مردم آوردهشان را تکمیل نکنند، مشکلات مسکن مهر باقی میماند
علیاکبر طاهری در بخش دوم گفتوگوی تفصیلی خود با خبرنگار گروه اقتصادی آنا درباره کمبود امکانات رفاهی ساکنان مسکنمهر در شهر جدید پرند توضیحاتی ارائه کرد که در ادامه میخوانید:
در بدو ورود به پرند تابلویی با عنوان «پرند، مهد مسکن مهر ایران» نصب شده است. ماجرا چیست؟
در گذشته پرند به عنوان پایتخت مسکن مهر عنوان میشد، چرا که بزرگترین پروژه مسکنمهر کشور به لحاظ آماری در پرند کلید خورد. فکر نمیکنم در نقطهای دیگر از کشور به صورت یکجا 95 هزار واحد مسکن مهر داشته باشیم.
چه تعداد از واحدهای مسکنمهر پرند نیمه فعال یا راکد هستند؟
از 95 هزار واحد مسکن مهر در پرند حدود 51 هزار واحد آماده و تکمیل شده است. از زمان ایجاد شهر جدید پرند 25 سال میگذرد، اما از سال 86 عضوگیری برای مسکن مهر آغاز شد.
حدود 5 هزار واحد مسکونی از 95 هزار واحد مسکنمهر پرند جزو پروژههای راکد هستند که یا متقاضی ندارند و یا پیشرفت فیزیکی آنها به میزان 20 یا 30 درصد بوده و رها شده است. واحدهای نیمهتمام باید بر حسب درصد اعلام شوند. حدود 7 هزار و 500 واحد مسکنمهر پرند با پیشرفت فیزیکی 20 تا 50 درصد فاقد متقاضی هستند که عمدتا در فازهای 4، 5 و 6 قرار دارند و در صورت تامین اعتبار تکمیل میشوند.
8 تا 10 هزار واحد از واحدهای دارای متقاضی نیز تکمیل هستند، اما زیرساختهای آنها مانند اتصالات گاز، برق رسانی و ... فراهم نشده است که در صورت تکمیل این زیرساختها میتوان ظرف یکی دو ماه آینده تحویلشان داد.
یکی از نکاتی که باید متقاضیان مسکنمهر به آن توجه کنند این است که این واحدها با آورده متقاضیان آماده میشود و دولت درباره مسکنمهر تسهیلات 4 درصدی و زمین رایگان را اختصاص داده است. اگر مردم آورده خود را تکمیل کنند، ما نیز با توجه به صورت وضعیتهای پیمانکاران، واحدها را سریعا به متقاضیان تحویل میدهیم. در غیر این صورت مشکلات مسکنمهر باقی خواهند ماند.
علت متقاضی نداشتن 7 هزار مسکن مهر در پرند چیست؟
در جانمایی اولیه مسکن مهر تعداد واحد مسکونی به پیمانکار و انبوهساز اعلام شد، اما درخواستها پس از جانمایی به ثبت رسیده است. به عبارت دیگر ابتدا باید تسهیلات مسکنمهر و سپس آورده متقاضی جذب میشد، بنابراین با دریافت تسهیلات کلنگ واحدها خورده شد که همین امر برخی از آنها را بدون متقاضی باقی گذاشت.
اکنون متقاضیهای فاقد مسکنمهر نیز داریم که تنها ثبتنام کردهاند و شاید آورده آنها تنها یک میلیون تومان باشد. به این متقاضیان نیز با پیامک اطلاعرسانی میکنیم که در صورت تکمیل آورده خود میتوانند از واحدهای باقی مانده، مسکن خود را انتخاب کنند.
فرم «ج» همچنان به عنوان شرایط دریافت مسکنمهر برای متقاضیان لحاظ میشود؟
این فرم و شرایط آن همچنان پابرجاست و حذف آن برای متقاضیان مسکنمهر به شرکت عمران شهر جدید پرند ابلاغ نشده است.
گفته میشود تنها 2 شعبه بانک در کل شهر جدید پرند وجود دارد. در واقع مردم برای انجام امور بانکی خود در این منطقه با مشکل جدی مواجهاند.
دو بانک ملی و مسکن در شهر جدید پرند شعبه دارند. ما به بنگاههای مالی و بانکها اعلام کردیم که میتوانند شعب خود را با دریافت تسهیلات ویژه در شهری با جمعیت رو به رشد پرند ایجاد کنند. البته برای احداث این مراکز باید از سوی خود بانکها اقبال وجود باشد که در این صورت ما نیز از درخواستها حمایت خواهیم کرد.
مراکز خرید و تجاری مانند واحدهای فروش پوشاک و یا سوپرمارکت نیز در شهر جدید پرند به ندرت به چشم میخورد.
