سومین تجربه سریالسازی کارگردان «اخراجیها» / آیا دهنمکی با «دادِستان» طعم موفقیت در تلویزیون را میچشد؟
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون حوزه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، این روزها مسعود دهنمکی درگیر تصویربرداری سریال «دادِستان» است. این مجموعه تلویزیونی پس از دو سریال دارا و ندار (پخش در نوروز 1388) و معراجیها (1393) سومین تجربه سریالسازی او محسوب میشود.
محمد خزاعی تهیهکننده این سریال است که در مرکز سیمافیلم تهیه و تولید خواهد شد. دادِستان را میتوان پربازیگرترین سریال مسعود دهنمکی دانست.
در این مجموعه تلویزیونی۲۰ بازیگر حرفهای سینما و تلویزیون و ۱۰۰ بازیگر تئاتر ایفای نقش میکنند. فیلمنامه آن نیز بر اساس طرحی از مسعود دهنمکی توسط کریم خودسیانی و پدرام کریمی و با نظارت مسعود دهنمکی به نگارش درآمده است.
«دادِستان» قرار است در ۱۵ قسمت ساخته میشود و تاکنون حدود 40 درصد از آن تصویربرداری شده است. این سریال بیش از ۱۰۰ لوکیشن دارد و این روزها عوامل سازنده با وجود محدودیتهای ناشی از رعایت شیوهنامههای بهداشتی روند تولید را ادامه میدهند. تدوین این مجموعه تلویزیونی هم همزمان با تصویربرداری توسط بهزاد مصلح در حال انجام است.مصلح در آخرین تجربه تدویمن خود، در ماه مبارک رمضان تدوینم سریال زیر خاکمی را به عهده داشت.
دهنمکی در تلویزیون؛ تجربههایی که ماندگار نشد
دو تجربه قبلی دهنمکی تلویزیون یعنی «دارا و ندار» و «معراجیها» آثار چندان قابلتوجهی نبودند. دارا و ندار با انبوهی از بازیگران شناختهشده در نوروز سال 1389 از شبکه تهران و مراکز استانها روی آنتن رفت.
فتحعلیاویسی، رضا رویگری،علیرضا خمسه،شهره لرستانی، نگار فروزنده، مرجانه گلچین، سام درخشانی، رضا توکلی، نفیسه روشن، یوسف صیادی، سید جواد هاشمی، مریم کاویانی، رضا بنفشهخواه و عباس محبوب از جمله این بازیگران بودند.
این مجموعه تلویزیونی که قصد داشت آسیبهای ناشی از شکافهای طبقاتی و شکلگیری طبقات نوکیسه در جامعه را در بستر مناسبات اجتماعی و خانوادگی نشان داد. با این حال ضعف قصهپردازی و شخصیت هایی که همگی در حد تیپ باقی ماندند باعث شد تا این سریال به عنوان اولین تجربه سریال سازی دهنمکی پرستاره ماندگار نشد و خیلی زود از یادها برود.
«معراجیها» هم نسخه تلویزیونی فیلمی به همین نام بود که در پاییز و زمستان سال 1393 روی آنتن رفت. این سریال هم با وجود استفاده از بازیگران صاحبنام یک اثر متوسط بود که با وجود چند سکانس تاثیرگذار، به دلیل همان ایرادات قبلی چندان مورد توجه مخاطبان قرار نگرفت.
«دادِستان» از چه میگوید
چندی پیش محمد خزاعی تهیهکننده سریال «دادِستان» در واکنش به گمانهزنیها درباره موضوع سریال گفت: داستان «دادِستان» تخیلی است و مربوط به هیچ دولتی نمیشود، اما همه مسئولان و مدیران باید آن را ببینند.
او در همین ارتباط گفته بود که این سریال با کارهای پیشین دهنمکی متفاوت بوده و فضایی پلیسی معمایی و اکشن دارد.
اما آن گونه که پیداست دهنمکی این بار عزم خود را جزم کرده تا با داستانی معمایی و پلیسی که رگههای اجتماعی و سیاسی نیز درآن دیده میشود، ناکامیهای قبلی در قاب تلویزیون را فراموش کند.
از سوی دیگر، نام و لوگوی دادستان این گمانه را در ذهن تقویت میکند که تازهترین اثر دهنمکی با محوریت عدالت اجتماعی تولید و پخش خواهد شد؛ دغدغهای که دهنمکی در سالهای دهه هفتاد و در زمان فعالیتهای مطبوعاتی خود بهشدت بر آن تأکید داشت و در سالهای بعدی نیز با ساخت مستندهایی همچون کدام «استقلال، کدام پیروزی» و «فقر و فحشا» آن را دنبال کرد.
این آموزه در آثار سینمایی او همچون سهگانه «اخراجیها» بیشتر در سایه نگاه طنز دهنمکی قرار گرفت،اما با فیلمهای رسوایی 1و2 معراجیها و زندانیها بار دیگر گوشهچشمی به بحث عدالت داشت. حال باید منتظر ماند و دید تازهترین اثر دهنمکی در تلویزیون چه جذابیتهایی برای مخاطبان خواهد داشت.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/