دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1399 - 00:05
آنا بررسی می‌کند؛

چگونگی انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد 99 + نکات دفترچه

انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد 99 آغاز شده و داوطلبان برای انتخاب رشته باید به نکات دفترچه توجه کنند.
کد خبر : 512668
Saeed Sajjadi 12.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد در 13 شهریورماه از روز شنبه 15 شهریورماه انتخاب رشته برای داوطلبان این آزمون آغاز شد و تا پایان روز سه شنبه 18 شهریورماه ادامه دارد.


در این آزمون 424 هزار نفر مجاز شده‌اند. هر یک از داوطلبان می‌توانند 100 کدرشته را انتخاب کنند. انتخاب رشته در دانشگاه آزاد اسلامی نیز از امروز یکشنبه 16 شهریورماه از طریق سایت مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی این دانشگاه صورت می‌گیرد و تا روز سه شنبه 25 شهریورماه به پایان می‌رسد.


دفترچه راهنمای انتخاب رشته تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با شروع انتخاب رشته از طریق سامانه فوق منتشر و در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.


بر اساس مندرجات دفترچه راهنمای انتخاب رشته مندرج در سازمان سنجش آموزش کشور گزینش نهایی در رشته‌های تحصیلی آزمون کارشناسی ارشد 80 درصد از آزمون کتبی در هر گرایش و 20 درصد معدل دوره کارشناسی است.


متقاضیان بورسیه وزارتخانه، سازمان‌ها یا مؤسسات آموزش عالی دارای شرایط خاص باید علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی، واجد شرایط اختصاصی وزارتخانه یا سازمان دارای شرایط خاص نیز باشند.


داوطلبان واجد شرایط در رشته‌های خاص می‌توانند حداکثر دو کدرشته محل بورسیه یا دارای شرایط خاص را انتخاب کنند.


فهرست اسامی در کدرشته‌های خاص و بورسیه تا چند برابر ظرفیت برای شرکت در مصاحبه و سایر مراحل گزینش 25 شهریورماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور درج می‌شود.


تاریخ دقیق اعلام اسامی چند برابر ظرفیت و برنامه زمانی مصاحبه و سایر مراحل گزینش رشته‌های دارای مصاحبه از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش اعلام می‌شود.


وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به هیچ‌یک از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد بورس تحصیلی اعطا نمی‌کند.


انتخاب رشته متقاضیان استعداد درخشان


تمامی سهمیه‌ها نظیر سهمیه بومی گزینی و ایثارگران همانند سایر آزمون‌های امسال ملاک پذیرش دانشجویان قرار می‌گیرد.


داوطلبان استعداد درخشان می‌توانند رشته‌های باآزمون دوره کارشناسی ارشد را انتخاب کنند. داوطلبان استعداد درخشان که حداکثر یک سال از فارغ‌التحصیلی‌شان می‌گذرد و صرفاً یک‌بار در آزمون شرکت کرده باشند و همچنین 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در هر کدرشته را کسب کرده باشند از طریق سازمان سنجش به یکی از دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.


سازمان سنجش آموزش کشور موظف است حداکثر معادل 10 درصد در هر کدرشته محل تحصیلی دوره بالاتر را بر اساس اولویت نمره و انتخاب رشته متقاضیان استعداد درخشان اختصاص دهد.


دانش‌آموختگان رتبه اول دوره کارشناسی پیوسته و ناپیوسته که قصد استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان را دارند باید در هر یک در هشت نیمسال برای کارشناسی پیوسته و چهار نیمسال برای کارشناسی ناپیوسته تحصیل خود را به پایان برسانند.


نحوه پذیرش اتباع خارجی


فقط اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران منوط به داشتن یکی از مدارک اقامتی یا شناسایی معتبر در صورت قبولی در دانشگاه ثبت‌نام خواهند شد.


اتباع غیرایرانی مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در مناطق ممنوعه تردد و اسکان اتباع خارجی نیستند. بدیهی است در صورت پذیرش و اعلام قبولی داوطلبان غیرایرانی در مناطق ممنوعه، پذیرش آنان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آن مناطق، لغو می‌شود.


توضیح و فهرست مناطق ممنوعه تردد و اسکان برای این داوطلبان، در سایت اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور درج شده است.


پذیرش اتباع غیرایرانی در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهداتی برای جمهوری اسلامی ایران شود (از جمله تعهدات استخدامی) و رشته‌های خاص و حساس اکیداً ممنوع است. توضیح و فهرست این رشته‌ها، در سایت اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور درج شده است.


اتباع غیر ایرانی پذیرفته‌شده آزمون‌های کارشناسی ارشد در دوره‌های روزانه، موظف به پرداخت شهریه تحصیلی طبق مصوبات هیئت امنای دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر تا 80 درصد شهریه دوره‌های نوبت دوم (شبانه) هستند. 


نحوه پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد


دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد به دو شیوه آموزشی و پژوهشی و آموزش‌محور پذیرش می‌شوند. در شیوه آموزشی و پژوهشی مشتمل بر واحدهای درسی و پایان‌نامه است. در شیوه آموزش‌محور دانشجویان به‌جای پایان‌نامه باید واحد سمینار (شامل تحقیق و تتبع نظری) را بگذرانند.


طول مدت دوره در هر دو شیوه حداکثر 2 سال مشتمل بر 4 نیمسال تحصیلی است. در موارد استثنایی افزایش طول مدت دوره با تشخیص شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مجاز است و در هر صورت مدت دوره در هر دو شیوه نباید از 2.5 سال تجاوز کند.


همچنین نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اواخر مهرماه اعلام می‌شود و دانشجویان تازه‌وارد این دوره می‌توانند از اول آبان ماه در دانشگاه‌ها ثبت‌نام و انتخاب واحد کنند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب