دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 00:06
وکیلیان در گفتگوی تفصیلی با آنا:

قطعات موتور خودروهای سبک طراحی و تولید شد/ ثبت 40 گواهینامه ثبت اختراع

رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: هسته فناور «دانش صنعت» مستقر در این مرکز قطعات موتور خودروهای سبک را طراحی و تولید کرده است.
کد خبر : 512653
IMG_20200914_225739_034.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ مراکز رشد با هدف کاهش مخاطرات و تضمین موفقیت مؤسسات نوپا در بسیاری از کشورهای جهان تجربه شده‌اند. مرکز رشد واحدهای فناور، مرکزی است با مجموعه‌ای از فعالیت‌ها که در آن کارآفرینان و مؤسسات کوچک و متوسط به اطلاعات و مشاوره‌های ضروری و نیز خدمات و تجهیزات با ارزش افزوده بالا دسترسی دارند.


این مجموعه از خدمات زمینه شکل‌گیری رشد و توسعه مؤسسات نوپای فعال در زمینه‌های فناوری با جهت‌گیری اقتصادی را فراهم می‌کنند. مرکز رشد واحدهای فناور، مرکزی است با مدیریت متخصصان حرفه‌ای که با ارائه خدمات حمایتی پیوسته و قابل دسترس و ارائه مشاوره‌های لازم، ایجاد و توسعه حِرَف جدید در قالب مؤسسات نوبنیاد را فراهم می‌آورد.


به همین مناسبت با محمدمهدی وکیلیان رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان درباره نحوه راه‌اندازی، اهداف، مأموریت‌ها، دستاوردها، فعالیت‌های صورت گرفته، چشم‌انداز و برنامه‌های آینده این مرکز به گفتگو نشستیم که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد واحدهای فناور و چگونگی راه‌اندازی آن در واحد همدان را بفرمایید.


وکیلیان: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با مجوز راه‌اندازی اولیه، اردیبهشت 1392 در زمینه صنایع غذایی و صنایع تبدیلی و صنایع  خودرو با استقرار در دو ساختمان مجزا با عنوان «مرکز فعالیت‌های فناورانه شهید احمدی‌روشن» آغاز به کار کرد.


مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان با فراخوان در سطح  استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان به جذب عناصر و ایده‌های فناورانه در راستای این حوزه‌ها اقدام کرد و تاکنون موفق به جذب بیش از 60 ایده مبتنی‌بر دانش از سوی ایده‌پردازان شده و با حمایت‌های صورت‌گرفته موفق به دریافت چند گواهی ثبت اختراع هم شده است. این مرکز با شرکت در ده‌ها نمایشگاه و جشنواره در سطوح استانی، منطقه‌ای و کشوری موفق به کسب لوح سپاس و دیپلم افتخار شده است.


آنا: مرکز رشد واحد همدان اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است؟


وکیلیان: مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان از ابتدای فعالیت خود تاکنون موفق به پذیرش بیش از 30 هسته و واحد فناور و تولید بیش از 60 نمونه آزمایشگاهی محصولات حاصل از  تولید هسته و واحدهای فناور شده است که برخی از نمونه تولیدات با حمایت دانشگاه و تلاش مخترعان و ایده‌پردازان به مرحله تولید تجاری رسیده‌اند.


در این میان می‌توان به‌صورت ویژه تولیدات هسته فناور «دانش صنعت» که به طراحی و تولید قطعات موتور خودروهای سبک اقدام کرده است را نام برد. هسته فناور «آوانور» هم به تولید محتوای رسانه‌ای از قبیل انیمیشن، فیلم‌های کوتاه و فیلم‌های مستند اقدام کرده و قراردادهایی با نهادها، ارگان‌های دولتی و خصوصی منعقد کرده است.


آنا: از برنامه‌های در حال اجرا، اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد همدان بگویید.


وکیلیان: برگزاری رویدادهای استارت‌آپی از فعالیت‌های مرکز رشد واحدهای فناور برای کشف ایده‌ها و استعدادهای فناورانه و حمایت از این ایده‌هاست. در این راستا می‌توان به دو رویداد استارت‌آپی اخیر با عنوان «نوآوری در ایمنی صنعتی و سلامت شغلی HSE» و «نوآوری در صنایع بسته‌بندی» اشاره کرد.


از دیگر فعالیت‌های مرکز رشد واحدهای فناور، حمایت از اختراعات و اکتشافات ایده‌پردازان و مخترعان و کمک به ثبت اختراعات و دریافت گواهینامه‌های مرتبط از مراجع ذی‌صلاح بوده که در این راستا از ابتدای فعالیت مرکز رشد  تاکنون بیش از 40 گواهینامه ثبت اختراع در مرکز رشد ثبت شده است.


مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان به‌منظور معرفی ایده‌پردازان و مخترعان فعال خود و ارائه محصولات تولیدشده، همواره در نمایشگاه‌های تخصصی استانی، منطقه‌ای و کشوری شرکت فعال و مؤثر داشته است، از این نمایشگاه‌ها می‌توان نمایشگاه تخصصی رینوتکس، نمایشگاه دستاوردهای فناورانه ربع رشیدی، نمایشگاه‌های تخصصی دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد اسلامی، نمایشگاه‌های برگزارشده توسط استانداری همدان و نمایشگاه‌های برگزارشده توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته‌های پژوهش را نام برد.


عقد تفاهم‌نامه با مراکز، نهادها و ارگان‌های مختلف مرتبط از دیگر فعالیت‌های مرکز رشد واحد همدان بوده که در این میان می‌توان به عقد تفاهم‌نامه با شرکت پست استان همدان به‌منظور توسعه تجارت الکترونیک بین مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و شرکت پست استان همدان به‌منظور شناسایی، ارزیابی و آموزش شرکت‌های نوپا (استارت‌آپی) در حوزه کسب و کار الکترونیک اشاره کرد.


سرای نوآوری  یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مدارس کسب و کار، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی، زیرساخت‌های تجاری‌سازی، زیرساخت‌های حقوقی، زیرساخت‌های مالی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجر به پیشرفت جامعه در آن حوزه می‌شود.


در این راستا مرکز رشد واحدهای فناور واحد همدان اقدام به ایجاد و راه‌اندازی دو سرای نوآوری با عنوان «سرای نوآوری سفال و صنایع دستی استان همدان» و «سرای نوآوری گردشگری» کرده است که با راه‌اندازی و فعالیت این سراهای نوآوری، گام بزرگی در پیشرفت علمی و فنی در حوزه‌های مختلف در استان همدان  برداشته خواهد شد.


جذب شرکت‌های دانش‌بنیان خارج از دانشگاه و حمایت و استقرار آنها به‌منظور تولید محصولات دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد همدان از دیگر برنامه‌های این مرکز بوده که از اهداف اصلی آن تولید محصولات فناورانه و مبتنی‌بر دانش و استفاده از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان برای همکاری و اشتغال‌زایی در صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان استان همدان است.


به گزارش آنا، محل مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در ساختمان اداری سوله شماره 9 این دانشگاه مستقر بوده و آماده پذیرش، حمایت و همکاری با تمام دانشجویان، استادان و ایده‌پردازان فناور در راستای تحقق ایده‌ها به محصول است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب