ابراز نگرانی در مورد واکسن کرونا
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در گفتگوی امروز22 مردادماه در برنامه صبحگاهی در انتهای الوند درباره واکسن کرونا و اثر بخشی آن با کاظم کوکرم، کارشناس حوزه علم صحبت شد و او درباره فرآیند ساخت واکسن جدید گفت: واقعیت این است که تولید واکسن یک پروسه زمان بر و چند ساله است. در یک سال اخیر با توجه به اینکه این ویروس تمام دنیا را درگیر کرده، بسیاری از کشورها در پی تولید واکسن برای آن هستند. در حال حاضر 200 واکسن مختلف در کشورهای مختلف در حال تولید است. وقتی واکسنی زود و بدون تحقیق و آزمایشهای کافی و لازم به بازار برسد، اثر بخشی مناسب و طولانی مدتی نخواهد داشت.کارشناسان نسبت به کارایی آن عوارضی را متصور می شوند که دور از انتظار نیست.
با انتشار خبر تولید واکسن برای کرونا گرچه باعث خوشحالی بود، اما خیلی از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی ابراز نگرانی میکنند که اگر واکسن روسیه یا هر کشور دیگری در این حد سریع تولید شده باشد، احتمالا یک سری از مراحل آزمایشی را به خوبی از سر نگذرانده است.
به گفته این کارشناس اگر چنین واکسنی اثر بخشی کافی نداشته باشد، میتواند روی سرمایهگذاران متمرکز روی این بخش، تاثیر منفی بگذارد.امکان دارد واکسنی به بازار بیاید که اثر پذیری آن 60درصد است، در شرایطی که میتوان با صرف زمان بیشتری اثر بخشی آن را به 80 یا 90 درصد رساند. اما چون این واکسن به بازار آمده سایر شرکتها هم ترجیح به تولید همان واکسن با اثر بخشی 60درصد رضایت دهند و درنهایت چیزی که به دست مردم میرسد آنقدر مفید نخواهد بود.
بهطور مثال میتوان به واکسن آنفولانرا اشاره کرد که آن هم 40 تا 60درصد اثر بخشی دارد و به دلیل جهش این ویروس، هرسال واکسن جدیدی وارد بازار میشود ولی همچنان شک در مورد آن وجود دارد. باید توجه داشت که با وجود اتفاقات اخیر، کشوری که اولین در ایجاد و تولید واکسن باشد به جنبه تاریخی و مالی و اقتصادی بزرگی دستیابی پیدا میکند.
برنامه در انتهای الوند به تهیهکنندگی امیرحسین آذر، کارگردانی مسعود مرعشی و با اجرای نجمه جودکی، حامد مهربانی و مجیدیحیایی از حدود ساعت ۷:۲۰ صبح از شنبه تا چهارشنبه روی آنتن شبکه دوسیما میرود.
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/