دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1399 - 10:22
در نشست حقوق بشر اسلامى مطرح شد؛

استفاده از ظرفیت مرکز وکلای قوه قضائیه برای ترویج حقوق بشر اسلامی

نشست حقوق بشر اسلامى توسط مرکز وکلاى قوه قضائیه به مناسبت روز حقوق بشر اسلامى با حضور جمعى از نمایندگان مجلس و اساتید این حوزه برگزار شد.
کد خبر : 506264
637321768844387549_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی و قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نشست حقوق بشر اسلامى به مناسبت روز حقوق بشر اسلامى، توسط مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضائیه و با حضور تعدادى از نمایندگان مجلس شوراى اسلامى، اساتید دانشگاه و حقوقدانان برگزار شد.


در ابتدای این نشست توکل حبیب زاده رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اشاره به‌ضرورت پرداختن به مسئله حقوق بشر اسلامی گفت: حقوق بشر در دین الهی و اسلامی معنا پیدا می‌کند و برخلاف اتهامات واهی که در خصوص نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی مطرح می‌شود، باوجود نواقصی که وجود دارد می‌توان گفت تنها خالق بشر می‌تواند برای انسان تعیین تکلیف و حق کند.


وی افزود: در کمیسیون حقوق بشر اسلامی در مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضائیه به دنبال نظرات صرفاً تئوریک نیستیم و آنچه مدنظر داریم این است که با هماهنگی با نهادهای ذی‌ربط حکومتی به حقوق بشر اسلامی در روابط انسانی و اجتماعی عینیت ببخشیم.


حبیب زاده  ادامه داد برای اینکه بتوانیم گام‌های عملیاتی برداریم چهار محور ترویج و آموزش حقوق بشر، برگزاری نشست‌های تخصصی، تعقیب شکایات و گزارش‌های حقوق بشری و شهروندی و بررسی چگونگی برقراری ارتباط با نهادهای تصمیم‌ساز و تصمیم گیر را در برنامه‌های خود داریم.


در ادامه این نشست علی بهادری جهرمی رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضائیه با گرامیداشت اعیاد غدیر و قربان عنوان کرد: مرکز وکلا و کارشناسان بیش از ٣٠ هزار وکیل دادگسترى در سطح کشور و ١٥ هزار کارشناس دارد که به نظر می‌رسد آن‌گونه که بایدوشاید درزمینهٔ حقوق بشر و به‌ویژه حقوق بشر اسلامى مورداستفاده قرار نگرفتند و انتظار می‌رفت در فعالیت‌های تشکیلاتى و اجتماعى بیشتر در این حوزه‌ها نقش‌آفرینی کنند.


وی خاطرنشان کرد: با بخش‌های مختلف دستگاه قضایى فعالیت‌های بسیطى داریم و در حوزه حقوق عامه معاونت حقوق عامه خیلى استقبال می‌کردند و به نظر می‌رسد اگر از ظرفیت‌های قواى سه‌گانه و ستاد حقوق بشر استفاده شود رویکرد حقوق بشر کشور را می‌توان به سمت رویکرد فعال پیش برد.


رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضائیه اظهار امیدواری کرد همکاری جامعه مدنی کمیسیون حقوق بشر اسلامی و مجلس و نمایندگان به عملیاتی شدن فعالیت‌های این مجموعه کمک کند.


در این نشست مؤمنی راد، دانشیار دانشگاه تهران نیز در این نشست عنوان کرد: بر اساس برنامه شوراى حقوق بشر تحت عنوان یو پی آر، هر چهار سال و نیم یک‌بار جمهورى اسلامى گزارش خود را ارائه می‌دهد و توصیه‌هایی ارائه می‌شود، اگر مجلس بتواند با تشکیل یک کارگروه فعال وظایفى را که دستگاه‌ها بر اساس قانون عهده دار هستند، مطالبه کند، می‌توانیم در حوزه حقوق بشر شاهد پیشرفت باشیم.


دانشیار دانشگاه تهران اظهار کرد: اگر مجلس بتواند دستگاه‌ها را در این زمینه به خط کند، می‌توانیم شاهد نتایج خوبى باشیم.