در فرصتهای سرمایهگذاری شهر جدید پرند طرح "راسته بازار 4 فصل" را ارائه کردهایم که بالغ بر 2 هزار و 300 میلیارد تومان برآورد مالی آن است. بحث دیگر مترو است. از دو سال پیش ساخت مترو به شهرداری تهران واگذار شده، اما شاید تصور مردم این باشد که وزارت راه و شهرسازی مجری این پروژه باشد.
جایی که وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران باید برای پیشبرد این پروژه کمکرسانی کنند، یقینا این اقدام صورت خواهد گرفت. اگر نیاز به زمین باشد و یا در املاک شهرهای جدید مشکلی وجود داشته باشد، حاضر به همکاری با شهرداری هستیم.
اماکن ورزشی هم در پرند جزو کمبودها هستند. چند ماه پیش کلنگ دومین مدرسه ورزشی کشور با همکاری بخش خصوصی در این منطقه زده شد و اکنون نیز فازبندی صورت گرفته است.
در کنار شهر جدید پرند شهرک صنعتی داریم که هم فرصتی برای سرمایهگذاران و هم فرصتی برای اشتغال جوانان تحصیلکرده بومی به شمار میرود. آمادگی داریم تا با تسهیلات ویژهتری این زمین را در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم تا از جوانان بومی پرند برای اشتغال استفاده شود.
کیفیت ساختوسازهای مسکن مهر همواره مورد انتقاد بوده است، به طوری که رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران این واحدها را کلنگی عنوان کرد. کیفیت ساخت وساز در مسکن مهر پرند به چه ترتیب است؟
اگر در بهترین نقطه تهران هم واحد مسکونی احداث شود یقینا بدون نگهداری صحیح و نظافت لازم ظرف مدت چند سال باید آن را به صورت واحدی کلنگی در نظر گرفت.
به طور مثال دیوار برخی واحدها ممکن است ترک بخورد. ترک دیوار گاهی به صحیح اجرانشدن زیرساختها و گاهی به نقاشی و رنگآمیزی ناصحیح باز میگردد و ارتباطی به فوندانسیون ساختمان ندارد.
پیمانکاران ما از زمان تحویل واحدها به مدت یک سال وظیفه نگهداری تجهیزات و ابنیه را بر عهده دارند و این جزو حسن انجام کار آنها محسوب میشود. بر این اساس اگر متقاضیان مسکنمهر در ارتباط با این موارد به مشکل برخورده و به ما مراجعه کنند، یقینا از مانده مطالبات پیمانکار این مشکلات را مرتفع میکنیم.
سالها پیش در زمان ایجاد سایت مسکنمهر تهرانسر نزدیکی به فرودگاه مهرآباد به عنوان یک مزیت تلقی میشد، اما اکنون گفته میشود که در زمان نشست و برخاست هواپیما ساختمانها دچار لرزش میشوند. از نظر شما نزدیکی شهر جدید پرند به فرودگاه امامخمینی (ره) برای ساکنان آن مزیت یا تهدید به شمار میرود؟
مسافت شهر جدید پرند با فرودگاه امامخمینی (ره) حدود 12 کیلومتر است. از طرفی مشکلات پروازی و سر و صدا و لرزش با کمربند در نظر گرفته شده برای پرند وجود ندارد.
ساکنان پرند میتوانند کسانی باشند که در فرودگاه امامخمینی (ره) اشتغال دارند. کما اینکه اکنون هم همینطور است. دسترسیهای ایجادشده با این فرودگاه و فرصتهای سرمایهگذاری ایجادشده مانند احداث هتل، مراکز تفریحی و... همگی مزیتهای نزدیکی به این فرودگاه برای ساکنان شهر جدید پرند به شمار میروند.
ایران با توجه به حاشیههای موجود در کشورهای منطقه، امنترین کشور برای ترانزیت و رفتوآمد محسوب میشود، بنابراین به جای ترانزیت از طریق کشورهای خلیج فارس، کشور ما کوتاهترین مسیر نیز تلقی میشود. این امر موجب ایجاد بستر توسعه برای پرند نیز محسوب میشود.
درباره پرند حرف ناگفتهای هست؟
امیدوارم پروژه مسکنمهر هر چه سریعتر به پایان برسد تا مردم نیز خانهدار شوند. البته اتمام پروژه مسکنمهر تنها بر عهده وزارت راه و شهرسازی نیست چرا که یک واحد مسکونی نیازمند آب، برق، گاز، امنیت و ... است، بنابراین باید همه ارگانهای ذیربط به کمک ما بیایند. اگرچه وزارت راه و شهرسازی متولی نظارت است، در صورت همکاری نکردن سایر نهادها نمیتوان این پروژه را به سرانجام رساند.
گفتوگو از سهیلا گلیزاده
انتهای پیام/