هم سرانه مصرف نوشابه در دنیا بسیار بالاست و صنعت تولید انواع نوشابهها چه گازدار و چه بدون گاز و با رنگها و طعمهای مختلف یکی از سودآورترین صنعتهای غذایی در جهان به شمار میرود.
در کشور ما هم مصرف نوشابه بالا بوده که مورد انتقاد پزشکان و متخصصان امر تغذیه و سلامت قرار دارد اما آیا میدانید مصرف این نوشیدنی به شدت برای سلامتی مضر بوده و یکی از عوامل مهم ایجاد سرطان به شمار میرود؟
در این اینفوگرافی به ضررهایی که با مصرف نوشابه متوجه بدن میشود اشاره میکنیم:
سرطانزا
رنگ کاراملی نوشابه با سرطانها مرتبط است ؛ رنگ قهوه ای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست نشده است.
افزایش کالری
یک بطری 20 اونس نوشابه حاوی 17 قاشق چای خوری شکر و 240 کالری و عاری از هر ارزش غذایی است. حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن این کالری نیاز است.
افزایش فشار خون
افزایش وزن است که شامل مقدار زیادی سدیم است و می تواند سطح فشار خون را افزایش دهد. تنها در یک قوطی، 57 میلی گرم سدیم وجود دارد.
ابتلا به آسم
مصرف نوشابه باعث آسیب به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم می شود.
کاهش سطح کلسیم
نوشابه ها حاوی فسفریک اسید هستند و مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش
می دهند.
باعث چاقی
هر نوشابه که روزانه مصرف می شود احتمال چاقی را بیش از 60 % افزایش می دهد. مصرف نوشابه باعث چاقی و افزایش وزن
می شود.
پوسیدن دندان
آزمون آزمایشگاه در مورد اسیدیته نوشابه نشان می دهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد.
ابتلاء به کبد چرب
نوشابه ها و هر نوشیدنی شیرین دیگر خطر ابتلا به بیماری کبد چرب افزایش میدهد.
تغییر متابولیسم
کسانی که روزانه 140 گرم شکر مصرف میکنند (که کم تر از دو قوطی نوشابه است)، متابولیسم آن ها تغییر کرده و برای آنها وزن کم کردن سخت میشود.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/