کویت و عراق مشتریان گلخانه هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی مراغه
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده است و در این سالها تمرکز خود را بر حوزههای کشاورزی و دامپروری گذاشته، ظرفیتهایی که به وفور در استان آذربایجانشرقی و شهرستان مراغه هویداست.
به عبارتی 75 درصد فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در حوزههای کشاورزی و دامپروری بوده و 25 درصد فعالیتها نیز به واحدهای فناور مرتبط است.
مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مراغه دارای 10 هسته فناور است که از این تعداد پنج هسته وارد مرحله پیشرشد شدهاند و سه هسته نیز وارد مرحله رشد شده و یک هسته نیز از تولید انبوه عبور کرده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا برای اطلاع از آخرین فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه گفتگویی را با علی نوبخت رئیس این مرکز ترتیب داده که مشروح آن در پی میآید:
آنا: ابتدا تاریخچهای از راهاندازی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بگویید.
نوبخت: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه سال 1395 کار خود را آغاز کرد و از سوم بهمن همان سال با گرفتن حکم به عنوان سرپرست این مرکز رسماً فعالیتم را آغاز کردم.
فعالیت مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه با توجه به ظرفیتهای منطقه، متمرکز بر حوزههای کشاورزی و دامپروری شده است، بهطوری که 75 درصد فعالیتها در حوزه کشاورزی و دامپروری بوده و 25 درصد نیز واحدهای فناور سایر رشتهها را پذیرش میکنیم.
10 واحد فناور در مرحله پیشرشد قرار دارند
از زمان راهاندازی تاکنون 40 واحد فناور به مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه مراجعه کردهاند که از میان آنها 10 واحد توانستهاند بخش پیشرشد را به پایان برسانند.
اکنون سه واحد فناور مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه وارد مرحله رشد شدهاند که از میان آنها یک واحد به تولید انبوه رسیده است؛ این واحد موفق به تولید گلخانههای هوشمند شده و نهتنها محصولات خود را در بازار داخلی به فروش میرساند؛ بلکه گلخانههای هوشمند تولیدی خود را به کشورهای عراق و کویت صادر میکند.
خوشبختانه ظرفیتهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه بسیار بیشتر است. مقرر بود 15 هسته را پذیرفته و این هستهها را از مرحله پیشرشد به مرحله رشد برسانیم؛ اما موانعی وجود داشت که موفق نشدیم کاملاً به اهداف خود برسیم؛ اما امیدواریم با برطرفشدن موانع بیشتر و بهتر فعالیت کنیم.
آنا: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه چند هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان دارد؟
نوبخت: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه دارای 10 هسته فناور بوده که از این تعداد، پنج هسته مرحله پیشرشد را به پایان رساندهاند؛ اما به دلایلی وارد مرحله رشد نشدهاند.
یکی از هستههای ما ناقص بوده و سه هسته وارد مرحله رشد شدهاند و از این سه هسته، یک هسته به تولید انبوه رسیده است.
آنا: این هستهها از کانال مرکز رشد وارد مرحله رشد و تولید انبوه میشوند؟
خیر. افراد حقیقی و حقوقی از کانال مرکز رشد وارد نمیشوند و ممکن است با بخش دانشبنیان و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه تعامل و همکاری کنند.
گروهی در زمینه کشت گیاهان دارویی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه قرارداد بسته و سه هکتار از اراضی دانشگاه توسط این گروه زیر کشت گیاهان دارویی رفته و فکر میکنم سال آینده سطح زیر کشت گیاهان دارویی بیشتر نیز خواهد شد.
گروه دیگری در مجتمع دامپروری دانشگاه در آستانه واردکردن گوسفند رومانف است؛ اما از طریق مرکز رشد فعالیت خود را پیگیری نکردهاند.
گروه دانشبنیان دیگر در زمینه کشت زعفران فعالیت میکند و در مزارع تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه زعفران کشت کرده و به نتایج خوبی نیز رسیده است.
این گروهها از کانال اقتصادی و دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه وارد فعالیت با دانشگاه شدهاند.
آنا: درباره اهداف و برنامههای پیشروی مرکز رشد واحد مراغه چه صحبتی دارید؟
نوبخت: ضمن پذیرش هستههای فناور، دو کلینیک متناسب با تخصص استادان و ظرفیتهای منطقه پیشنهاد دادهایم که اکنون مشغول فعالیت هستند.
نخست، کلینیک حسابداری و حسابرسی است که در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه مستقر شده و خدمات مشاوره حسابداری و حسابرسی میدهد و افراد راغب به یادگیری حسابداری در این مرکز آموزش میبینند.
دوم، کلینیک حقوقی که در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در رشته حقوق استادان بسیار مجربی دارد و مقرر شده از آنان در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه استفاده کنیم تا خدمات مشاوره حقوقی ارائه کنند.
تولید سرکه سیب بهصورت نیمهتجارتی
یکی دیگر از اهدف و برنامههای واحد مراغه این است که در حیطههای مختلف دفاتری باز کنیم که متناسب با نیاز منطقه خدمات مشاورهای در رشتههای مختلف از قبیل کشاورزی، دامپروری، صنایع، معادن، ساختمان، بیمه، مالیات و ... ارائه کنند.
آنا: موفق به تولید محصول کرونایی شدهاید؟
نوبخت: واحد فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور واحد مراغه که موفق به تولید گلخانه هوشمند شده، مبادرت به تولید مواد ضدعفونی و شوینده کرده است.
هسته دیگری نیز درخواست تولید مواد ضدعفونی داده و از کانال دانشبنیان و کارآفرینی اقدام کرده و الان در شرف اخذ مجوز است تا کار خود را آغاز کند.
آنا: نوآوریها و ابتکارات دانشگاه در راستای فعالیتهای درآمدزا چگونه است؟
نوبخت: منطقه ما محصول سیب بسیار زیادی دارد و در شرف تولید سرکه سیب بهصورت نیمهتجارتی هستیم و از ظرفیتها و ضایعات سیبی که در منطقه تولید میشود، حداکثر استفاده را میبریم.
با توجه به مشکلات اقتصادی که گریبان بسیاری از نهادها ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه را گرفته، تلاش داریم علاوه بر نوآوری و ابتکار، درآمدهایی نیز نصیب دانشگاه شود؛ بنابراین طرح گوسفندان رومانف درصورتی که به نتیجه برسد، درآمد خوبی از این طریق عاید دانشگاه خواهد شد.
سیاست مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی بر بخش درآمدهای غیرشهریهای بوده است و باید تا میتوانیم از این طریق برای دانشگاه درآمد کسب کنیم.
ظرفیت واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهخصوص واحد مراغه بسیار زیاد است؛ اگر قوانین درستی وضع شود و حمایت شویم، استادان و کارکنان دانشگاه بیکار نمیشوند؛ بنابراین با توجه به کمبود دانشجو و افزایش استادان فعالیتها باید پربازده باشد.
آنا: جریان دانش و فناوری تا چه حد اندازه مراکز رشد را به حرکت واداشته و ارتباط آن را با بازار تسهیل کرده است؟
نوبخت: طبق برنامه با واحدهای تولیدی در منطقه ارتباط برقرار کردهایم. با این واحدها مشاوره گرفته و به آنها اطلاعرسانی میکنیم که مشکلات خود را با توجه به امکانات و متخصصان موجود در دانشگاه به ما ارجاع دهند تا آنها را رفع کرده و سهمی در افزایش تولید و بهره اقتصادی داشته باشیم.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/