ریشههای وقوع حادثه عاشورا / تطمیع و تهدید اشراف و بزرگان باعث تنها شدن امام حسین (ع) شد
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه تلویزیونی «ایران» در روزهای شنبه و یکشنبه همزمان با روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی به مناسبت ایام شهادت امام حسین (ع) با هدف بررسی آنچه در عاشورای حسینی اتفاق افتاد میزبان دکتر علی اکبر ولایتی بود.
دکتر ولایتی در این برنامه درباره دلایل وقوع حادثه در کربلا و عراق اظهار کرد: مردم عراق عمدتاً پیروان اهلبیت (ع) بودند و از امام حسین (ع) دعوت کردند که در عراق حکومت را در دست بگیرند. مردم عراق بیشترین طرفدار اهل بیت را داشته و از قدیم به مرکز محبین اهلبیت معروف بوده است. یکی از دلایل این محبوبیت حکومت کمتر از پنج سال حضرت علی (ع) در آنجا بود و مردم شاهد حکومت عادلانه و الهی امیرالمؤمنین بودند و به این دلیل تمایل به فرزندان آن حضرت داشتند.
وی در ادامه افزود: مرکز تحولات سیاسی جهان اسلام کمکم به سمت عراق سوق پیدا کرده بود و در طول قرنهای متوالی عراق مرکز تحولات سیاسی جهان اسلام بود. از سال 132 تا 656 هجری قمری مرکز جغرافیای سیاسی جهان اسلام و مرکز حکومت بنیعباس بود. دلیل جایگاه عراق هم این است که به لحاظ جغرافیایی سیاسی محل دسترسی به شرق و غرب و شمال جنوب جهان اسلام در آنجا مهیا بود.
رئیس هیئت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح عوامل تاریخی تنها گذاشتن امام حسین (ع) توسط مردم عنوان کرد: یزید و اطرافیانش شروع کردند علیه خلافت حقه امام حسین (ع) تبلیغ کردند. حکومت یزید از طریق تطمیع و تهدید روسای قبایل و اشراف و پیروان حضرت اباعبدالله مردمرا از مسیر حمایت از امام منحرف کردند به نحوی که در ماجرای مسلم ابن عقیل در بین نماز مغرب و عشا همه مردم اطرافش را خالی کردند. در ابتدای تاریخ اسلام عوامل مختلف داخلی و خارجی مختلفی در شکل گیری مجامع و مواضع سیاسی دخیل بودند.
دکتر ولایتی خاطرنشان کرد: دنبالههای مشرکین تغییر لباس داده یا اشراف جاهلی عرب تمرکزشان و تبلورشان در بنی امیه بود. بنی امیه تبلور جاهلیت تغییر لباس داده شده بعد از فتح مکه بود. امام حسین (ع) برای مقابله با تظاهر به شرکی که بنی امیه در پیش گرفته بود قیام کرد.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/