تشریح ظرفیتهای ایجاد شده دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، بهروز طهماسب کاظمی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نحوه انتخاب رشته برای داوطلبان دوره دکتری، گفت: داوطلبان دوره دکتری برای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی باید با مراجعه به سامانه انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس www.azmoon.org نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
وی با بیان اینکه فرآیند انتخاب رشته برای ادامه تحصیل در دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت مستقل و از طریق پایگاه اطلاع رسانی مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی انجام می شود، افزود: داوطلبان پس از انتخاب رشته در صورت کسب نمره لازم برای رشته محل انتخابی و ارائه سوابق تحصیلی خود برابر بند 4 قانون سنجش و پذیرش دانشجو برای مصاحبه دعوت خواهند شد. داوطلبان میتواند حداکثر ۸۰ رشته محل را برای دعوت به مصاحبه انتخاب کنند.وی تأکید کرد: با تمهیدات اندیشیده شده داوطلبان میتوانند تمامی رشته محلهای موجود در دانشگاه برای رشته تحصیلی مد نظر را به ترتیب اولویت درخواستی خود انتخاب کنند.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه همچون سال گذشته قریب به ۱۰ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، گفت: حدود 54 درصد از این ظرفیت متعلق به رشتههای علوم انسانی، 18 درصد متعلق به فنی و مهندسی، 16 درصد متعلق به علوم پایه، 8 درصد متعلق به رشتههای کشاورزی و حدود 4 درصد متعلق به رشتههای هنر است.
سامانه انتخاب رشته دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ شهریور ماه فعال است
طهماسب کاظمی با بیان اینکه دانشجویان ممتاز دانشگاه های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند در سامانه ثبت نام استعدادهای درخشان در دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام کنند، اظهار کرد: تسهیلات و تخفیفات ویژهای برای ادامه تحصیل داوطلبان از جمله تخفیف برای استعدادهای درخشان، تقسیطهای بلندمدت و ارائه تسهیلات بانکی متعدد برای تأمین هزینههای تحصیل دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: بعضی از واحدها تسهیلات خاصی برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفتهاند. داوطلبان برای آشنایی با این گونه تسهیلات میتوانند به پایگاههای اطلاع رسانی واحدها مراجعه کرده و یا با واحدها تماس گیرند.
کاظمی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تمامی منابع خود را برای تسهیل تحصیل دانشجویان در مقاطع مختلف به کار گرفته است، خاطرنشان کرد: دانشجویان این دانشگاه علاوه بر استفاده از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، می توانند از تسهیلاتی که با انعقاد تفاهم نامه و قراردادهای بین دانشگاه و برخی بانکها از جمله بانکهای رسالت، ملی ایران، ملت و صادرات ایران ایجاد شده، استفاده کنند.
طهماسب کاظمی با تأکید بر اینکه شرایط تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سایر دانشگاهها کم هزینهتر و با تسهیلات بهتری است، گفت: شهریه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی در همه دورهها حداکثر ۸۰ درصد شهریه در دوره های شهریه پرداز دانشگاههای دولتی است.
وی دانشگاه آزاد اسلامی را بزرگترین شبکه دانشگاهی کشور، بزرگترین شبکه دانشگاهی حضوری جهان و تنها شبکه دانشگاهی یکپارچه در کشور دانست و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی یک واحد دانشگاهی مانند سایر دانشگاههای کشور نیست. این دانشگاه همزمان تمامی ویژگیهای دانشگاههای آموزش محور، پژوهش محور، کارآفرین و شبکه حل مسائل کشور در سطح ملی و منطقهای را در خود دارد که این ویژگیها در هیچ دانشگاه دیگری در کشور وجود ندارد.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: برای تحصیل موفق در دوره دکتری لازم است تا افراد در یک شبکه علمی متشکل از زیرساختهای مناسب، اساتید مبرز، فعالان و کنشگران نخبهای که در گروههای هم کارکرد بهصورت هم زمان در یک حوزه تحقیق و در یک منظومه بزرگ پژوهشی با هم کار می کنند، قرار گیرند.
دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین شبکه یکپارچه تربیت نیروی انسانی متخصص است
طهماسب کاظمی گفت: امروز دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان ثمره انقلاب اسلامی، دارای بزرگترین شبکه یکپارچه تربیت نیروی انسانی متخصص در کشور است. دانشگاه آزاد بهعنوان یک شبکه مویرگی متوازن، در اقصی نقاط کشور نیز در سطوح عالی تحصیلات تکمیلی حضور دارد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی دارای بزرگترین زیرساخت فیزیکی و 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی، پژوهشی و نوآوری است که زیرساختها و امکانات آن در بسیاری از شهرهای کشور بی نظیر است.
دانشگاه آزاد اسلامی در حال تبدیل شدن به برند فناوری و نوآوری در کشور است
مشاور برنامه ریزی راهبردی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: با زیرساختهای آزمایشگاهی و کارگاهی که در دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمده، این دانشگاه در حال تبدیل شدن به برند فناوری و نوآوری در کشور است. ایجاد 30 سرای نوآوری که همه ارکان مدیریت نوآوری دانش بنیان را در خود جای داده، 123 مرکز رشد، شکل گیری یکی از بزرگترین صندوقهای نوآوری و شکوفایی دانشگاهی در کشور بخشی از این اکوسیستم بزرگ تولید علم و فناوری است.
طهماسب کاظمی ادامه داد: وجود بیش از 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه آموزشی و تحقیقاتی و صنعتی شامل 6772 آزمایشگاه، 3394 کارگاه مجهز آموزشی و تحقیقات صنعتی، 446 آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرفته دارای ۱۴۰ هزار و ۱۸۶ تجهیزات آزمایشگاهی و 400 دستگاه تحقیقاتی پیشرفته که امکان 22700 نوع خدمات آزمایشگاهی پیشرفته و در مواردی بی نظیر را فراهم کرده، امکان هر گونه فعالیت علمی را در دانشگاه فراهم کرده است.
وی اظهار کرد: نسبت آزمایشگاه تحقیقات پیشرفته به دانشجوی دکتری در هر دورهای در دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت متوسط بهتر از یک به 5 است. این یعنی برای هر 5 دانشجوی دکتری حداقل یک آزمایشگاه تحقیقات پیشرفته در هر دوره پذیرش وجود دارد. در بخش کارگاهی بهطور متوسط به ازای هر دانشجوی دکتری در هر سال حداقل یک کارگاه مجهز آموزشی و تحقیقاتی ایجاد شده است.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروزه با ایجاد شبکه آزمایشگاهها و کارگاهها در دانشگاه امکان استفاده تمامی این زیرساختها برای تمامی دانشجویان فراهم شده است. با اتصال این شبکه به شبکه آزمایشگاهی سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور بهترین فرصت برای فعالیتهای علمی فراهم شده است.
طهماسب کاظمی تأکید کرد: ظرفیت بزرگ و شبکه کم نظیر تولید علم در دانشگاه آزاد اسلامی، بیش از هفت هزار نفر از اساتید و اعضای هیئت علمی بهترین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برتر کشور غیر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی را بر آن داشته تا در این شبکه حضور داشته باشند و بخشی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را از طریق این شبکه دنبال کنند. دانشگاه آزاد اسلامی با این شبکه بزرگ به یکی از بهترین فضاهای پیشرفت علمی افراد در دانشگاههای سراسر کشور تبدیل شده است.
ایجاد سامانه پژوهشیار و اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی
وی یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی توسط دواطلبان دوره دکتری را قرار گرفتن در فضای نخبگانی و امکان شناسایی سایر افراد فعال و نخبه در حوزه علمی هر فرد و همکاری در این فضا دانست و افزود: با ایجاد سامانه پژوهشیار و اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی این امکان فراهم شده است که اساتید و دانشجویان در حین انجام فعالیت علمی خود همه همکاران و علاقمندان حوزه علمی و فناوری خود را بشناسند و کنار گروههای هم کارکرد نوآور حوزه خود قرار گیرد. فرصتی که نبود آن در سایر زیر نظامهای علمی کشور یکی از مهمترین چالشهای فعالیت علمی است.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این زیرساخت کمک می کند تا دانشجو در کمترین زمان ممکن موضوع مورد علاقه خود را در شبکه مسائل علمی و فناورانه کشور پیدا کند، جایگاه و اهداف خود را در این شبکه عظیم مسائل شناسایی کرده و مسیر حرکت علمی آینده خود را پیدا کند. همکاران فعال در این حوزه در بخشهای مختلف را شناخته و از همین ابتدا در یک همکاری علمی دانشگاهی قرار گیرد. اتفاق مهمی که همه اساتید و فعالان حوزههای علمی می دانند در شرایط فعلی در سایر زیر نظامها سالها تلاش لازم است تا به این امکان دست یافت. اگر داوطلبان دوره دکتری این شرایط را از نزدیک ببینند، دانشگاه آزاد اسلامی را انتخاب اول خود در دوره دکتری قرار خواهند داد.
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/