دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1394 - 10:22

موج پناهندگان زیست محیطی در راه است؛ این‌ بار آورگان از جنوب شرقی آسیا می‌آیند

دنیا این روزها درگیر بحث پناهندگی ناشی از جنگ‌های داخلی است اما دانشمندان جنوب شرقی آسیا هشدار می‌دهند احتمالا موج دیگری از مهاجرت از راه می‌رسد: مهاجرت زیست‌محیطی.
کد خبر : 50876

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از «صدای آلمان»، دانشمندان از نشانه‌های نگران‌کننده موج تازه‌ای از مهاجرت سخن می‌گویند؛ مهاجرت ناشی از تغییرات آب و هوایی در جنوب شرقی آسیا.


ظرف پنج ماه اخیر در اندونزی جنگل‌هایی به مساحت یکی از ایالت‌های آلمان سوزانده شده است.


به نوشته صدای آلمان، نیمه سپتامبر (شهریور) امسال بود که نیوزلند تقاضای پناهندگی مردی از مجمع‌الجزایر «کیریباتی» در اقیانوسیه را به دلیل معضلات آب‌وهوایی رد کرد. این مرد می‌خواست از پیامدهای نابودی جزیره محل زندگی خود بگریزد.


اما «آلن چونگ» و «تامارا نائیر» از دانشگاه فنی «نانیانگ» سنگاپور، به هر مهاجری که به دلیل معضلات زیست‌محیطی می‌گریزد، مانند قطعه‌ای از یک تصویر بزرگ نگاه می‌کنند.


پژوهش‌های آنان درباره وزش بادهای غبارآلود از جنوب شرقی آسیا ماه‌هاست، ادامه دارد. این بادهای غبارآلود از اندونزی می‌وزند. منشا آنها نیز نابودی مزارع نخل خرما یا اقاقیاست که کشاورزان یا شرکت‌های بزرگ برای به دست آوردن کاغذ ‌آنها را می‌سوزانند. گاهی هم زمین‌های پوشیده از تورب (زغال‌سنگ نارس) سوزانده می‌شود تا از این زمین‌ها برای کشاورزی استفاده شود.


این دو محقق می‌گویند به احتمال قوی در آینده شاهد هزاران نفر خواهیم بود که به سبب مشکلات زیست‌محیطی و تغییرات آب‌وهوایی در محدوده کشور خود مهاجرت می‌کنند یا حتی کشور خود را ترک می‌کنند و به نقاط دیگر دنیا پناه می‌برند.


به باور آنان، آتش‌سوزی‌های امسال در اندونزی می‌تواند مقدمه چنین موجی باشد.


«ال‌نینو» پدیده آب‌وهوایی که در اقیانوسیه به گرم شدن هوا می‌انجامد، نیز به این روند دامن می‌زند. با گرم شدن هوا و خشکسالی احتمال آتش‌سوزی در کل منطقه افزایش می‌یابد اما عامل طمع انسانی خطر بزرگ‌تری به شمار می‌رود و همچنان منشا اصلی این تغییرات است.


پیامدهای فاجعه‌بار


به نوشته صدای آلمان، دانشمندان می‌گویند پیامدهای تغییر آب‌وهوایی که به دست انسان رخ می‌دهد، فاجعه‌بار است.


مجله Word Wildlife Fund نوشته است از ماه ژوئن امسال تاکنون مساحتی معادل ایالت «تورینگن» آلمان یعنی یک میلیون و 700 هزار هکتار در اندونزی نابود شده و گازهای گلخانه‌‌ای منتشر‌شده از آن یک میلیارد و 700 میلیون تن بوده است؛ چیزی معادل دو برابر کل گازهای گلخانه‌ای تولید‌شده سالیانه در آلمان.


دانشمندان نسبت به پیامدهای هولناک چنین تغییراتی هشدار می‌دهند و می‌گویند وقتی از کوچ جمعی یا موج مهاجرت حرف زده می‌شود، همه به سوریه، افغانستان یا شمال عراق فکر می‌کنند اما احتمال از راه رسیدن خطری بزرگ به دروازه‌های جنوب شرقی آسیا قوی‌تر می‌شود؛ خطر سمی شدن محیط زیست و تغییرات غیرقابل تحمل اقلیمی.


به گزارش این رسانه آنان، آنان به این واقعیت اشاره می‌کنند که نیروی دریایی اندونزی کشتی‌هایی را به منظور تخلیه سکنه به سواحل جزایری که در معرض خطرند، می‌فرستد.


اندونزی نیز اقامتگاه‌های موقتی ساخته است تا این پناهندگان ناشی از نابودی محیط زیست را در آنجا سکنا دهد؛ پناهندگانی که وضعی مشابه سایر پناهندگان در سراسر جهان را دارند و میزبانان آنان نیز مانند بقیه نقاط جهان با پناهجویان برخورد می‌کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب