دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1399 - 08:00
دانشگاه، فرهنگ، دانشجو 27/ در گفتگوی یداللهی‌اصلان با آنا تشریح شد؛

از مدیریت فضای مجازی با رویکرد انقلابی تا عضویت دانشجویان در کمیته‌های اجتماعی

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: فضای مجازی را با رویکرد انقلابی و در راستای حرکت در مسیر تحقق گام دوم انقلاب مدیریت کرده‌ایم تا از نفوذ بیگانگان و افراد معاند در ذهن دانشجویان تا حد توان جلوگیری کنیم.
کد خبر : 512648
_MG_5992.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ تردیدی نیست که نقش جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پررنگ‌تر از سایر مردم است. خطاب رهبر معظم انقلاب اسلامی در «ساخت ایران اسلامی با جهاد بزرگ» جوانان هستند که آینده این مملکت به دست این قشر است.


سال‌های اخیر در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سعی شده با تکیه بر دستاوردهای علمی و پژوهشی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در ر‌أس برنامه‌ها قرار گیرد و تا حدودی موفقیت‌آمیز نیز بوده است.




**بیشتر بخوانید:


دانشجویان موفق در کارآفرینی شناسایی می‌شوند


از کار جهادی در مناطق سیل‌زده تا گفتمان‌های دینی در خوابگاه‌های دانشجویی


از شناخت ظرفیت‌های دانشجویی تا به‌کارگیری استادان مشاور در حوزه فرهنگی




از طرفی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوری‌ترین و حساس‌ترین معاونت‌های این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، فراهم‌کننده امکانات رفاهی و فرهنگی آنان است.


در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌گیری از ظرفیت‌های معنوی، مادی و سرمایه‌های انسانی دانشگاه به‌ویژه تقویت نقش‌آفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت، ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیت‌های فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.


خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه به اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدن‌سازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های پیش روی دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را در این حوزه بررسی می‌کند.


خبرنگار آنا در این شماره (27) از گفتگوها با ابوالفضل یداللهی اصلان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفتگو کرده است که مشروح آن در پی می‌آید:


آنا: تاکنون برای توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در دانشگاه آزاد اسلامی همدان صورت گرفته است؟


یداللهی اصلان: ایجاد کارگروه‌های هفت‌گانه با عنوان محورهای هفت‌گانه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، برگزاری نشست‌ها و سخنرانی با حضور شخصیت‌های کشوری، تشکیل جلسه هم‌اندیشی استادان صاحب‌نظر و دریافت پیشنهاد آنان، اختصاص کارگاه حلقه‌های معرفت به موضوع تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بارگذاری متن صوتی و تایپی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در سایت دانشگاه، برگزاری طرح ختم قرآن (ختم گروهی و غیرحضوری قرآن طی 302 روز توسط دو گروه 302 نفره ویژه دانشگاهیان) در راستای تقویت بنیه معنوی دانشگاهیان از جمله اقدامات واحد همدان در این زمینه بوده است.


برگزاری هشت جلسه تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ویژه اعضای تشکل «جاد»، چهار جلسه کارگاه‌های سبک زندگی اسلامی و تربیت فرزندان ویژه کارکنان، اجرای طرح اربعین خودسازی به مناسبت‌های مختلف با تعریف محتوا متناسب با ایام در راستای سبک زندگی اسلامی ویژه دانشگاهیان، برگزاری دوره‌های ضمن خدمت اخلاق کارمندی در راستای تکریم اربابان رجوع و دوره کشوری حیات طیبه ویژه 400 دانشجوی پسر از کل کشور از دیگر اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی همدان است.


فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی همدان برای گسترش فضای انقلابی


کارگاه‌های ضمن خدمت با عنوان‌هایی مانند اخلاق کارمندی، کثرت‌گرایی فرهنگی دین در دانشگاه، حجاب و عفاف، شبهه‌شناسی، سیری در سیره نبوی و ... را نیز برگزار و دانشجویان را با این مباحث آشنا کردیم.


