دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1399 - 17:11
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان عنوان کرد؛

تسهیل ورود دانشجویان به بازار کار با اجرای «طرح پویش»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: این دانشگاه به‌عنوان دانشگاهی پیشرو با اجرای طرح پویش زمینه‌های آشنایی دانشجویان با صنعت و ورود آسان‌تر همراه با تخصص آنان را به بنگاه‌های تجاری تسهیل می‌کند.
کد خبر : 507219
5cc95a48-48bd-4d96-85d1-cbc6667f7d71.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، پیام نجفی در نشستی با اصحاب رسانه اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به‌عنوان دانشگاهی پیشرو با اجرای طرح پویش زمینه‌های آشنایی دانشجویان با صنعت و ورود آسان‌تر همراه با تخصص آنها را به بنگاه‌های تجاری تسهیل می‌کند.


وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برای واحدهای مختلف با درنظرگرفتن نوع رشته، توانمندی‌ها و امکانات موجود، مأموریت‌های متفاوتی تعریف شده است تا با جایگاهی که هریک از واحدهای دانشگاهی دارند، نقش خود را در توسعه منطقه‌ای ایفا کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های همه همکاران در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، آینده شغلی و هموارکردن زمینه‌های اشتغال دانشجویان است و در همین ارتباط سعی بر این شده که همه محورهای آموزش و پژوهش کاربردی بوده و در راستای تقویت و همسویی با طرح پویش، پایش و رویش باشد.


امکان قرارگرفتن در اولویت استخدام بنگاه‌های اقتصادی یا صنایع مرتبط


نجفی اضافه کرد: طرح پویش براساس اعلام نیاز صنایع مختلف بوده و علاقه‌مندان به شرکت در این طرح علاوه‌بر اینکه در دوران طلایی زندگی خود این فرصت را دارند که همزمان با تحصیل، یک صنعت یا یک بنگاه اقتصادی مرتبط با رشته تحصیلی خود را انتخاب کرده تا هم از نظر تجربی صاحب مهارت و تجربه شده و هم از نظر علمی و دانش کاری، میدان استفاده از اندوخته‌های آکادمیک و ظرفیت‌های علمی خود را داشته باشند، امکان قرارگرفتن در اولویت استخدام بنگاه‌های اقتصادی یا صنایع مرتبط را برای اشتغال خود به‌وجود می‌آورند.


وی با اشاره به فواید و برکات کشوری این طرح خاطرنشان کرد: با اجرای طرح پویش، هم قادر به ایجاد تحولی اساسی در آموزش عالی کشور شده و توانسته‌ایم نیروهای ماهر و متخصص‌تری برای صنایع و بازار کار تربیت کنیم و هم به‌زودی با رونمایی از این طرح و اجرای آزمایشی آن در استان اصفهان، می‌توانیم آن را در سطح کشور عملیاتی کنیم و معتقد هستم این طرح قابلیت آن را دارد که به‌عنوان الگویی سازنده و هدف‌دار برای بهره‌برداری سایر مؤسسات آموزش عالی در سطح کشور به اجرا درآید.


دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: رشته‌هایی که مشمول طرح پویش هستند، فقط محدود به رشته‌های فنی نبوده و رشته‌های علوم پایه، علوم انسانی و کشاورزی نیز در این مقوله مشارکت دارند و در این راستا ارتباط مؤثر و سازنده‌ای با اتاق بازرگانی اصفهان، اداره کار استان اصفهان و سایر نهادهای مرتبط برقرار شده تا با همکاری مشترک بتوانیم به نتایج مثبتی برسیم.


هدفمندی پایان‌نامه‌ها همسو با نیاز کشور با اجرای طرح پایش


نجفی عنوان کرد: در تلاش هستیم برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز طرح پایش را اجرا کنیم که هدف از اجرای این طرح در این مقاطع، هدفمندکردن پایان‌نامه‌ها براساس نیاز کشور و همسو با مقتضیات صنایع و بنگاه‌های تجاری است تا پایان‌نامه‌های دانشجویان این مقاطع از حالت انجام یک تکلیف صرف درآمده و به سمت کاربردی‌‌شدن حرکت کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) با بیان رشد چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان و سراهای نوآوری و گسترش فعالیت آنها در واحدهای دانشگاهی استان و تقویت زمینه‌های فعالیت علاقه‌مندان به فعالیت در این حوزه‌ها خاطرنشان کرد: در دانشگاه آزاد استان، شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد شاخصی داریم که ازجمله آنها می‌توان به سرای نوآوری گیاهان دارویی، سرای نوآوری فرش ماشینی و سرای نوآوری IT و تکنولوژی آموزشی اشاره کرد که در همه این سراها و شرکت‌های همکار مرتبط، هم نیروی توانمند و متخصص در این رشته‌ها کم داریم و هم زمینه‌های اشتغال و درآمدزایی در این عرصه‌ها به وفور یافت می‌شود.


وی تأکید کرد: براساس شرایط تحمیلی شیوع بیماری کرونا و نیاز سراسری به آموزش مجازی و تکنولوژی آموزشی و خدمات IT، در این حوزه متخصص توانمند کم داریم و سرای نوآوری IT و تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بستر را برای فارغ‌التحصیلان این حوزه فراهم کرده است و چنانچه دانشجویان در کشور ما همراه با تحصیل، اشتغال و کارورزی داشته باشند با بهره‌وری و افزایش میزان تولید سخت‌افزار و نرم‌افزار در این حوزه روبه‌رو خواهیم شد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: با وجود اینکه کشور ما در رشته‌هایی مانند مهندسی متالورژی، شیمی و نفت ازجمله سرآمدهای منطقه است، رشته‌هایی هستند که نیاز به توجه بیشتری دارند و تربیت متخصص در این رشته‌ها راهگشای صنعت بوده و نقش تعیین‌کننده‌ای در بهره‌مندی از سهم ما در بازار جهانی این تخصص‌های سودآور خواهد داشت.


لزوم توجه و تقویت رشته‌ها و تخصص‌های گوناگون


نجفی با تأکید بر لزوم توجه و تقویت رشته‌ها و تخصص‌های گوناگون گفت: به رشته‌های فنی، مهندسی، کشاورزی و علوم پایه نیاز زیادی داریم در حالی‌که رشته‌های پرمخاطب ما به جز این رشته‌ها هستند و در آینده به متخصصان رشته‌هایی مانند کشاورزی، باغبانی، زراعت، مهندسی برق، آی‌تی، متالورژی و نساجی نیاز خواهیم داشت.


وی با اشاره به اهمیت بسترسازی در حوزه گردشگری و سودآوربودن این صنعت در سطح دنیا اظهار کرد: هتلداری یک رشته علمی و کاربردی درآمدزا و مورد نیاز در همه جوامع بوده که با توجه به خلأ موجود در مراکز علمی و ضعف آموزش تخصصی در این حوزه، سعی داریم علاوه‌بر فعالیت در مقطع کارشناسی این رشته، مقاطع فوق‌لیسانس و دکتری آن را نیز اضافه کنیم و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) برای رشته‌های مرتبط با گردشگری از جمله هتلداری جذب دانشجو دارد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب