دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
صالح تشریح کرد؛

دلایل عرضه نشدن صندوق ETF پالایشی

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در گفتگویی توضیحاتی درباره تشکیل و معرفی مدیر صندوق ETF پالایشی و مکاتبات متعدد با وزارت نفت داد.
کد خبر : 507484
D1737328T14196772(web)(b).jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شادا، علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در گفتگویی توضیحاتی درباره تشکیل و معرفی مدیر صندوق ETF پالایشی و مکاتبات متعدد با وزارت نفت به انجام رساند که در زیر می‌خوانید:


شادا: چرا ETF پالایشی یعنی دارا دوم عرضه نشد؟


همان‌گونه که مستحضرید بر اساس تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله صرفاً توسط دستگاه‌های اجرایی تخصصی که در مورد ETF پالایشی وزارت نفت است امکان‌پذیر است. ازآنجایی‌که مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله توسط دارندگان واحدهای ممتاز همان صندوق که مؤسسین آن می‌باشند امکان‌پذیر است، تأسیس و به تبع آن مدیریت صندوق صرفاً بر عهده وزارت نفت است.


پس از تصویب هیئت‌وزیران در فروردین‌ماه سال جاری مکاتبات متعددی با وزارت نفت انجام شد و طی آن درخواست معرفی مدیر صندوق از آن وزارتخانه شد با توجه به اینکه پس از گذشت چندین ماه از این موضوع و عدم تأسیس صندوق توسط آن وزارتخانه موضوع توسط وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در آخرین جلسه هیئت واگذاری که در اواسط مردادماه سال جاری برگزار شد، مطرح و ایشان اعلام کردند که پیگیری‌های اینجانب در خصوص معرفی مدیر و رئیس صندوق ETF پالایشی توسط وزارت نفت، منجر به نتیجه نشده است وگذر زمان عرضه سهام دولت در پالایشگاه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند و وزارت نفت اعلام می‌کند که صندوق توسط وزارت دارایی تأسیس شود حال آنکه قانون‌گذار این موضوع را به عهده وزارتخانه تخصصی گذاشته است.


لذا در این خصوص ابتدا این موضوع که آیا می‌تواند مؤسس صندوق و مدیر صندوق وزارتخانه‌ای متفاوت از وزارتخانه تخصصی ذی‌ربط باشد، در هیئت واگذاری به رأی گذاشته شد که به‌اتفاق آرا اعضای هیئت واگذاری اعلام کند که باید مؤسس و مدیر صندوق یک دستگاه اجرایی واحد باشد.


ازآنجایی‌که با تو جه به نظر وزارت نفت عملاً ایجاد صندوق پالایشی توسط وزارت نفت منتفی شده بود، هیئت واگذاری تصمیم گرفت که باقیمانده سهام دولت در پالایشگاه‌ها را به‌صورت بلوکی عرضه کند و درصورتی‌که متقاضی خرید وجود نداشت کلیه سهام متعلق به دولت در پالایشگاه‌های تهران، بندرعباس، اصفهان و تبریز به‌صورت خرد و تدریجی و به‌صورت شناور عرضه شود. شایان‌ذکر است که عرضه پالایشگاه‌های فوق‌الذکر هم‌اکنون آگهی شده و در شرف عرضه توسط بازار سرمایه است.


چگونه شد که وزارت امور اقتصادی و دارایی صندوق دارایی یکم را تأسیس و واحدهای آن را پذیره‌نویسی و درنهایت واحدهای آن را قابل معامله در بازار سرمایه کرد؟


مستحضرید که وزارت امور اقتصادی و دارایی دستگاه تخصصی بانک‌ها و بیمه‌ها است، لذا بلافاصله پس از ابلاغ مصوبه هیئت‌وزیران، وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی مسئول تأسیس صندوق دارایی یکم را به سازمان خصوصی‌سازی معرفی نمود و این سازمان اجازه تأسیس صندوق دارا یکم را به معاونت بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی آن وزارتخانه صادر کرد.


به نظر بنده این حرکت وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی که حاضرشده شرکت‌های خود را در بورس به‌صورت صندوق ETF عرضه نماید، می‌بایست به‌عنوان یک الگو برای سایر وزارتخانه‌ها باشد و در اینجا جا دارد از اقدام شایسته وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکر و تقدیر داشته باشیم.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب