واکنش اهل سنت به شهادت امام حسین(ع) چه بود؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ایرانشهر، نشستی با موضوع «عاشورا از دیدگاه اهل سنت» با حضور امام جمعه ایرانشهر، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت و اعضای هیئت علمی در سالن آیتالله خامنهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر در این نشست گفت: واقعه کربلا و شهادت جانسوز امام حسین (ع) و 72 تن از یاران ایشان و همچنین اسارت اهل بیت(ع) یکی از نقاط عطف تاریخ اسلام است که تأثیر زیادی بر جامعه اسلامی گذاشت.
احمد ابراهیمی اضافه کرد: این واقعه سبب شد واکنشهای مختلفی بین مسلمانان ایجاد شود؛ تا جایی که اعتراض به یزید و یزیدیان از همان ابتدا آغاز شد.
شهادت امام حسین(ع) چه موجی در میان اهل سنت ایجاد کرد؟
وی عنوان کرد: علمای اهل سنت نیز پس از این واقعه واکنشهای متفاوتی به آن داشتهاند. برخی از علمای اهل تسنن از همان ابتدا برائت خود را از آن فاجعه در گفتار و رفتار خود اعلام کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر مطرح کرد: حتی برخی از اهل سنت از سکنی گزیدن در کوفه استنکاف کرده و آن شهر را ترک کردند.
امام جمعه ایرانشهر نیز تبیین کرد: در طول تاریخ علمای اهل سنت، موضعگیریهای مختلفی نسبت به قیام و شهادت امام حسین(ع) داشتهاند. برخی از آنان این رفتار امام حسین(ع) را تأیید و برخی رد کردهاند.
حجتالاسلام عیسی بزمانی ادامه داد: حادثه کربلا در میان اهل تسنن موجی ایجاد کرد که زبان و قلم دانشمندان آنان گاه ناخواسته و زمانی با شجاعت به توصیف و تجزیه و تحلیل آن پرداخته است، بهطوریکه بسیاری شیوه قیام امام حسین(ع) را علیه مردی دائمالخمر (یزید) ستودهاند.
امام جمعه موقت ایرانشهر نیز دیدگاه برخی علمای اهل سنت به قیام عاشورا را برشمرد و گفت: شیخ محمد عبده میگوید: «هنگامی که در دنیا حکومت عادلی وجود ندارد که هدف آن اقامه شرع و حدود الهی است و در برابر آن حکومتی ستمگر است که میخواهد حکومت عدل را تعطیل کند، بر هر فرد مسلمانی کمک کردن به حکومت عدل واجب است و از همین باب است که انقلاب امام حسین(ع) که در برابر حکومت یزید (که خدا او را خوار و لعنت کند) ایستاد.
حجتالاسلام محمدتقی افضلیتبار تبیین کرد: حادثه کربلا چنان در قلوب نفوذ کرد که بسیاری از بزرگان اهل تسنن آن را در قالب شعر مطرح ساخته و اندوه خویش را ابراز کردند.
وی افزود: امام شافعی که در دوستی اهل بیت(ع) زبانزد است درباره نهضت کربلا چنین سروده است: حسین(ع) کشتهای بیگناه است که پیراهن او به خونش رنگین شده و عجب از ما مردم آن است که از یک طرف به آل پیامبر درود میفرستیم و از سوی دیگر فرزندانش را به قتل میرسانیم و اذیت میکنیم!
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/