آیا خوابیدن به پشت فرم مناسبی برای خواب است؟
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق تحقیقات علمی ۹۲ درصد از انسانها فرم درستی در خواب ندارند و همین امر نیز موجب بروز مشکلات جسمی، بدندرد و یا گردندرد میشود.
به گفته مادِلین کافاس، پرستار و متخصص پوست خوابیدن به پشت میتواند دوای سردرد، چین وچروک صورت و درد سینوسها باشد و همچنین در این حالت از خوابیدن، موقعیت ستون فقرات نیز در بدن به درستی حفظ میشود.
البته اگر تمایل دارید این شیوه از خوابیدن را در پیش بگیرید، باید بالشی زیر زانویتان بگذارید تا هیچ فشاری بر ستون فقراتتان وارد نشود. همچنین باید دو بالش زیر سرتان داشته باشید تا بدینترتیب تنفس سادهتر شود. گرچه نباید فراموش کرد این حالت خوابیدن به افرادی که در نیمتنهی پایینشان دچار مشکلاتی هستند و یا افرادی که وقفهی تنفسی در خواب دارند توصیه نمیشود.
تأثیر خوابیدن به پشت بر سردرد
به گفته دکتر کافاس خوابیدن به پشت منجر به کاهش سردرد میشود، در حالی که برعکس، دیگر حالت خوابیدن سردرد را تشدید میکنند.
او میگوید: «اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که عادت دارند رو به شکم بخوابند، زاویهای که گردن مدتی طولانی به آن حالت قرار میگیرد میتواند موجب انقباض عضلات، اسپاسم عضلات و یا جابجایی نامناسب ستون فقرات در ناحیهی گردن میشود که همگی در نهایت موجب سردرد خواهند شد.»
دکتر کافاس همچنین اشاره میکند که: «خوابیدن به پشت موجب میشود که گردن در راستای بدن قرار بگیرد و درنتیجه هیچ فشاری به عضلاتش وارد نمیآید.» البته سردرد میتواند ناشی از مشکلات مرتبط با سینوس یا مایعات اضافی در حفرههای سینوسی باشد که در این مورد نیز باید گفت خوابیدن به پشت راه چارهی خشکشدن این حفرهها است.
نقش خوابیدن به پشت در جلوگیری از چینوچروک صورت
موقعیت صحیح بدن در خواب درواقع از چینوچروک صورت و سینه ممانعت میکند، چراکه پوست به خاطر تماس طولانیمدت با بالش و تشک دچار چینخوردگی نمیشود. دکتر کافاس میگوید: «هنگامی که پوست چروکیده شود ماتریس پوست (شامل کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید) از لایههای زیرین آن بیرون میآید.
همچنین با افزایش سن نیز میزان تولید ماتریس پوست کاهش مییابد و بدینترتیب است که هرچه سن بالاتر میرود، جای چینوچروک روی پوست ماندگار میشود.
چین وچروک پوست همچنین در پوست سینه نیز پدیدار میشود، چراکه وقتی به پهلو بخوابید دست درحال گرهشده قرار میگیرد و روی پوست سینه نیز چروکیده میشود.»
نقش خوابیدن به پشت در کاهش فشار سینوسها
خوابیدن به پشت نه فقط درمانی برای سردرد به شمار میآید، بلکه فشار سینوسی را میکاهد و راه گوش و بینی را باز میکند. دکتر کافاس در این باره میگوید: «اگر از هر فردی که درگیر مشکلات مرتبط با سینوس بوده بپرسید براتان خواهد گفت که خوابیدن روی صورت تنها اتفاقی را که رقم میزند این است که فشار روی صورت را بیشتر میکند و گرانش نیز مایعات جمعشده در حفرههای سینوس را بیرون میکشد و به سمت صورت فشار میدهد.
هرچه حفرههای سینوس بیشتر باشد، طبیعتاً فشار واردشده به صورت نیز بیشتر خواهد شد. اما درعوض، خوابیدن به پشت اجازه میدهد که حفرههای سینوسی خشک شوند؛ بدینمعنا که دیگر خبری از پف چشمها نخواهد بود و اینکه دیگر ناحیهی گونهی صورت تحت فشار قرار نمیگیرد.»
بنابراین بهترین شیوه در حالت خوابیدن به پشت این است که دو بالش زیر سرتان بگذارید تا راه حفرههای سینوسی بسته شوند، خصوصاً اگر حال ناخوشی دارید.
نقش خوابیدن به پشت در تثبیت موقعیت ستون فقرات
به گفتهی دکتر کافاس بهترین حالت ستون فقرات این است که در یک راستا و خط مستقیم قرار گیرد، بنابراین خوابیدن به پشت بهترین حالت برای ستون فقرات بردن است.
او میگوید: «خوابیدن به پهلو یا روی شکم باعث میشود برخی از عضلات ستون فقرات منقبض و برخی دیگر نیز کشیده شوند. همچنین در نتیجهی این نوع حالات خوابیدن وزن بدن روی ستون فقرات فشار میآورد، چون ستون فقرات در این دو حالت هیچ تکیهگاهی ندارد.»
او در ادامهی حرفهایش در این مورد میگوید: «این انقباض یا کشیدگی در عضلات ستون فقرات در طولانی مدت موجب میشود که برخی مهرههای ستون فقرات از جای خود خارج شوند که نه فقط برای کمر، بلکه برای لگن، زانو و پا نیز مضر است.» خوابیدن به پشت همچنین موجب میشود ماهیچهها در حالت استراحت قرار گیرند و هیچ پیچشی در ناحیهی ستون فقرات رخ ندهد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/
انتهای پیام/