آبروی دیپلماتیک آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل رفت/ مکانیزم ماشه غیرمشروع است
ابوالفضل عمویی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به اتفاقی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد، گفت: این یک آبروریزی دیپلماتیک برای آمریکا بود، چراکه در تاریخ دهههای اخیر شورای امنیت سابقه نداشت یک عضو دائم شورای امنیت بانی قطعنامهای شود و نهایتا آن را به رای گذاشته و فقط یک کشور همراهی کند.
وی با بیان اینکه عدم همراهی کشورهای مختلف با آمریکا ناشی از عملکرد بد این کشور در شورای امنیت و مقاومت مردم ما در مقابل این فشارها بوده است، افزود: اینکه ترامپ ادعا کرده ما به زودی مکانیزم ماشه را علیه ایران فعال میکنیم دو وجه دارد؛ فعال کردن مکانیزم ماشه غیر مشروع و غیرحقوقی بوده و از طرف دیگر دستاورد سیاسی هم برای آمریکا نخواهد داشت.
وی ادامه داد: غیرمشروع بودن فعال کردن مکانیزم ماشه به این دلیل است که این مکانیزم فقط زمانی میتواند فعال شود که یک نقض اساسی از جانب جمهوری اسلامی ایران در فعالیتهای هستهای رخ داده باشد.
عمویی گفت: جمهوری اسلامی ایران طبق گزارش و شهادت 14 گزارش سازمان بینالمللی انرژی اتمی به تعهدات خود در برجام پایبند بوده و ما فقط زمانی به سمت کاهش تعهدات خود حرکت کردیم که شاهد بدعهدی آمریکا و اروپا بودیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: آمریکاییها با خروج از برجام تعهدات خود را زیر پا گذاشته و مانع شدند که سایر کشورها نیز به عادیسازی روابط تجاری با ایران دست بزنند.
وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی نیز 11 تعهد به ایران دادند که بعد از خروج آمریکا از برجام هیچ کدام را به نتیجه نرساندند، افزود: از زمان عدم تعهد طرف مقابل در برجام بود که جمهوری اسلامی در واکنش به بدعهدی طرف مقابل طی 5 گام در بازه زمانی یکساله تعهدات هستهای خود را کاهش داد. پس ایران نقض اساسی نسبت به برجام صورت نداده است.
عمویی با تأکید بر اینکه کسی میتواند مکانیزم ماشه را فعال کند که عضوی از زمینه دوم قطعنامه 2231 یا برنامه جامع اقدام مشترک باشد، گفت: آمریکاییها رسماً در سال 2018 اعلام کردند که از برجام خارج شده و مشارکتی در آن ندارند پس نمیتوانند ادعایی داشته باشند که از ظرفیتهای این توافق استفاده کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه اکنون آمریکاییها سعی میکنند تفسیر حقوقی ارایه کرده و مدعی هستند که جزو مشارکتکنندگان اول تدوین این توافق بودهاند. این ادعا از لحاظ حقوقی مشروع نیست حتی اگر بتوانند با فشار سیاسی این ادعا را جلو ببرند در فعالیتهای سیاسی زمان رأیگیری توفیقی نخواهند داشت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رأیگیری در شورای امنیت نشان داد که جایگاه آمریکاییها در شورا تضعیف شده ادامه داد: بیانیههایی که کشورهای مختلف به عنوان توضیح رأی خود دادند نیز مشخص کرد که خیلی از کشورها با آمریکا نه تنها در پیشنویس قطعنامه بلکه در فعال کردن مکانیزم ماشه نیز دیگر همراهیندارند.
انتهای پیام/4151/
انتهای پیام/