مجموعه احادیث درباره ویژگی های اصحاب امام حسین (ع)
به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شهدای عاشورا کسانی هستند که نه پیشینیان و نه بعدیها بر آنها سبقت نخواهند گرفت و به مقام آنها نمیرسند.
در روزگاری که تبلیغات ضددینی معاویه و بنیامیه افکار مردم را هدف گرفته بود، شناخت امام زمان و زمامداری که باید جای پیامبر اکرم(ص) بنشیند کار بسیار دشواری بود.
شهدای کربلا آنقدر شناخت عمیق و نافذ داشتند که در میان این همه گرد و غبار و فضای مهآلود حق را شناخته و دانستند که پسر فاطمه حق است و بنی امیه باطل است این است که ذره ای شک و تردید به خود راه ندادند.
حضرت سید الشهدا(ع) در شب عاشورا خطاب به یاران خویش فرمودند: «فانی لا أعلم أصحاباً أوفی و لا خیراً من أصحابی و لا اهل بیت أبرّ و لا أوصل من اهل بیتی فجزاکم الله عنی خیراً ….» همانا من یارانی با وفاتر و اصحابی بهتر از شما سراغ ندارم … خدا به همه شما جزای خیر دهد.
شهید مطهری در این باره میگوید: یعنی من شما را بر یاران «بدر» (که یاران پیغمبر بودند) ترجیح میدهم، بر یاران پدرم علی ترجیح می دهم، بر یارانی که قرآن کریم برای انبیا ذکر می کند … ترجیح می دهم، یعنی اعتراف می کنم که همه شما قهرمان هستید. مرحبا، مرحبا به گروه قهرمانان!
در زیارت عاشورا در حال سجده از خداوند متعال می خواهیم که ثبات قوم در پیروی صادقانه از امام حسین علیه السلام و یارانش به ما عنایت فرماید: «اللهم ارزقنی شفاعه الحسین یوم الورود و ثبت لی قدم صدق عندک مع الحسین و اصحاب الحسین الذین بذلوا مهجهم دون الحسین علیه السلام». خداوندا شفاعت حسین در روز قیامت و ثبات قدم در همراهی با حسین و یارانش را که خون خویش را در راه وی فدا کردند نصیبم کن.
شهیدان از درجات متفاوتی برخوردار هستند که شهدای کربلا در بالاترین مقام قرار دارند. میثم تمار به جبله می گوید: «یا جبله اعلمی أنّ الحسین بن علی سید الشهداء یوم القیامه و لأَصحابه علی سائر الشهداء درجه …» ای جبله بدان به درستی که حسین بن علی سید شهیدان در روز قیامت است و اصحاب شهیدانش نیز از سایر شهدا برترند.
در حدیث دیگر امام علی ـ علیه السلام ـ از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم روایت می کند که امام حسین علیه السلام واصحابش از بزرگان شهدا در روز قیامت هستند: «… الا انه و اصحابه من سادات الشهداء یوم القیامه…».
امام حسین (ع) هنگام غروب تاسوعا در خطابهای حماسی ، در ستایش از یاران خود فرمود: من یارانی باوفاتر و بهتر از یاران خود ، سراغ ندارم.
همچنین در برخی از منابع اهل سنّت ، از عمّار دُهْنی گزارش شده که: علی علیه السلام از کنار کعب گذشت . کعب گفت : از فرزندان این مرد ، کسی در میان گروهی (یارانش) کشته می شود که عَرَق اسبانشان خشک نشده ، به خدمت محمّد صلی الله علیه و آله وارد می شوند. پس حسن علیه السلام عبور کرد . گفتند : ای ابواسحاق ! این است؟ گفت: نه . پس حسین علیهالسلام آمد . گفتند : این است ؟ گفت : آری .
منطق تمام شهدای کربلا این بود با اینکه علم به مرگ داشتند میگفتند: «الحمد للّه الذی شرّفنا بالقتل معک» ما هزاران بار خدا را شاکریم که شهادت در راه تو را خداوند عالم نصیب ما کرده به شرف سعادت دنیا و آخرت رسیدیم.
درر «زیارت رجبیه» نیزآمده است: سلام بر شما ای خداییشدگان ! شما برگزیدگان خدایید که خداوند شما را برای اباعبداللّه علیهالسلام انتخاب کرده است.
همچنین در «زیارت ناحیه مقدّسه» ، آمده است : سلام بر شما ، ای بهترینِ یاران !
جناب نافع بن هلال در شب عاشورا وقتی حضرت سید الشهدا (ع) اعلام آزادی به اصحابش داده فرمود «یا أباعبدالله انا علی نیاتنا و بصائرنا» این مسأله خیلی مهم است فرمود ما همچنان بر انگیزهها و بصیرتهایمان پایدار و باقی هستیم.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/