آنا: به‌منظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیت‌هایی داشته‌‌‌‌اید؟


یداللهی اصلان: برای گسترش فضای انقلابی سعی داشتیم مناسبت‌های مختلف انقلابی را در دانشگاه آزاد اسلامی همدان پررنگ‌تر کنیم؛ برگزاری مراسم روز آزادی خرمشهر، مسابقه پيامكی گام دوم انقلاب اسلامی، مراسم يادمان شهدای غواص، برگزاری مراسم شهادت سردار سليمانی از جمله آنهاست.


دیدار با خانواده معظم شهدای مدافع حرم، برگزاری مراسم بزرگداشت اعیاد و مناسبت‌های ملی ازجمله سوم خرداد، 15 خرداد، هفته دفاع مقدس، راهپیمایی 13 آبان، بزرگداشت 9 دی، بزرگداشت جشن 22 بهمن و پیروزی  انقلاب اسلامی، قدردانی و تجلیل از آزادگان، جانبازان، ایثارگران و ...، دعوت از تازه مسلمان شده‌هایی که متأثر از انقلاب اسلامی شده بودند؛ از جمله علی اسکات ویتکوییچ و فاطمه هوشینو در ایام جشن انقلاب اسلامی، حمایت در برگزاری اردوهای راهیان نور، تجهیز خانه نیازمندان  در روستاهای محروم، برگزاری مسابقات مختلف همچون مسابقات سراسری قرآن و عترت نمونه‌ای از فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان به‌منظور گسترش فضای انقلابی است.


آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی صورت گرفته است؟


یداللهی اصلان: در این راستا تشکل‌های دانشجویی و کانون‌های دانشجویی را تشکیل و حمایت لازم را از نشریات دانشجویی و چاپ و توزیع نشریات، انجام دادیم که منجر به ایجاد کارگروه مشورتی  مسئولان با منتخبان دانشجویان شد.


برای بروز خلّاقیت و استعدادهای دانشجویان جشنواره‌ها و مراسم‌ مختلفی را برگزار و اختیار مدیریت برنامه‌های فرهنگی را در فضای حقیقی و مجازی به دانشجویان تفویض کردیم.


کارگاه‌های جهادی در ایام کرونا برای تولید ماسک، الکل و ... توسط دانشجویان راه‌اندازی و بازارچه دانشجویی به‌صورت دست‌ساز ایجاد شد.


مدیریت فضای مجازی با رویکرد انقلابی


برگزاری جشنواره سراهای دانشجویی خواهران با محور شناخت استعدادها و خلّاقیت‌های دانشجویان در زمینه‌های فرهنگی، هنری و ...، جشنواره طبخ غذاهای محلی و فروش آن به نفع افراد بی‌بضاعت، برگزاری جشنواره هنر و ادبیات دینی در رشته‌های مختلف و کلاس‌های حفظ قرائت و تفسیر قرآن و تربیت حافظان کل قرآن کریم از دیگر اقدامات واحد همدان برای رخ نمایاندن استعداد دانشجویان بود.


آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه چگونه بوده است؟ 


یداللهی اصلان: در این راستا تشکل‌های اساتید تشکیل شد و استادان در جلسات شورای فرهنگی و شورای آراستگی عضویت پیدا کردند.


تشکیل شورای فرهنگی دانشکده‌ها، کارگروه بررسی آسیب‌های اجتماعی با دعوت از استادان مجرب در راستای شناسایی و ارائه راهکار و برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه استادان مانند دوره ضیافت اندیشه و طرح استانی شهید شهریاری سایر اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی همدان در استفاده از ظرفیت استادان هیئت علمی بوده است.


آنا: آیا برای قوی شدن در فضای مجازی و بهره‌گیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشته‌اید؟


یداللهی اصلان: برگزاری جلسات مشورتی با دانشجویان برای تشکیل کانال و گروه در فضای مجازی و نشست‌های آنلاین با دانشجویان در فضای مجازی با موضوعات مختلف، برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره آموزشی سواد رسانه‌ای و نرم‌افزارهای کاربردی در فضای مجازی، تشکیل گروه‌های مشورتی از دانشجویان فعال فرهنگی کانون‌ها، تشکل‌ها و ... در راستای راه‌اندازی هرچه بهتر گروه و کاناهای دانشجویی در فضای مجازی، راه‌اندازی گروه و کانال خانه فرهنگ دانشگاه برای بارگذاری مطالب مورد نیاز دانشگاهیان، ارائه مشاوره ویژه دانشجویان، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، مذهبی و ملی به مناسبت‌های مختلف و برگزاری مسابقه از نمایشنامه صوتی «یادت باشه» براساس خاطره همسر شهید مدافع حرم حمید ساهکالی مرادی فعالیت‌هایی بوده که در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان صورت گرفته است.


آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی دانشجویان چگونه بوده است؟


یداللهی اصلان: در این زمینه جلسات ماهیانه با دانشجویان برای دریافت نظر و پیشنهادهای آنان برگزار شده و دانشجویان در برنامه‌ریزی و برگزاری برنامه‌ها و دوره‌ها مشارکت کرده‌اند.


همچنین در راستای راه‌اندازی تشکل‌ها و گروه‌های دانشجویی به دانشجویان مشاوره داده و برای ازدواج موفق آنان برنامه‌ریزی لازم انجام شده است.
آنا: آیا برای تقویت همکاری نظام‌مند و هدف‌دار با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشته‌اید؟


یداللهی اصلان: شرکت و عضویت دانشجویان در شورای فرهنگی عمومی استان همدان و کمیته‌های آسیب‌های اجتماعی (طلاق، ایدز، اعتیاد و ...)، کمیته دانشجویی و فرهنگی، شرکت دانشجویان در کارگروه ایثار و شهادت و دفاع مقدس و کمیته‌های امور بانوان و خانواده، پدافندغیرعامل، اقتصاد مقاومتی، ثبت اسناد و آثار دفاع مقدس و شهدا، ستاد ساماندهی امور جوانان، کمیته قرآنی استان همدان مورد توجه بوده است.


مقابله با کرونا از جنس دانشجو


دانشجویان در ستادها و شوراهای مقطعی مانند کمیته دانشجویی دهه فجر، کمیته هفته دفاع مقدس، 9 دی، 16 آذر، ستاد انتخابات، ستاد اعتکاف، ستاد حج عمره، ستاد 13 آبان، ستاد بزرگداشت ایام‌الله و مناسبت‌های مذهبی و ملی عضویت دارند.


آنا: چنانچه فعالیت‌های عمومی و اجتماعی به‌ویژه در دوره همه‌گیری ویروس کرونا داشته‌اید، تشریح کنید.


یداللهی اصلان: در این راستا کمیته رزمایش، کمک مؤمنانه، مشارکت دانشگاهیان و افراد خیّر برای جمع‌آوری کمک‌ها و توزیع بین دانشجویان نیازمند و مستمند تشکیل شده و دانشجویان بسیجی در ستاد استانی رزمایش مؤمنانه عضویت پیدا کرده‌اند.


برای مقابله با شیوع ویروس کرونا نیز به تولید الکل و توزیع آن بین دانشگاهیان اقدام کرده و کمیته کمک‌های مؤمنانه را در راستای کمک به دانشجویان بی‌بضاعت تشکیل دادیم. به دانشجویان برای شرکت در  پویش کمک‌های مؤمنانه، جمع‌آوری مبالغ، تهیه و توزیع اقلام خوراکی بین نیازمندان کمک کردیم.
آنا: چه فعالیت‌های دیگری در حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی همدان قابل ذکر است؟


یداللهی اصلان: پویش مهرورزی برای نذر قربانی عید سعید فطر به‌صورت مجازی و جمع‌آوری نذورات و هدایا به کمیته امداد، طرح اکرام ایتام به‌صورت مجازی و دریافت کمک ماهیانه از دانشگاهیان و واریز به حساب کمیته امداد برای تخصیص به فرزندان معنوی زیرپوشش اعضا، ایجاد گروه مجازی بانوی مومن استان ویژه دانشجویان خواهر، اجرای طرح اربعین خودسازی به صورت مجازی، طرح کمک به ایتام و پرداخت بخشی از هزینه‌های ماهیانه مورد نیاز ایتام توسط استادان حامی، راه‌اندازی صندوق امام حسن مجتبی‌ علیه‌السلام و اجرای طرح ارمغان آسمانی در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری درباره ازدیاد نسل از فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی همدان بوده است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب