آزمون کارشناسان مرکز وکلا امسال برگزار نمیشود / رونمایی از سامانه «قانونبان» در آینده نزدیک
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی و قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی بهادری جهرمی ظهر امروز در نشست خبری فرآیند مصاحبه پذیرفتهشدگان آزمون وکلای سال 98 مرکز وکلا که در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: در این آزمون 107 هزار نفر ثبتنام کردند که نسبت به دورههای گذشته افزایش 20 هزار نفری را شاهد بودیم. از مجموع این افراد 418 نفر دارای مدرک دکتری بوده که از میان آنها 72 نفر در مرحله اول آزمون پذیرفته شدند.
وی افزود: از مجموع افراد شرکتکننده 10 درصد به مصاحبه و مرحله دوم آزمون دعوت شدند. 30 درصد هم از مجموعه ایثارگران سهمیه دادهایم. از مجموع 107 هزار نفر حدود 13 هزار نفر در مرحله اول پذیرفته شدند. تخمین ما این است که نیمی از این افراد پذیرش شوند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با رد این ادعا که تسهیل شرایط مدرک پایان خدمت باعث افزایش حضور 20 هزار نفری افراد شده، گفت: از مجموع ثبتنامکنندگان تنها 2 هزار و 343 نفر مدرک قطعی پایانخدمت نداشتند و ما در مرحله ثبتنام این فرصت را دادیم که این افراد تا پایان شهریور 99 مدرک قطعی پایانخدمت خود را ارائه دهند. در صورت عدم ارائه مدرک پایانخدمت، پروانه وکالت برای آنها از طرف مرکز داده نخواهد شد و بنابراین افزایش قابل توجهی به دلیل تسهیل مدرک پایان خدمت نداشتهایم.
بهادری جهرمی افزود: آزمون وکالت سال 98 مرکز وکالت دو نوآوری داشت. امتیاز اول شرط صدور پروانه، پایانخدمت و دارا بودن مدرک لیسانس است و کسی که میخواهد در آزمون شرکت کند، بهخاطر نداشتن پایانخدمت یا مدرک تحصیلی از این آزمون بازنمانده است. امتیاز دوم نیز این بود که طی مذاکراتی که با ستاد کل نیروهای مسلح انجام دادیم، افرادی که در این آزمون پذیرفته شده و مشمول قانون نظام وظیفه بوده و باید به سربازی میرفتند را بهعنوان سرباز متخصص حقوقی در دفاتر خدمات قضائی ایثارگران بهکارگیری کنیم.
وی تصریح کرد: حُسن این تفاهم ما با ستاد کل نیروهای مسلح این است که فاصله بین تحصیلات و آزمون برداشته میشود و دوم اینکه فرد با توجه به تخصص حقوقی خود در نیروهای نظام وظیفه بهکارگیری میشود.
انتخابات هیئتمدیره مراکز استانی کانون وکلا برگزار شد
بهادری جهرمی در ارتباط با انتخاب هیئتمدیرههای مراکز استانی کارشناسان رسمی گفت: همزمان در 17 استان فرآیند انتخاب هیئتمدیرههای مراکز استانی کارشناسان رسمی برگزار شده و 671 نفر در این انتخابات نامزد شدهاند. در مجموع 17 استان باید 28 هیئتمدیره انتخاب میشدند. تمام روند این انتخابات بهصورت الکترونیکی برگزار شد که در این میان مشارکت بالای 76 درصد را در این انتخابات شاهد بودیم.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه تصریح کرد: از مزایای برگزاری انتخابات الکترونیکی این است که نخست در مدتزمان کوتاهی بعد از انتخابات، نتایج روی کانالهای خبری مرکز وکلا قرار گرفت. دوم اینکه
وی افزود: نحوه برگزاری الکترونیکی انتخابات دارای شفافیت بسیار بالایی بوده و میزان اعتراضات را تا حد بسیار زیادی کاهش داد. در این انتخابات 7 هزار و 512 نفر شرکت کردند.
