دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1399 - 22:42
جهانگیری در جلسه بررسی مسائل مرتبط با خانواده:

برخی دستگاه‌ها به وظایف خود در قبال خانواده عمل نکرده‌اند/ قدردانی بابت تدوین 12 جلد کتاب مهارت‌های زندگی

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: متأسفانه برخی دستگاه‌های اجرایی آن‌طور که باید به وظایف خود در قبال سیاست‌های کلی خانواده عمل نکرده و یا گزارش‌های مربوطه را به‌موقع به معاونت امور زنان و خانواده ارائه نداده‌اند که حتماً باید به آن‌ها تذکر داده شود
کد خبر : 508266

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جلسه بررسی مسائل مرتبط با خانواده عصر امروز به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.


اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه که به مناسبت روز خانواده برگزار شد، با اشاره به مسائل و مشکلات مرتبط با تحریم‌ها و تبعات آثار کرونا در زندگی مردم، گفت: در این شرایط آنچه بیش از همه اهمیت دارد بالا بردن تاب‌آوری جامعه در مقابل فشارها است و نهادی که می‌تواند در افزایش تاب‌آوری جامعه بیش از همه مؤثر و تعیین‌کننده باشد نهاد خانواده است.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تقارن این جلسه با روز خانواده، اظهار داشت: خانواده در همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه تأثیرگذار است و گرامیداشت روز خانواده فرصتی است که هم به اهمیت نهاد خانواده و هم به چالش‌ها و تهدیدات پیش روی آن بپردازیم.


جهانگیری افزود: از هر منظر که به نهاد خانواده توجه کنیم، خانواده نقشی متمایز و جایگاهی بسیار ارزشمند دارد و در فرهنگ دینی و ملی ما نیز توجهی جدی به نهاد خانواده وجود داشته و ایرانیان همواره به عنوان مردمی خانواده دوست و علاقمند به خانواده معروف بوده‌اند.


معاون اول رئیس‌جمهور لازمه توسعه پایدار را صیانت از برخی شاخص‌های اصلی نظیر انسجام و همبستگی ملی دانست و افزود: هیچ نهادی نمی‌تواند به اندازه نهاد خانواده بر انسجام ملی و صیانت از همبستگی ملی تأثیرگذار باشد.


جهانگیری با اشاره به اینکه متأسفانه امروز سرمایه اجتماعی کشور با تهدیدات جدی مواجه است و شاهد شکاف و گسست نسلی در کشور هستیم، تصریح کرد: اگر نهاد و کانون خانواده آن‌طور که باید تقویت شود، قادر خواهد بود بسیاری از آسیب‌ها و گسست‌های اجتماعی را کاهش دهد.


معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: یکی از دلایل اینکه ایران با وجود فشارهای سنگین آمریکا و نیز تأثیرات و پیامدهای ناشی از کرونا همچنان با قوام و پایدار مانده است این است که نهاد خانواده در ایران از استحکام خوبی برخوردار است و این موضوع نقش تعیین‌کننده‌ای در تاب‌آوری جامعه داشته است.


جهانگیری با اشاره به اینکه دولت برنامه‌های خوبی را تاکنون در حوزه زنان و خانواده اجرا کرده است گفت: دولت در ساختار خود نیز معاونت امور زنان را به دلیل اهمیتی که نهاد خانواده دارد به معاونت امور زنان و خانواده تغییر داد.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های کلی خانواده ابلاغیه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: هر کس این سیاست‌ها را مرور کند اذعان خواهد کرد که سیاست‌هایی جامع است که به همه ابعاد و مسائل مرتبط با نهاد خانواده توجه کرده است و دولت نیز تمامی بندهای این سیاست‌ها را به دستگاه‌های اجرایی مرتبط ابلاغ کرده تا اجرایی شوند.


جهانگیری اضافه کرد: متأسفانه برخی دستگاه‌های اجرایی آن‌طور که باید به وظایف خود در قبال سیاست‌های کلی خانواده عمل نکرده و یا گزارش‌های مربوطه را به‌موقع به معاونت امور زنان و خانواده ارائه نداده‌اند که حتماً باید به آن‌ها تذکر داده شود و دستگاه‌هایی که عملکرد خوبی در این حوزه داشته‌اند نیز موردتقدیر قرار گیرند.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی وزیر ورزش و جوانان در خصوص عملکرد این دستگاه اجرایی برای ارائه مشاوره‌های ازدواج برای استحکام‌بخشی به خانواده گفت: وزارت ورزش و جوانان اقدامات خوبی را در راستای حمایت از جوانان متقاضی ازدواج به انجام رسانده و امیدوارم دستورالعمل لازم برای پرداخت تسهیلات ازدواج نیز هر چه زودتر در دولت نهایی و ابلاغ شود.


جهانگیری با تأکید بر لزوم تسهیل شرایط ازدواج افزود: همه باید به عنوان یک وظیفه حاکمیتی به دنبال تسهیل شرایط ازدواج جوانان باشیم تا ازدواج آسان در جامعه بیش‌ازپیش ترویج شود.


معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به گزارش‌های ارائه شده از مشارکت خیرین در امر ازدواج جوانان گفت: مردم در هر مقطعی که مسائل جامعه را به‌خوبی برای آن‌ها توضیح دهیم، مشارکت جدی در رفع مشکلات دارند که نمونه آن در مدرسه‌سازی قابل مشاهده است که خیرین مدرسه‌ساز هر سال به اندازه دولت در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند.


جهانگیری با قدردانی از اقدامات انجام شده از سوی معاونت امور زنان و خانواده و سایر دستگاه‌های اجرایی در تدوین برنامه‌های مرتبط با خانواده، گفت: تدوین 12 جلد کتاب مهارت‌های زندگی در خانواده اقدام بسیار خوبی است که با محوریت معاونت امور زنان و خانواده انجام شده و موضوعات مندرج در این کتاب‌ها نیز موضوعاتی مهم و اثرگذار در استحکام کانون خانواده هستند.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت خانواده به ویژه در ایام کرونا و دوران قرنطینه که اعضای خانواده بیش از مواقع دیگر در خانه حضور داشته‌اند، افزود: لازم است صداوسیما اقدامات و برنامه‌های مرتبط با خانواده و جوانان را که از سوی وزارت ورزش و جوانان و معاونت امور زنان و خانواده تدوین‌شده در برنامه‌های خود منعکس کند تا جامعه بتواند از این مباحث استفاده مناسبی به ویژه در ایام کرونا داشته باشد.


جهانگیری همچنین با قدردانی از استانداران به خاطر اقدامات انجام شده در حوزه خانواده، زنان و جوانان گفت: تأثیر برنامه‌های مرتبط با خانواده نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشرفت استان‌ها دارد و اگر استانداران تمرکز جدی بر این موضوعات داشته باشند، شاهد دستاوردهای هر چه بیشتر در این حوزه خواهیم بود.


معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شکست آمریکا در تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصریح کرد: مقامات دولت آمریکا با علم اینکه می‌دانستند نمی‌توانند نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل را با خود همسو کنند، قطعنامه پیشنهادی خود را در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت مطرح کردند.


جهانگیری افزود: آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ همواره تلاش کرده است فضای ایران را برای سرمایه‌گذاران خارجی ناامن جلوه دهد و همواره موضوع ایران را در مجامع بین‌المللی زنده نگه دارد.


معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این نیز شخصاً در شورای امنیت سازمان ملل حضور یافته بود و علیه برجام سخنرانی کرد اما سخنان همه نمایندگان کشورهای عضو این شورا در مخالفت با مواضع آمریکا به دلیل خروج آمریکا از برجام بود.


جهانگیری از شکست روز گذشته آمریکا در تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان شکست سیاسی برای یک‌جانبه‌گرایی‌های آمریکا یاد کرد و گفت: اگر همین روند ادامه پیدا کند این شکست می‌تواند به شکست تحکم اقتصادی آمریکا در تحریم ایران نیز منجر شود و دولت‌ها و شرکت‌های خارجی به این نتیجه برسند که باید در برابر یک‌جانبه‌گرایی و تهدیدهای اقتصادی آمریکا بایستند.


در این جلسه معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز گزارشی از روند اجرای سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر تقویت و تکریم جامعه خانواده محور ارائه کرد.


معصومه ابتکار همچنین به تشریح اقدامات انجام شده در ارتباط با خانواده با مشارکت دستگاه‌های مختلف پرداخت و گزارشی از این اقدامات ارائه کرد که اهم آن‌ها عبارت‌اند از: تدوین 31 سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده برای استان‌ها، تسهیل ازدواج موفق و آسان، تکریم سالمندان، ارتقاء سلامت به ویژه سلامت باروری و افزایش فرزند آوری و پیشگیری از ‌آسیب‌های اجتماعی.


در این جلسه وزیر ورزش و جوانان نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در جهت رفع موانع ازدواج و پرداخت تسهیلات ازدواج به جوانان ارائه کرد و گفت: وزارت ورزش و جوانان اقدامات مؤثری نظیر برگزاری کارگاه‌های آموزشی ازدواج و فعال کردن خیرین ازدواج برای تأمین هزینه‌های ازدواج و جهیزیه را انجام داده و همچنان در دستور کار خود دارند.


وزیر آموزش‌وپرورش و معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای سیاست‌های کلی خانواده و ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه ارائه کردند و به تشریح برنامه‌های در دست اجرای خود برای تقویت نهاد خانواده و کمک به تسهیل ازدواج جوانان پرداختند.


در این جلسه همچنین استانداران ایلام، فارس، کرمان و خراسان شمالی از طریق ویدئوکنفرانس گزارشی از وضعیت خانواده و زنان سرپرست خانوار در استان‌های خود ارائه کردند و به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه زنان و خانواده و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی پرداختند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب