١٠٠ بازیکن مصدوم حاصل اردوهای بلندمدت تیمملی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه شهروند نوشت: وقتی نگاهی به لیست مصدومان ١٦ تیم لیگ برتری میاندازیم، میتوانیم مربیان را درک کنیم که باید در قابل نتایج پاسخگو باشند. به راستی دلیل افزایش ٥٧درصدی مصدومیتها در ١٢ هفته ابتدایی لیگ (بنا به اعلام دکتر سیف، رئیس کمیته پزشکی فدراسیون) چیست؟
اعتراضات به اوج رسید
درحالی که امروز هفته دوازدهم لیگ برتر استارت میخورد، تا به حال شاهد ٣ وقفه ٢٠روزه درجریان برگزاری لیگ برتر بودیم. مربیان که در ابتدای فصل برنامه مسابقات را مشاهده میکردند، شاید نمیدانستند با این تعطیلات به مشکلات عدیدهای برخورد میکنند اما الان که سیلی از مصدومان گریبانشان را گرفته، صدای اعتراضشان بلند شده است. پرویز مظلومی که تیمش رکورددار تعداد مصدومیت درفصل جاری است، دیروز در مصاحبهای تند به کادر فنی تیم امید و بزرگسالان حمله کرد. همچنین یحیی گلمحمدی که ٨ بازیکنش را به دلیل حضور در اردوهای ملی دراختیار ندارد، از اینکه ٤ بازیکن از ٥ بازیکن ذوبآهن در تیم امید در دیدار تدارکاتی مقابل استرالیا نیمکتنشین بودند، انتقاد کرد. تقریبا چنین اظهاراتی را تمام مربیان لیگ برتری از ابتدای فصل پانزدهم در رسانهها مطرح کردهاند.
٤ تیم، قربانیان اصلی
طبق آماری که استخراج کردیم، استقلال، پرسپولیس، تراکتورسازی و ملوان ٤ تیم پرطرفدار لیگ برتر قربانیان اصلی تعطیلات لیگ برتر بودهاند و بسیاری از بازیکنان خود را به دلیل مصدومیت در طول ١١ هفته اخیر دراختیار نداشتند. حیدری، عمرانزاده، مگویان، شهباززاده، کرار، یعقوب و محسن کریمی، چشمی، حاجمحمدی، فخرالدینی و اسماعیلی ١١ بازیکن استقلال هستند که در مقاطع مختلف دیدارهای این تیم را به دلیل مصدومیت از دست دادهاند. همچنین حیدریه، اومانیا، خالقیفر، کفشگری، نوراللهی، ماریچ، حاتمی، نورمحمدی و عالیشاه ٩ مصدوم پرسپولیس لقب گرفتند. حمید استیلی نیز در ملوان مصدومیت را یکی از مشکلات همیشگی خود دانسته است. فرزاد حاتمی، زارع، نوری، محرمی، افشین، کنعانیزادگان، آبشک، رضی، رافخایی و پورقاز ١٠ بازیکنی بودند که دست ملوانان را در هفتههای مختلف خالی کردند. ایرانیپوریان، نریمانجهان، سزار، عشوری، خلیلزاده، کریمی، رفیعی، رحمانی، بایرامی و آقایی نیز مصدومان تیم پرطرفدار تبریزی بودهاند.
مدعیان بینصیب نماندند
از دیگر تیمهای مدعی که در این فصل آمار بالایی در تعداد مصدومیت از خود به جای گذاشتند، تیمهای نفت و ذوبآهن بودهاند. حسینی، سانتوس، عزتی، بوعذار، مبعلی، ویکروم، قربانی و مطهری باعث شدند تا دست منصوریان کاملا خالی شود و او هنوز نتواند تیم سوم فصل قبل را درمیان صدرنشینان قرار دهد. قنبری، حدادیفر، رضایی، نژادمهدی، اسماعیلیفر و عباسی نیز جزو شاگردان مصدوم گلمحمدی قرار گرفتند. بیکزاده، دهنوی، قاضی، فراهانی، کرمی و طاهر از مصدومان صبای قم بودند و سپاهان نیز علاوه بر از دست دادن طولانیمدت وریا غفوری پس از مصدومیت در اردوی تیم ملی، خلعتبری، فاضلی و سرلک را نیز به همین دلیل درچند هفته از دست داده است. مصدومیت مهدیترابی در بازی گوام باعث اعتراض جلالی شد تا این بازیکن درکنار فلاحزاده، مشکلپور و نوروزی که قبلا مصدوم شده بودند، لیست مصدومان سایپا را تشکیل دهند.
