علت ناآرامیهای اخیر در لبنان چه بود؟/ شکست طرح آمریکا با پیروزی حزبالله لبنان در جنگ 33 روزه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دولتآباد، حسین رویوران در نشست تخصصی با موضوع «مقاومت اسلامی و تحلیل اتفاقات لبنان» که به صورت برخط در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد و با همکاری بسیج اساتید و بسیج کارمندان استان اصفهان برگزار شد با اشاره به سالگرد جنگ 33 روزه لبنان گفت: این جنگ نقطه عطفی در منطقه است، چراکه از سال 1948 تا 2006 رژیم صهیونیستی در تمامی جنگها به دلیل برتری نظامی پیروز شده بود، اما در این جنگ برای نخستینبار شکست خورد.
وی اضافه کرد: شکست رژیم صهیونیستی در این جنگ به دلیل شیوه جدید جنگ توسط حزبالله بود که با ایمان، نوآوری و ابداع آمیخته بود. پس از پایان جنگ گروهی از رژیم صهیونیستی مأمور بررسی دلایل شکست این رژیم در این جنگ شدند و نهایتاً به این نتیجه رسیدند که حزبالله شیوه جدیدی از جنگ به نام جنگ نامتقارن به کاربرده است.
تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه افزود: بازدارندگی دستاورد مهم این جنگ بود که موجب شد از 2006 تاکنون رژیم صهیونیستی جرئت حمله به لبنان را نداشته باشد. مردم در غزه متوجه شدند که این مدل قابل استفاده و تعمیم است.
رویوران یادآور شد: در غزه این مدل پیاده شد و رژیم صهیونیستی در سال 2008 مجبور شد از عزه عقبنشینی کند و این عقبنشینی قابل تعمیم بودن این شیوه جنگ را در محور مقاومت اثبات کرد.
پیروزی حزبالله در جنگ 33 روزه طرح آمریکا را در منطقه به هم ریخت
وی متذکر شد: نکته مهم دیگر پیروزی حزبالله در جنگ 33 روزه این بود که طرح آمریکا را در منطقه به هم ریخت. پس از وقایع 11 سپتامبر، بوش طرح خاورمیانه بزرگ را مطرح کرد. منظور بوش از خاورمیانه بزرگ از مرز هند تا مغرب و در واقع بخش به هم پیوسته جهان اسلام بود.
این کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه عنوان کرد: آمریکا دنبال این بود این منطقه همپیمانان آمریکا باشند، به همین دلیل افغانستان و عراق را اشغال کرد. تنها مخالف این طرح ایران و محورهای مقاومت بودند.
رویوران تبیین کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیدند که ابتدا محورهای مقاومت را سرکوب و سپس ایران را اشغال کنند و با پیروزی حزبالله لبنان در جنگ 33 روزه با رژیم صهیونیستی، این طرح شکست خورد.
وی با اشاره حادثه انفجار چند روز قبل لبنان اظهار کرد: این انفجار سومین انفجار بزرگ جهان بعد از هیروشیما و ناکازاکی است و این موضوع عمق فاجعه را نشان میدهد، منطقهای با شعاع 30 کیلومتر تحت تأثیر قرار گرفت و ویرانیهای زیادی در آن اتفاق افتاد.
این کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه تشریح کرد: این اتفاق زمانی روی داد که شرایط اقتصادی خوبی در لبنان حاکم نیست. سرمایهگذاری بانکهای لبنانی در آمریکا به دلیل تحریمهای آمریکا قابل برگشت نیست و این نشان میدهد که لبنان دچار مشکل جدی شده است. این مشکلات منجر شد که تا حدی امید از مردم لبنان گرفته شود و ناآرامیها در این کشور شکل بگیرد.
رویوران با اشاره به روابط ویژه لبنان اظهار کرد: ماکرون با حضور در لبنان درخواست ملاقات با حزبالله را داشت که این دیدار و گفتگو با نماینده حزبالله منجر به توافقی شد مبنی بر اینکه دولتی فراگیرتر متشکل از گروههای مختلف لبنان جایگزین دولت فعلی شود.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/