صادرات 65 میلیون تنی محصولات پتروشیمی تا سال 2020
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، مرضیه شاهدایی امروز سه شنبه ( ٢٧ مهر ماه) در دومین کنگره راهبردی نفت و نیرو در نشست تخصصی با عنوان «برنامههای آینده صنعت پتروشیمی، راهبردهای توسعه و نوسازی بخش پایین دستی» دلیل روند کند رشد صنعت پتروشیمی در سالهای گذشته را ناشی از حرکت کند توسعه و رشد در بخش بالادست صنعت نفت دانست.
وی با تاکید بر رشد صنایع نفت، گاز و پالایش گفت: ایران از لحاظ اقتصادی و میزان جمعیت، دومین کشور مطرح در منطقه است و برخورداری از ذخایر فراوان نفت و گاز از مزیتهای سرمایه گذاری در ایران به شمار میرود.
شاهدایی با اشاره به هدفگذاری رشد اقتصادی هشت درصدی در پایان برنامه ششم توسعه، گفت: در این راستا صنعت نفت میتواند نقش موثری ایفا کند.
وی بر اهمیت توسعه بخش بالادست صنعت نفت تاکید کرد و گفت: توسعه صنعت پتروشیمی، منوط به رشد و توسعه این بخش است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به توسعه میدانهای نفت و گاز موجود در کشور به عنوان فرصتهای مستعد جذب سرمایه و همچنین طرح ساخت پالایشگاههای کوچک به عنوان برنامههای در دستور کار افزود: قیمت رقابتی گاز در ایران هم از عواملی است که سرمایهگذاران را به حضور و مشارکت در صنعت پتروشیمی ایران سوق داده است.
وی از بخش خصوصی به عنوان بخش نقش آفرین اصلی در صنعت پتروشیمی کشور یاد کرد و گفت: اکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران مدیریت سرمایهگذاری، ایجاد انگیزه سرمایهگذاری، اختصاص خوراک، نظارت بر فعالیتهای بخش خصوصی و جلوگیری از انحصار در بخش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی را در دستور کار دارد.
شاهدایی، ظرفیت فعلی تولید محصولات پتروشیمی کشور را سالانه ۶۳ میلیون تن اعلام کرد و افزود: این ظرفیت بر اساس برنامهریزی صورت گرفته باید تا سال ۲۰۲۰ به ۱۳۰ میلیون تن و تا سال ۲۰۲۵ به ۱۸۰ میلیون تن افزایش یابد.
وی افزود: هدفگذاری ما این است که صادرات محصولات پتروشیمی کشور در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۶۵ میلیون تن در سال شود.
شاهدایی به ارزش افزوده ۹ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد و گفت: تنوع اقتصادی، نیروی انسانی کیفی، بازار بزرگ داخلی، موقعیت ژئوپلتیکی ایران و مشوقهای سرمایهگذاری همچون معافیت مالیاتی ۲۰ ساله برای سرمایهگذاری در مناطق ویژه اقتصادی از مزایای سرمایهگذاری در ایران است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در ادامه با تبیین استراتژی توسعه صنعت پتروشیمی ایران گفت: وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از فعالیت شرکتهای داخلی و بینالمللی در حوزه پتروشیمی استقبال میکنند.
به گفته وی، مشارکت با شرکتهای بینالمللی، تنوع خوراک و توجه شرکتهای سرمایهگذار به مجموعه زنجیره ارزش و نه تنها بخشی از آن (تولید پایه)، معیارهای مدنظر در اولویت بخشی به متقاضیان است.
شاهدایی با اشاره به منطقه ویژه ماهشهر به عنوان منطقهای که فعالیتهای توسعهای صنعت پتروشیمی در آن به ثمر نشسته است و با قوت ادامه دارد، افزود: در عسلویه نیز فعالیتهای زیادی داریم و فاز دوم توسعه صنعت پتروشیمی در این منطقه در دست اقدام است.
وی از توسعه فعالیتهای صنعت پتروشیمی در منطقه پارسیان، جزایر لاوان و قشم، جاسک و چابهار خبر داد و گفت: مجوز فعالیت صنعت پتروشیمی در دیگر مناطق واجد شرایط کشور نیز صادر میشود.
شاهدایی با اشاره به تعریف ۵۰ پروژه توسعهای در صنعت پتروشیمی، تحقق آنها را نیازمند بیش از ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری دانست وخاطرنشان کرد: با اجرای این پروژهها، سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور اضافه میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که نقشآفرینی صنعت پتروشیمی در رشد تولید ناخالص داخلی کشور تداوم داشته باشد و جذب سرمایههای خارجی و بهرهمندی از فناوریهای نوین به این روند سرعت بخشد.
شاهدایی گفت: با توجه به اهمیت جذب سرمایههای خارجی، مدیریت سرمایهگذاری به ساختار شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اضافه و کتابچهای مشتمل بر فرصتهای سرمایهگذاری در این صنعت تدوین شده است.
انتهای پیام/