ارتقای سلامت جامعه با بهکارگیری دانش بشری در زمینههای پیشگیری و درمان
آرزو عبداللهی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تشریح مأموریتها، فعالیتها و دستاوردهای مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: با توجه به اینکه سلامت حوزهای گسترده بوده و تعریف WHO از سلامت هم رفاه کامل جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و نه فقط فقدان درد یا بیماری است به همیندلیل نام این مرکز تحقیقات را «سلامت» گذاشتیم تا در حوزههای مختلف و در حیطههای پیشگیری، درمان و توانبخشی تحقیقاتی انجام دهیم که کاربردی و مبتنی بر نیاز جامعه باشند.
وی افزود: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بودجه دولتی دریافت نمیکند، این دانشگاه با هدف کاهش تمرکز روی شهریه دانشجویان به سمت انجام پژوهشهای کاربردی حرکت کرده تا با تجاریسازی پژوهشها درآمدزایی کند.
رئیس مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان، توسعه و بهکارگیری دانش بشری در زمینههای پیشگیری، درمان و توانبخشی بهمنظور حفظ و ارتقای سلامت جامعه و مشارکت در تربیت نیروی انسانی محقق و همکاری با مراکز تحقیقاتی و آموزشی داخلی و خارجی را از اهداف اصلی راهاندازی این مرکز دانست.
عبداللهی اظهار کرد: با توجه به زیرساختهایی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان از بین 50 مرکز تحقیقاتی که سال 92 در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور گشایش یافتند، فقط پنج مرکز در مشهد، کرج، خمین و خود واحد پزشکی تهران به حوزه سلامت پرداختند؛ بنابراین بعد از این واحدهای دانشگاهی، واحد زاهدان، نخستین واحد جنوب شرق کشور بود که توانست در حوزه پزشکی مجوز این مرکز تحقیقاتی را اخذ و از مهر 97 فعالیت خود را آغاز کند.
تحصیل 626 دانشجو در رشتههای مرتبط با حوزه سلامت
وی گفت: با توجه به فعالیت چندساله رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و حضور 317 دانشجوی رشته پزشکی و 626 دانشجو در رشتههای مرتبط با حوزه سلامت به ما کمک کرد تا بتوانیم این مرکز را راهاندازی کنیم.
این مسئول، تشکیل کارگروههایی در گروه پزشکی، پرستاری، مامایی و علومآزمایشگاهی و ایجاد کارگروهی بینرشتهای در رشتههایی مانند محیطزیست، کشاورزی و شیمی که با حوزه سلامت مرتبط هستند و راهاندازی کارگروهی بینرشتهای با عنوان تحقیقات روانشناسی و جامعهشناسی و تعیین مسئول برای آنها را از دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی ذکر کرد.
رئیس مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت برنامههای این مرکز را یادآور شد و خاطرنشان کرد: برنامه آزمونهای غربالگری بیماریهای شایع و بومی را ابتدا برای دانشجویان و کارکنان در دست اجرا داریم و تاکنون تشکیل پرونده سلامت و صدور کارت سلامت برای دانشجویان و کارکنان دانشگاه و جلسات هماندیشی با ارگانها و سازمانهای مختلف بهمنظور عقد قرارداد برای طرحهای بروندانشگاهی را در دستور کار داشتهایم.
عبداللهی اضافه کرد: در این فرصت کوتاه فعالیت با همه مشکلاتی که وجود داشت، سه عنوان کتاب با نام مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت چاپ کردیم، دو مقاله ISI و پنج مقاله همایشی نیز به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه 32 طرح مبتنی بر تولید محصول هم دریافت کردهایم، یادآور شد: از این 32 طرح با توجه به بودجهای که دانشگاه دارد و میتواند برای آغاز کار طرحها پرداخت کند، چهار طرح مبتنی بر تولید محصول گیاهی مجوز کُد اخلاق از سامانه کشوری دریافت کردهاند که امیدواریم بهزودی با توجه به شیوع کرونا به آنها بپردازیم.
2 همایش ملی «ارتقای سلامت» و «تروما و بحران» در دستو کار
رئیس مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به آنا گفت: حدود 26 طرح دستگاهی برای ساخت دستگاه در حوزه سلامت هم به مرکز ارائه شده است که کارهای مربوط به آنها را پیگیری میکنیم. تعدادی کارگاه بهصورت مجازی نیز در همین ایام کرونایی برگزار کردیم و دو همایش ملی به نام «ارتقای سلامت» و «تروما و بحران» را پیش رو داریم.
عبداللهی در پاسخ به این پرسش که تعامل نهادها و سازمانها با مرکز تحقیقات واحد زاهدان چگونه بوده است؟ بیان کرد: رایزنیهایی به اتفاق استادان رشته میکروبشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با اداره آب و فاضلاب منطقه داشتهایم تا در انجام طرحهای حوزه میکروبشناسی در حوزه سلامت آب بهصورت قرارداد طرح بروندانشگاهی همکاری کنیم.
وی درباره جایگاه پایاننامه یا طرحهای پژوهشی استادان در مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت اظهار کرد: با توجه به اینکه رشته پزشکی بهتازگی در دانشکده واحد زاهدان راهاندازی شده است، اهمیت این موضوع را مطرح و درخواست کردهام که اعضای هیئت علمی هر دانشکده که مرکز تحقیقات دارد، اولویتهای پژوهشی را با توجه به نیازهای بومی برآورد کرده و ارائه دهند تا زیرمجموعه مرکز تحقیقات شوند.
رئیس مرکز تحقیقات علوم بالینی سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان خاطرنشان کرد: در این راستا، اگر دانشجوی پزشکی یا رشتههای دیگر میخواهند پایاننامه ارائه دهند، حتماً از اولویتهای مورد تأیید مرکز تحقیقات عنوان پایاننامه را انتخاب کنند و اکنون این موضوع در حال پیگیری است.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/