...و مصدومان دیگر
در این فصل هیچ تیمی نداریم که از ابتدای لیگ بازیکنی را به دلیل مصدومیت از دست نداده باشد. کلانتری، درویشی، حسینی، نصرتی، دقیقی(گسترش فولاد)، کلاهکج و آشوبی(استقلال اهواز)، سیفاللهی، خنیفر، جانفزا و بیتسعید(استقلال خوزستان)، جعفری، شاکری، یوسفی، بادامکی، مرادمند و خمیسی(پدیده)، سینک، زامهران، یوانوویچ، واسعی و نقیزاده(سیاه جامگان)، ایراننژاد و علیعسگر(راه آهن)، وکیا، جماعتی، امید خالدی، ابراهیمی، کامل، مساریچ و مالکی(فولاد) مصدومان ٧ تیم دیگر لیگ برتر را از ابتدای فصل تشکیل دادهاند.
١٠٠ مصدوم، ٦ پارگی رباط صلیبی
تعداد بازیکنانی که در ١١ هفته لیگ برتر دچار مصدومیت شدهاند، به ١٠٠نفر میرسد. این درحالی است که برخی از این بازیکنان درچند مقطع جداگانه دچار مصدومیت شدهاند و با احتساب آنها به آمار بیشتری دست پیدا میکنیم. این، یک آمار نگرانکننده است اما نکته تاسفبرانگیز پارهشدن رباط صلیبی ٦ بازیکن لیگ برتری است. ابوالحسن جعفری، یوسف وکیا، محسن ایراننژاد، مهرداد قنبری،هادی خنیفر و وحید حیدریه بازیکنانی هستند که خیلی خوشبینانه میتوانند فقط در ٤، ٥ هفته پایانی لیگ برتر تیمشان را همراهی کنند. اگر تا پایان فصل همین روند در لیگ برتر با توجه به ادامه وقفهها و افزایش فشار و خستگی روی بازیکنان ادامه پیدا کند، قطعا در پایان لیگ پانزدهم یک آمار فاجعهآمیز به دست خواهد آمد که فوتبالمان را تحتتأثیر قرار میدهد.
این آمار کافی نیست؟!
بارها توسط مربیان لیگ برتری این هشدار داده شده که میزان مصدومان بالا رفته اما شاید چون آماری در دست نبوده، کسی به آن توجه نمیکند. این بار اما ما آماری استخراج کردیم تا شاید مسئولان فدراسیون، سازمان لیگ و تیمملی به خودشان بیایند و راهکاری را برای جلوگیری از افت بازیکنان ارایه دهند. حتی کیروش که همواره مخالف صحبتهای مربیان بوده، در بازیهای اخیر شاهد این هست که خیلی از بازیکنان به دلیل مصدومیت نتوانستند تیمملی را همراهی کند. نگاهی به گذشته نیز نشان میدهد که مصدومیتهای متوالی و طولانیمدت یک بازیکن هم او را دچار افت کرده و هم تیمش را از روند خوب خارج میکند. مثلا نفتیها یکی از دلایل افت این فصل خود را مصدومیت مبعلی میدانستند و یا ذوبآهن با بازگشت حدادیفر توانست اوج بگیرد. به هرحال نباید یکطرفه به ماجرا نگاه کنیم و باشگاهها نیز باید توجه بیشتری به بحث بدنسازی بازیکنان داشته باشند و حتی زندگی شخصی بازیکنان را بیشتر زیرنظر بگیرند. خیلی از پیشکسوتان یکی از دلایل اصلی این افزایش تعداد مصدومان را عدم برنامهریزی مناسب یک بازیکن برای زندگی شخصی خود میدانند.
انتهای پیام/