تسریع در رسیدگی به پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی سازی/ کارگاههایی که توسط بانکها تملک میگردد نباید تعطیل شوند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه گفت: پرچم عدالت خواهی و مبارزه با فساد توسط حسین بن علی علیه السلام برافراشته شده است.
وی افزود: دستگاه قضائی به طور خاص هم متولی نظارت بر اصلاح بسترهای فسادزاست هم قضاوت عادلانه و هم مقابله با مفسدان.
همه موظف به اجرای عدالت هستند؛ قوه قضائیه بیشتر
رئیس قوه قضائیه گفت: همه دستگاهها و کارگزاران نظام وظیفه دارند برای احقاق حق و ابطال باطل تلاش کنند و دستگاه قضا در این میان بیش از همه وظیفه دارد تا با نظارت، بسترهای فساد را از بین ببرد و با قضاوت عادلانه، با مفسدان برخورد نماید.
اصلاح بسترهای فسادزا مهمتر از برخورد با مفسدان است
رئیسی با تأکید بر لزوم شفاف سازی در همه بخشها به ویژه در حوزه اقتصاد، حرکت به سوی دولت الکترونیک، ایجاد سازوکارهای اجرای عدالت و مقابله جدی با تبعیض تصریح کرد: مبارزه و محاکمه بخشی از فرایند سالم سازی نظام اداری است، اما اصلاح بسترهای فسادزاد و پیشگیری مهمتر از آنهاست.
در اجرای عدالت توصیه به تنهایی کارگشا نیست؛ باید اقدام کرد
رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در اجرای حق و عدالت و مبارزه با فساد توصیه به تنهایی اثرگذار نیست که فقط بخواهیم بایدها و نبایدها را تبیین کنیم و آنچه مهمترین عامل کاهش جرم و فساد و تخلف میشود، پیگیری و اقدام و عمل به موقع و دقیق است.
ذات نظام اسلامی پاک و ضد فساد است
رئیسی با تأکید بر این که ذات حکومت اسلامی و نظام ما پاک و ضد فساد است، ادامه داد: هر کجا فساد لانه کند، نظام با آن مقابله خواهد کرد و هیچ دستگاه و کارگزاری نمیتواند بپذیرد که فساد در جامعه و سیستم اداری باشد.
دشمن با حربه تحریف حکومتهای فاسد را برپا میکند
رئیس قوه قضاییه، دومین آموزه مهم عاشورای حسینی را «مقابله با تحریف» عنوان کرد و گفت: دشمنان با ترسیم چهرهای مشوه و وارونه از حضرت علی (ع) و امام حسین (ع) و ممنوع کردن بیان احادیث آن بزرگواران و تحریف واقعیت ها، جهل را بر جامعه مستولی کردند تا حکومتهای فاسد را برپا کنند.
امام حسین (ع) برای جهل زدایی از جامعه قیام کرد
رئیسی با اشاره به اهمیت آگاهی در بیداری جامعه، افزود: قدرتهای مستکبر به راحتی بر جامعه ناآگاه حاکم میشوند و امام حسین (ع) برای جهل زدایی و مبارزه با ناآگاهی قیام کرد تا جامعه، قدرت تعقل و تحلیل پیدا کند.
همه باید تمام قد مقابل تحریف بایستیم
رئیس قوه قضائیه با بیان این که امروز هم دشمن برای موفقیت در اعمال تحریم ها، از حربه تحریف بهره میبرد، تأکید کرد: مقابله با تحریف وظیفهای همگانی است و باید با اراده قوی و تمام قد مقابل تحریف بایستیم تا دشمن نتواند برای پیشبرد اهدافش میدان یابد.
هیچ گاه نباید به دشمن اعتماد کرد
«بی اعتمادی به دشمن» از دیگر آموزههای مهم عاشوراست که رئیسی به آن اشاره و تأکید کرد: سعادت جامعه در گرو پیوند با فرهنگ حسینی و عمل به آموزههای عاشورایی است.
آمریکا تروریست و حامی ترویست هاست
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری حادثه تروریستی انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور ماه ۱۳۶۰ و شهادت محمدعلی رجایی و حجت الاسلام محمدجواد باهنر به دست منافقین، بر لزوم مبارزه با تروریسم تأکید و از آمریکا و اروپا به دلیل پناه دادن به عناصر تروریست انتقاد کرد.
رئیسی گفت: آمریکا هم به قاتل ۱۷ هزار نفر از مسئولان و مردم ایران پناه داده و هم خودش دولتی تروریست است که علناً اعلام کرده سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی را در حالی که مهمان رسمی دولت عراق بود، ترور کرده است.
خون حاج قاسم موجب آگاهی ملتها و پایداری حق میشود
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی از سوی دستگاه قضائی و وزارت امور خارجه، تصریح کرد: خون شهید سلیمانی دامنگیر عوامل ترور او شده و با آگاهی ملتهای منطقه، موجب خروج آمریکا از منطقه و پایداری حق خواهد شد.
انتقاد شدید رئیس دستگاه قضا از دولت نیجریه
رئیسی در سخنانش با محکومیت حمله به عزاداران حسینی در نیجریه، این اقدام را خلاف «آزادی عقیده» دانست و با انتقاد از سکوت مجامع مدعی حقوق بشر در قبال این جنایت، در عین حال متذکر شد: هر چه عاشقان حسینی بیشتر مورد ستم قرار گیرند، عاشورا پررنگتر میشود، اما این که عدهای فقط به خاطر عشق و ارادت به امام حسین (ع) و ذکر نام ایشان و تعظیم شعائر دین مورد آزار قرار گیرند، سوال برانگیز است.
پرهیز از صورتجلسه گردانی بدون برگزاری جلسات
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عضویت نمایندگانی از دستگاه قضا در شوراهای تخصصی مختلف کشور و پدیده غلط صورتجلسه گردانی بدون تشکیل جلسات در برخی از این شوراها، گفت: در دورهای که مسئولیت دادستانی کل را بر عهده داشتم، صورتجلسه ستاد کالاهای متروکه برای امضاء تحویلم شد. وقتی درباره آن سوال کردم، گفتند این یک رویه است که بدون برگزاری جلسه، صورتجلسات توسط اعضاء امضاء میشود که اعلام کردم مادامی که جلسهای برگزار نشود، صورتجلسهای را امضاء نخواهم کرد.
وی درباره برخی واگذاریهای مساله دار بنگاههای دولتی به بخش خصوصی دستور داد ضمن تسریع در رسیدگی به پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی سازی و مدیران متخلف برخی شرکت ها، سازمان بازرسی موضوع تعیین تکلیف نحوه واگذاریهای مساله دار و خلاف ضوابط و مقررات مانند شرکتهای هفت تپه و پالایشگاه کرمانشاه از سازمان خصوصی سازی و وزارتخانههای ذیربط پیگیری کند.
بررسی نحوه خصوصی سازی در کنار برخورد با مدیران متخلف
رئیسی گفت: در موضوع واگذاریها باید دو نکته مورد توجه قرار گیرد؛ یک جنبه تخلف افرادی است که این واحدها را مورد تملک قرار داده اند و دیگری بررسی نحوه واگذاری این واحدهاست که آیا شرایط مندرج در قانون برای واگذاری و صلاحیت افراد مورد توجه سازمان خصوصی سازی قرار گرفته یا نه؟ در واقع تمام قضیه فقط برخورد با مدیران متخلف نیست و باید نحوه واگذاریها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
بانکها در رونق واحدهای تولیدی تملیکی تخلف کردند
رئیس قوه قضائیه همچنین به موضوع تعطیلی برخی کارگاههای تولیدی پس از تملک بانکها اشاره کرد و گفت: گزارشاتی که از استانها به ما رسیده، حاکی از آن است که برخی واحدهای تولیدی که به دلیل بدهی توسط بانکها تملک شده اند، به تعطیلی کشیده شده اند که این خلاف وعده مدیران عامل بانکها و تأکید مقام معظم رهبری است.
رأی مهم دیوان عالی کشور برای حمایت از تولیدگران
رئیسی به صدور رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور درباره ضمانت اجرا نداشتن قراردادهای بانکی با سود بیش از نرخ مصوّب اشاره کرده و افزود: مهمترین اثر صدور این رأی که دستورالعمل پیشین رئیس دستگاه قضا را تبدیل به قانون لازم الاجرا برای محاکم کرد، حمایت حقیقی از تولیدکنندگان بود.
انتهای پیام/۴۰۷۶/