بیمسئولیتی سازمان سنجش نسبت به سلامت داوطلبان در برگزاری آزمونها/ آیا پروتکلهای بهداشتی در آزمونهای سراسری رعایت میشود؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ از ابتدای مردادماه تاکنون 10 آزمون در کشور برگزار شد که 2 آزمون با جمعیت 800 هزار نفری را سازمان سنجش آموزش کشور برگزار کرد و 8 آزمون دیگر را مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت برپا کرد.
حواشی زیادی درباره این آزمونها مطرح شده که همچنان بیپاسخ مانده است. بیشترین حواشی هم مربوط به آزمونهای سازمان سنجش است چراکه مستندات متعددی از سوی داوطلبان منتشر شد که پروتکلهای بهداشتی در این آزمونها رعایت نشده است. در این میان بازتاب منفی یا انتقادی از آزمونهای وزارت بهداشت با راهبری مرکز سنجش آموزش پزشکی در فضای رسمی و مجازی مطرح نشده است.
اگر بخواهیم به صورت مختصر پروتکلهای بهداشتی تعیینشده را مرور کنیم، این پروتکلها شامل فاصلهگذاری اجتماعی، تهویه مناسب، استفاده از ماسک و مایع ضدعفونی کننده میشود. اخباری که از آزمون دوره دکتری اولین آزمون سراسری پرجمعیت در روزهای کرونایی با حضور 179 هزار نفر داوطلب منتشر شد حاکی از آن بود که فاصلهگذاری اجتماعی بهدرستی رعایت نشده بود، تعدادی از داوطلبان از ماسک استفاده نمیکردند، پدهای الکلی برای پاک کردن استامپ در زمان ثبت اثر انگشت در آزمون به اندازه کافی در اختیار داوطلبان قرار نگرفته بود.
بیشتر بخوانید:
عدم افزایش حوزههای آزمون کارشناسی ارشد علیرغم تأکید مسئولان!
امنیت آزمون تحت تاثیر ویروس کرونا
حتی بیم شیوع ویروس کرونا باعث شده بود سلامت آزمون به خطر بیفتد. تعدادی از داوطلبان توانسته بودند گوشی تلفن همراه به حوزههای امتحانی ببرند. مراقبان به اقدامات متخلفانه داوطلبان اهمیت نمیدادند و از آنها فاصله میگرفتند. حتی سیاوش یزدانی، بازیکن تیم فوتبال استقلال توانسته بود از جلسه آزمون عکسی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کند. هرچند که بعداً به عنوان متخلف شناخته شد.
در این آزمون علیرغم اینکه اعلام شده بود برای داوطلبان کرونایی حوزههای جداگانه در بیمارستانها در نظر گرفته شده است داوطلبان بعد از سرگردانی طولانی مدت با تأخیر در جلسه آزمون شرکت کردند.
درس عبرتی که از آزمون دکتری گرفته نشد
بعد از اینکه اعتراضها به نحوه برگزاری آزمون دوره دکتری بالا گرفت، تعدادی از نمایندگان مجلس دست به کار شدند و مسئولان ذیربط از وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش تا وزیر بهداشت و وزیر ورزش را به مجلس احضار کردند تا پاسخ دهند که چرا آزمون دوره دکتری اینگونه برگزار شده است. در نهایت اعلام شد که سیاستهای سختگیرانه بهداشتی برای آزمون کارشناسی ارشد در نظر گرفته میشود. بر این اساس مقرر شد فاصله اجتماعی بیشتر شود و مشکلات آزمون قبلی برطرف شود.
بیشتر بخوانید:
سلطانیفر خبر داد: اختصاص ۸ هزار ورزشگاه برای برگزاری کنکور
با این حال برای 694 هزار و 417 داوطلب آزمون دوره کارشناسی ارشد 236 حوزه امتحانی در نظر گرفته شد این تعداد حوزه آزمون کارشناسی ارشد قبل از برگزاری آزمون دوره دکتری در نظر گرفته شده بود و با وجود اعمال سیاستهای سختگیرانه بهداشتی و افزایش فاصله اجتماعی تعداد حوزههای این آزمون افزایش پیدا نکرد و همان تعداد قبلی باقی ماند.
در این میان وزارت ورزش و جوانان در روز 12 مردادماه اعلام کرد که به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ سلامت شرکتکنندگان در آزمون سراسری، تمامی اماکن ورزشی روباز و سرپوشیده کشور برای برگزاری هرچه بهتر کنکور سراسری در اختیار وزارت علوم و سازمان سنجش قرار میگیرند.
اما نحوه برگزاری آزمون در روزهای آزمون کارشناسی ارشد نشان میدهد که نهتنها این اماکن به حوزههای آزمون اضافه نشد بلکه با وجود جمعیت زیاد این آزمون که تعداد داوطلبان تقریباً 4 برابر آزمون دوره دکتری بود، آزمون در 42 درصد حوزه بیشتر برگزار شده است. اگر پرتعدادترین روز حضور داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد یعنی روز پنجشنبه 16 مردادماه با جمعیت 320 هزار نفر در نظر گرفته شود، میانگین حضور در حوزههای امتحانی به یک هزار و 300 نفر میرسد.
این در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره پروتکلهای سختگیرانه گفته بود که فضای اشغال هر سالن یا حوزه ۲۰ درصد بیشتر نباشد و فاصلهگذاریها حداقل ۲ متر باشد.
حال که داوطلبان از آزمون کارشناسی ارشد فارغ شدهاند، در پیام به خبرگزاری آنا اعلام نارضایتی میکنند. یاسین در پیامی به خبرنگار آنا نوشت: «حوزه بنده در دانشگاه امیرکبیر بود سیستم تهویه مسخره بود. خیلیها از ترس با اینکه داخل حوزه بودند دیرتر داخل آمدند. فاصله صندلیها به زور یک متر بود. غایب داشتیم ولی اکثریت حاضر بودند تا نزدیک ساعت 10 خیلی از داوطلبان برگه امتحان را تحویل دادند.»
بیشتر بخوانید:
سازمان سنجش و وزارت علوم برای برگزاری کنکور ۷ ماه است که با اعصاب داوطلبان بازی میکنند
همچنین عکسهایی در یکی از خبرگزاریهای دولتی منتشر شد که کاملاً مشخص بود فاصله اجتماعی رعایت نشده است؛ اما بعد از انتشار عکس در رسانههای دیگر، این رسانه ناگزیر شد که عکسها را حذف کند.
داوطلبی توانسته بود با خود در جلسه آزمون گوشی به همراه داشته باشد و عکس سؤالات آزمون را نیز منتشر کرد.
با همه این حواشی باز ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بر برگزاری کنکور سراسری در روزهای 29 مرداد ماه تا اول شهریورماه با حضور بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر اصرار دارد. از طرفی در مجلس طرح دوفوریتی تعلیق کنکور مطرح است. بر اساس این طرح کنکور 40 روز به تعویق میافتد. همچنین در این طرح تأکید شده است که ۸۰ درصد صندلیهای دانشگاه بدون کنکور تعیین تکلیف شود و صرفاً مابقی افراد در آزمون کنکور سراسری شرکت کنند.
بیشتر بخوانید:
قالیباف: نحوه برگزاری کنکور سراسری باید اصلاح شود
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در نطق میان دستور خود در این رابطه میگوید آنچه مهم است این است که برگزاری کنکور سراسری ضروری بوده؛ اما این کنکور باید زمانی برگزار شود که از رفع اشکالات موجود اطمینان کامل حاصل شود.
اما در این میان احمدامیرآبادی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در توئیتی با اعلام محدودیت زمانی برای اجرای طرح دوفوریتی تعویق کنکور، این طرح را بینتیجه خواند و خواستار پیگیری از ستاد ملی کرونا شد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/