توسعه و تقویت ارائه خدمات حقوقی و قضائی در کشور
بهادری جهرمی در ارتباط با مذاکره این مرکز با نهادهای دریافتکننده خدمات حقوقی نیز گفت: برای اولین بار وارد مذاکره با نهادهای دریافتکننده خدمات حقوقی شدیم که از آن جمله میتوان به بانکهای ملی، ملت، اقتصاد نوین، شرکت ایرانخودرو و وزارت کار اشاره کرد. در مجموع تا اینجا 10 تفاهمنامه با مجموعهها، شرکتها و نهادها امضا شده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه و تقویت ارائه خدمات حقوقی و قضائی موضوع تفاهمنامهها بوده است، عنوان داد: در این شیوه ارائه، نوآوری در ارائه خدمات مد نظر بوده است. از سوی دیگر کارشناسان خودشان هم میتوانند از این پس شیوه سنتی قبلی را تکمیل نموده و با مذاکره و انعقاد تفاهمنامه، خدمات حقوقی و قضائی خود را گسترش دهند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با تشریح خدماتی که در شرکت ایرانخودرو انجام شده، گفت: زمان بازارزیابی این شرکت غالباً 6 ماه طول میکشید. ما با جمعسپاری این پروژه بین حدود 4 هزار و 500 نفر از کارشناسان، این زمان را به دو ماه کاهش دادیم. علاوه بر این، استفاده از کارشناسان محلی در اینگونه پروژهها افزایش پیدا کرد.
بهادری جهرمی افزود: البته ما در مرکز وکلا هم کارشناسانی را برای بررسی نتایج بهدست آمده از ارزیابهای محلی مستقر کردیم تا اعتبار ارزیابی انجام شده را بسنجند. نتایج این نمونه اقدام به صورت کتابچه منتشر خواهد شد.
وی گفت: از مهمترین مزایای این جمعسپاری، اولاً افزایش توان مالی کارشناسان عضو مرکز و دوماً افزایش سرمایه اجتماعی برای مرکز وکلا بوده است.
آزمون کارشناسان رسمی در اسفندماه برگزار نخواهد شد
بهادری جهرمی ضمن عذرخواهی از کارشناسان رسمی که برای برگزاری آزمون در اسفند ماه آماده شده بودند، عنوان کرد: با توجه به اینکه برای برگزاری آزمون، مجموعه برگزارکننده مناسبی را پیدا نکردیم، آزمون کارشناسان رسمی مرکز وکلا در اسفندماه برگزار نمیشود.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه تصریح کرد: برگزاری این آزمون مقدمات زیادی را میطلبید و باید در 65 رشته که خود آنها رشتههای زیادی در ذیل خود داشتند برنامهریزی و برگزار میشد.
وی گفت: در حال حاضر با سازمان سنجش آموزش برای برگزاری این آزمون توافق کردهایم. فراخوان برگزاری این آزمون به زودی در سایت این سازمان منتشر میشود و تا 10 اسفند ماه مهلت ثبتنام آن خواهد بود.
بهادری جهرمی با اشاره به این مطلب که این آزمون در تاریخ 9 خرداد سال 99 برگزار خواهد شد، اظهار کرد: در آزمون کارشناسان که سال آینده برگزار میشود، تمامی رشتههای دانشگاهی امکان حضور خواهند داشت و تمام فارغالتحصیلان کارشناسی به شرط داشتن پنج سال سابقه کار مرتبط، امکان شرکت در آن را دارند.
دهم اسفند ماه سامانه قانونبان رونمایی میشود
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با توضیح اینکه نظارت حقوقی بر حاکمیت و نظارت بر تکالیف حقوقی که مجموعهها، نهادها و ارگانهای حاکمیتی دارند، بر عهده جامعه وکلا هم میباشد، بیان کرد: با ایجاد سامانه قانونبان مسیر جدیدی را برای نظارت بیشتر وکلا و مشارکت آنان در اجرای این تکالیف مهیا خواهد شد.
وی در پایان گفت: قصد ما این است که در وهله اول، کمکهای حقوقی و قضائی به نهادهای مسئول را ارائه دهیم و همینطور مطالبه گسترده مردمی از حاکمیت را قانونمند نموده و افزایش دهیم.
انتهای پیام/ 4145
انتهای پیام/