شناسایی بیماران کووید 19 با کمک سگهای کرونا یاب
حمیدرضا شیری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در شهرقدس درباره سگهای کرونایاب اظهار کرد: بعد از سگهای زنده یاب و سگهای دستیار اوتیسم، سگهای کرونایاب بهصورت یک تیم تحقیقاتی برای شناسایی بیماران کووید - 19 استفاده میشوند.
وی با اشاره به اینکه سگها در هر ساعت میتوانند 250 تا 300 بیمار کرونایی را شناسایی کنند، افزود: بیماران مبتلا به بیماری تنفسی و ویروسی با توجه به واکنشهایی که در بدنشان در اثر این بیماری صورت میگیرد، باعث میشود تعرق بدنشان تغییر کند و از آنجایی که حس بویایی سگها 20 هزار برابر انسان است با این حس بویایی قوی قادر به تشخیص بیماران کووید- 19 هستند.
عضو فعال باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس تشریح کرد: کار بهصورت تحقیقاتی با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی ارتش روی نژادهای مختلف و سنهای مختلف و جنسیت متفاوت سگها آزمایش شد در یک باز زمانی با اخذ مجوز از بیمارستان ارتش کار راستی آزمایی آغاز و سگها پس از دریافت روشهای تربیتی و آموزشی توسط مربیان و ارائه آزمایشهای لازم توانستند 65 در صد نمونهای مثبت را از نمونههای منفی تشخیص دهند در حالی که برای تشخیص بیماران کرونایی بهترین کیتها 60 درصد و کیتهای ایرانی 40 درصد توانایی دارند.
شیری درباره فراگیری این نوع تشخیص گفت: تیمهای بعد از ما در کشورهای دیگر با توجه به شرایط بهتر و نتیجه تحقیقات توانستند به نتیجه تشخیص 90 درصدی نیز دست پیدا کنند.
وی عوامل پروژه تشخیص بیماری کرونا را مهدی شیری مدير پروژه، اسماعيل اسكندری سرمربی تيم پژوهشی و مربيان حميدرضا شيری، مهدی اسكندری، صادق خان بابايی، مصطفی موسوی، محمدامين زندی پور، ايمان كنارودی، ميثم رائيجی و جواد خزائی معرفی کرد.
انتهای پیام/4121/4069/
انتهای پیام/