وى با اشاره به ظرفیت‌های حقوق بشر اسلامى بیان کرد: اگر با همت عزیزان این کارگروه فعال شود، می‌توان از دستگاه‌ها مطالبه جدى کرد.


نجفى منش، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایى بیان کرد: مرکز وکلا و کارشناسان پتانسیل خوبى را در اختیار دارد که اگر به‌خوبی مورداستفاده قرار گیرد می‌تواند درزمینهٔ توسعه حقوق بشر مؤثر واقع شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایى در ادامه با تأکید بر لزوم پایش اقدامات دستگاه‌ها از بعد حقوق بشر، اظهار کرد: مرکز می‌تواند دانشجوهاى کارشناسی ارشد و دکترى را آماده داشته باشد که به سؤالات مردم درزمینهٔ حقوق بشر پاسخ دهند.


وى گفت: از حیث آموزش و برگزارى دوره‌های کاربردى خصوصاً براى دانش آموزان و دانشجویان می‌توان مفاهیم حقوق بشر را معرفى کرد.


همچنین پژمان پیروزى، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و وکیل در این نشست با تأکید بر آشناسازى جامعه با مفاهیم حقوق بشر به زبان ساده اظهار کرد: آن‌طور که بایدوشاید آموزش در جامعه ما درست انجام نمی‌شود و اگر به بعد آموزشى توجه کنیم، می‌توانیم توفیقاتى در این زمینه داشته باشیم.


در ادامه خلف رضایى، عضو کمیسیون حقوق بشر مرکز وکلا و کارشناسان اذعان کرد: ما قائل به این هستیم که دین اسلام دین جامعى است و می‌تواند نیازمندی‌های بشر را تأمین کند بنابراین باید در خصوص حقوق بشر اسلامى رویکردهاى ایجابی داشته باشیم و با مراکز تخصصی این حوزه لازم است تعاملاتى داشته باشیم.


عضو کمیسیون حقوق بشر مرکز وکلا و کارشناسان اظهار کرد: بهتر است استانداردهاى حمایتى را بر اساس موازین خودمان طراحى کنیم.


وى با تأکید بر لزوم توجه به حقوق بشر بیان کرد: بسیارى از کشورهاى پیشرفته در مقابل نظام‌های بین‌المللی ابتکار عمل دارند و بهتر است جوامع اسلامى نیز درزمینهٔ حقوق بشر ابتکارات خود را در عمل ارائه دهند.


زهره الهیان نماینده مجلس شوراى اسلامى عنوان کرد: مرکز وکلا می‌تواند پشتوانه خوبى در همه زمینه‌ها به‌ویژه درزمینهٔ هاى حقوقى و حقوق بشر براى مجلس باشد. براى اولین بار کمیته حقوق بشر در مجلس هشتم راه‌اندازی شد و فعالیت‌های خوبى در این کمیته صورت گرفت.


این نماینده مجلس بیان کرد: مجلس به‌عنوان پاسدار قانون اساسی وظیفه دفاع از ملت‌های مظلوم را نیز عهده دار است.


وى بیان کرد: در مجلس هشتم نمایندگان پیگیر مباحث حقوق بشرى بودند و در این دوره نیز بنا داریم از جمهورى اسلامى ایران دفاع کنیم و باید جبهه دیگرى را تحت عنوان حقوق عامه بازکنیم و از حقوق عامه نیز دفاع کنیم.


الهیان در پایان با اشاره به تفاوت نگاه در حقوق بشر اسلامى با حقوق بشر غربى، برخى از مفاهیم حقوق بشر اسلامى را تشریح کرد.


الهام آزاد، نماینده مجلس شوراى اسلامى نیز در این نشست بیان کرد: حقوق بشر ابزارى در دست استکبار جهانى است که خارج از بعد معنوى ارزش‌های اسلامى است.


وى بر لزوم معرفى مبانى حقوق بشر اسلامى تأکید کرد و گفت: در مجلس شوراى اسلامى می‌توانیم از بعد نظارتى نقش‌آفرینی کنیم و ان‌شاءالله بتوانیم گام‌های مؤثری برداریم.


انتهاى پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب